A czy to nie było tak, ze Ty stwierdziłaś, że on właśnie pod wpływem ciąży cudownie się zmieni? Jak można traktować ciążę i dziecko jako lekarstwo na nieudany związek??
nie Ona pierwsza i nie ostatnia... ile kobiet decyduje się na ślub, bo może on się zmieni, ile rodzi dzieci, dając bić siebie i te niczemu niewinne istotki, bo on jeszcze się zmieni? Wiele, niestety.
LeeLoo napisał/a:
Zdecydowałam się na dziecko, bo zegar zaczął tykać. Uznałam, że jestem w jednym z lepszych momentów finansowych w życiu i sytuacja w pracy jest w miarę stabilna. Moja ciąża nie jest lekiem na nic ani głupim wybrykiem, tylko rozsądnie przemyślaną decyzją.
Sądzę, że mimo ciężkiej sytuacji poradzisz sobie i będziesz bardzo dobrą mamą, czy to z ojcem dziecka, czy też bez, a któregoś dnia na pewno poznasz swoją drugą połówkę i będziesz do końca szczęśliwa
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-14, 19:12
1. Dasz radę.
Już nie te czasy, że samotna matka to był synonim nieszczęścia. Tyle ich teraz jest - część od początku, część po kilku latach "udanego" małżeństwa - nie ma nic pewnego
Będzie ciężej, bo będziesz sama... choć jak tak szukam w pamięci, to i w szczęśliwych małżeństwach nagle po porodzie okazuje się, że tatuś jest dupa i choć nadal tuż obok, to przy dziecku nie zrobi nic i tylko psuje próby wychowywania dziecka czynione przez matkę... Aaa zbaczam z tematu.
2. Faceta bym kopnęła. Brutalna jestem, ale jak widze, nie ja pierwsza tak reaguję. Ciągle myślałam, że to ktoś w Twoim wieku, ot niedojrzały student, który nagle sie dowiedział, że dorosłośc to nie tylko prawo kupowania legalnie fajek i piwa - taki ktoś ma jeszcze szansę się zmienić, takiego młodego da się jeszcze "wychować"... Ale 40 lat to już ukształtowany, dorosły człowiek, marne szanse, że się zmieni.
3. Wpisywanie w akt urodzenia... z jednej strony pociągałoby to go do odpowiedzialności - tylko jak on zareaguje. Wkurzony może na złość Ci szkodzić - choćby przy wyrabianiu paszportu dla dziecka, bo praw rodzicielskich by Ci raczej nie próbował odbierać..?
No i wpisanego można pozwać o alimenty.
Przy wpisaniu NN zawsze można później wystąpić o ustalenie ojcostwa i stosowny wpis (np. gdyby mu cegła spadła na głowę i się faktycznie zmienił).
Zamiast z nami, porozmawiaj raczej na poważnie ze swoja najbliższą rodziną - na ile oni będą w stanie pomóc tobie i zaopiekować się maluszkiem, gdyby coś Ci się stało... Lepsi oddani dziadkowie czy wujostwo zamiast rąbniętego ojca z przymusu
Ehh...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-15, 20:32
no patrz Tri nawet się z Tobą zgadzam faceta wyślij na księzyc bez mozliwości powrotu, w sumie to się dziwie że przy tym jego zachowaniu jeszcze z nim jesteś, spotykasz się i chcesz współżyć . Co to za zachowanie że on sie obraża bo nie chcesz sie kochać...miej szacunek dla siebie!!!
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 819 dni temu Posty: 2273
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-16, 09:11
LeLoo przykro mi bardzo, że musisz przechodzić przez to
My możemy się tu wymądrzać tak czy inaczej, ale wiedz, ze każda z nas patrzy na to z dystansem i obiektywnie podchodzi do twojej sytuacji.
Ja cie doskonale rozumiem, że pragniesz tego dziecka, że chciałaś stworzyć mu rodzinę. Niestety trafiłaś na nieodpowiedniego faceta, ale świat się na nim nie kończy.
Nie chce dziecka to podziękuj mu, powiedz, że dla niego nie istniejesz ani ty ani dziecko.
Do porodu faktycznie weź jakąś koleżankę, mamę... będzie ci lżej, myśl wyłącznie o dziecku, jak się urodzi zobaczysz wypełni ci i rozjaśni zycie ta kruszynka.
Teraz to pewnie abstrakcja bedzie dla ciebie, ale znajdziesz sobie kogoś, bardziej dojrzałęgo, kto zechce pomóc ci wychowywać Twoje dziecko.
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 613 dni temu Posty: 1651 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-28, 19:02
Leloo no poczytałam co napisałaś i co napisały dziewczyny i musisz chyba sie poważnie zastanowić co tak naprawde zrobisz.Normalnie to powinnaś go pogonić w cholere bo skoro teraz tak się zachowuje to nie licz że sie zmieni coś jak mały się urodzi będziesz strzegła dziecko żeby nie połapało się co sie między wami dzieje a samo będziesz z upokorzenia ryczeć w poduche co noc...nie ty pierwsza nie ostatnia samotna matka to nie średniowiecze i żadna ujma dla kobiety.Faceta wygoń zero kontaktu bo przecież sam tego chce poprzez swoje zachowanie, jak urodzisz to w USC jako panna i tak nie możesz wpisać imie i nazwisko ojca bez jego zgody( no chyba że sam przylezie i przed kierownikiem USC UZNA DZIECKO ZA SWOJE DA NAZWISKO to wtedy będzie miało w akcie urodzenia wpisane ze zostało uznane przez ojca) normalnie w rubryce dane ojca wpiszą Twoje nazwisko i imie jakie podasz bądz imie jakie nada kierownik, jak zarejstrujesz dziecia to wniosek do sądu rodzinnego o ustalnenie ojcostwa i alimenty i to zaległe z wyrównaniem do dnia aktualnego...ciebie nie musi szanować ale dziecko potrzebuje papu i tatuś obowiązek do łożenia na jego życie ma!!!
Dziewczyny nie dajcie sobą poniewierać i własnymi dziećmi. Nie każdy facet nadaje się do roli ojca - wielu powinno najlepiej zostać mnichami ale realnie myślą tylko o zabawie a nei o dorosłym i odpowiedzialnym życiu.
Nie wpisujcie ich jako ojców - najlepiej odciąć się totalnie ( zawsze można to zmienić potem jak by nagle "tatuś" się zmienił ).
No i co ważne - jeśli ktoś taki poniewiera wami, obraża, traktuje jak panienkę na nockę to uciekać a nie próbować to jakoś zniwelować - takim zachowaniem wyrażacie brak szacunku do samych siebie !
Dokąd same nie będziecie się w pełni szanować i działać z dobrą w tym znaczeniu dumą - nie ma co liczyć na szacunek z 2 strony
życzę wam powodzenia i naprawdę normalnych, realnych związków bo dzieci zasługują na takie życie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum