REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Przesunięty przez: madzia
2011-02-03, 13:05
Tytuł: Samotna
Autor Wiadomość
Chantalle 

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-05-12, 17:06   Samotna

Hey. Fajnie, że jest takie miejsce gdzie można o sobie pisać na spokojnie, wyrzucić z siebie negatywne emocje, każdy doradzi, pomorze, na innych forach brak czegoś takiego, dlatego tu jestem ;-)
No więc tak zaczynając od początku (no może prawie od początku ;-) ).
Dawno, dawno temu ;-) czyli ponad 3lata się zakochałam, bardzo i praktycznie do 3tygodni wstecz tkwiłam w tzw. toksycznym związku. Jak się okazało mój wybranek ćpa, pije, bije a ja kocham jak głupia i gdyby nie to że się okazało, że jestem w ciąży to pewnie nadal bym w tym tkwiła. Najgorsze jest, że wiem ile krzywdy i bólu mi zadał a i tak go kocham :cry: dla dobra dziecka się wyprowadziłam od niego bez słowa (nawet nie wie, że jestem w ciąży), zerwałam kontakt, przeprowadziłam się w drugi koniec Polski gdzie przesiaduje kątem u przyjaciółki i jej faceta i tak pewnie będzie do końcówki ciąży. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ciągle o tym myślę, ale po prostu się boje o swoje i dziecka zdrowie, jak będzie zobaczymy, narazie się trzymam prawie 3 tygodnie go nie widziałam, tęsknie, kocham go, ale wiem, że nie mogę do niego wrócić :( kiedyś nie rozumiałam takich kobiet. Jak można kochać faceta, który się znęca, a życie spłatało mi figla i sama się w coś takiego uwiązałam :( Ale idzie ku dobremu. Mam nadzieje ;)
No to tyle o byłym ;)
10 tydzień ciąży, termin na początek grudnia. Boje się, ale jakoś dam radę. Dla tego słoneczka w brzuszku, dla niego muszę być silna. Choć nie planowane, całkowicie zaskoczenie, ale już je strasznie kocham :-D No i dzięki niemu miałam siłe wreszcie odejść od mojego. Będzie ciężko wiem o tym, mi będzie ciężko dziecku, ale chyba lepiej już bez ojca niż takiego mieć. No to by było na tyle ;-)

LeeLoo 
Nie taka straszna...

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2010-05-12, 18:14   

Zdaję sobie sprawę jak jest Ci ciężko. Wiem jakie to trudne odejść, Ty tego dokonałaś i serdecznie Ci gratuluję. Tak trzymaj i nie wracaj do człowieka, który ćpa i Cię bije. Wierz mi on nie zawaha się też uderzyć dziecka kiedy przyjdzie na świat.
Trzymaj się i wierzę, że dasz radę!
28.09.2010r. g.19:12, 3770g, 54cm

Kochani prosimy o Wasz 1% podatku na rehabilitację Wiktorka:
Fundacja "Promyk Słońca"
Nr KRS 000090215
Z dopiskiem "Dla Wiktora Kabały"

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-05-12, 19:22   

Chantalle, chronisz dziecko i to świadczy o Twojej dojrzałości
Facet nie zmieni sie nagle pod wplywem dziecka
a Twoja rodzina ? wie o ciązy ?

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-05-12, 20:31   

Chantalle, no właśnie, masz wsparcie w rodzinie? jakieś finanse, żeby się utrzymać?
gratuluję podjęcia tak trudnej, ważnej i dobrej decyzji.

Chantalle 

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-05-13, 09:29   

Dzięki dziewczyny. Podtrzymujecie mnie na duchu :)
Najbliższa rodzina i przyjaciele (Ci, którzy nie wygadają eksowi) wiedzą. Tylko o tyle jest trudno, że po prostu ukrywam się przed eksem i tu gdzie aktualnie mieszkam mam tylko przyjaciółkę, która większość czasu i tak pracuje. Ale na szczęście są takie rzeczy jak telefon, internet i zawsze z kimś mogę pogadać ;-) Z kasą też na szczęście nie ma problemu. Póki eks się nie dowie i mnie nie znajdzie i póki mi nie strzeli do głowy głupota typu powiedzieć mu to będzie dobrze ;-) Czasem się zastanawiam, że może ma prawo wiedzieć, ale z drugiej strony jakby się dowiedział to by się wściekł i sama nie wiem <bezradny> Może kiedyś mu powiem, jak już urodze ;-)

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1311 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-05-13, 10:15   

hmm wiele trudnych decyzji przed Tobą ale jeżeli będziesz kierować się miłościa do dziecka wszystko ułoży się pomyślnie <pocieszacz>
a tak z ciekawości ile masz lat?? nie łatwo jest podjąć taką decyzję niezaleznie od wieku

nikus
[Usunięty]

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-13, 10:20   

Chantalle ja wierze,ze ci sie uda. Nie jest to latwa decyzja i bedzie to trudny czas,ale mam takie przeczucie, ze bedzie dobrze. Ja na twoim miejscu nie powiedzialabym ex-owi w ogole albo jak juz malenstwo przyjdzie na swiat. Takiego ojca miec, to tak jakby nie miec w ogole.
Mam pytanko,a nie myslisz, ze jak mu powiesz, ze oczekujesz dziecka to sie zmieni? <bezradny>

Chantalle 

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-05-13, 13:55   

Mam 19lat.
Nikus na 100% nie wiem jak by zareagował, ale na 99 jestem pewna, że by chciał żebym usuneła, albo by się wypierał, że to nie jego albo coś w tym stylu. Szczerze wątpie by się zmienił, nie raz mi obiecywał, że pójdzie na odwyk, ale na planach się kończyło, zagroziłam mu parę razy, że zerwę z nim, po pobiciu, że zrobie obdukcje, pójde na policję, ale jego i tak to nie ruszało (doskonale wiedział, że tego nie zrobie) więc wątpie czy by dziecko co kolwiek zmieniło. Dla mnie bardzo dużo zmieniło, ale jego to pewnie nawet nie ruszy.

Chantalle 

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-05-27, 11:14   

Już nie ma mojego maleństwa :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Paula 

Informacje:
Dołączyła 742 dni temu

Profil:
Imię: Paulina
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-05-27, 11:22   

Chantalle napisał/a:
Już nie ma mojego maleństwa

co sie stało?

nikus
[Usunięty]

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-27, 16:22   

Chantalle napisał/a:
Już nie ma mojego maleństwa :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:cry: co sie stalo? Czyzby przez twojego ex?

Chantalle 

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-05-27, 16:45   

Eks się dowiedział o ciąży, znalazł mnie i jak zawsze :cry: :cry:
Maleństwo nie miało szans :cry: :cry: :cry: :cry:

nikus
[Usunięty]

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-27, 17:31   

Chantalle napisał/a:
Eks się dowiedział o ciąży, znalazł mnie i jak zawsze :cry: :cry:
Maleństwo nie miało szans :cry: :cry: :cry: :cry:

Tak myslalam... Zbil cie i dlatego stracilas dziecko? Jak tak, to idz natychmiast na policje! Zrob to dla aniolka w niebie!

LeeLoo
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-27, 17:33   

Mam nadzieję, że obdukcję zrobiłaś i nie popuścisz mu...

Chantalle 

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-05-31, 09:29   

Byłam na policji z obdukcją. Pierwszy raz na niego doniosłam. Ale to pewnie i tak nic nie da, bo się teraz ukrywa i policja go szuka, ale nic poza tym :roll: A mojego maleństwa już nie ma, mam wyrzuty sumienia, może mogłam się lepiej przed nim ukryć, może mogłam coś zrobić zanim padłam nieprzytomna, a tak to przeze mnie nie ma już maluszka :cry: :cry:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi