Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 841 dni temu Posty: 2547 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-25, 22:04
a ja myślę, że lepiej wziąc pod uwage, że może nie wyjść, ja całą ciaże klepałam, że do 6mcy tylko na cycu i co? 2 dałam rade tylko, potem dokarmiałam, a wyłam przy tym jak bób
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 719 dni temu Posty: 1495 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-26, 08:53
Ja się nie nastawiam na jakiś konkretny okres, chciałabym chociaż troszkę, miesiąc, żeby mała dostała jednak trochę tych przeciwciał. Jak nie da rady trudno, ale nie mogę też cały czas myśleć, że na pewno nie będę mieć pokarmu bo w takim wypadku pewnie by tak było. Nastawienie jest ważne, wierzę że będzie dobrze, ale biorę też pod uwagę inną ewentualność ;-)Może wcześniej ujęłam to nie tak jak trzeba
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-01, 08:22
mówią że powinno karmić się do 6 miesięcy
Gosiak 11 napisał/a:
Ja się nie nastawiam na jakiś konkretny okres, chciałabym chociaż troszkę, miesiąc, żeby mała dostała jednak trochę tych przeciwciał.
wydaje mi się ze to stanowczo za mało.
A kochane nie wiecie kiedy w ciązy powinno występowac te pierwsze oznaki mleczka bo ja mam 31 tydzień i ani widu ani słuchu jak to bylo u was?
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 841 dni temu Posty: 2547 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-01, 18:58
Eszka22 napisał/a:
mówią że powinno karmić się do 6 miesięcy
a no mówią, ale jedej to dane, drugiej nie
Tri napisał/a:
Beata napisał/a:
czemu można nie miec mleka?
Głównie przez hormony i stres, w mniejszym stopniu przez problemy z dobrym przystawieniem i ssaniem.
u mnie chyba padło wszystko, pzrez stres, mała miała kolki, ja sie denerwowałam, płakałam razem z nią i po tym okresie ona zaczęła cudowac przy cycu, piersi były flakowate, jakby puste, ona coraz bardziej krzyczała, a ja coraz bardziej się denerwowałam i koło sie zamyka ale to temat o karmieniu
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 637 dni temu Posty: 3508 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Gabrysia
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-02, 09:42
U mnie to tylko gdzieś tak koło 27 .. 26 tygodnia ciąży z prawej piersi pociekła taka malutka kropelka i od tego czasu ani widu ani słychu .... ja tym się nie przejmuję wcale gdyż jak byłam w ciąży z moim synkiem to wcale siary nie zauważyłam a później z obydwu piersi mi się lało jak nie wiem normalnie z wiaderkami chodzić i czekać aż coś skapnie dobrze że nie bawem kupię sobie odciągaczę elektryczną przynajmniej w razie nawału mleka w szpitalu będę miała co odciągać
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 719 dni temu Posty: 1495 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-06, 16:15
Eszka22 napisał/a:
wydaje mi się ze to stanowczo za mało.
Eszka źle mnie zrozumiałaś, nie chodzi mi że zamierzam karmić tylko miesiąc tylko że jak bym nie dała z różnych przyczyn niezależnych ode mnie to nawet miesiąc byłby dobry
Wstałam rano i na koszulce, wysokości prawej piersi miałam mokrą plamkę. Widocznie w czasie snu ucisnęłam pierś. Sprawdziłam i faktycznie pojawiają się kropelki siary. Spodziewałam się tego, ale trochę później,a nie pod koniec 21 tygodnia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum