Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2167
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-10, 08:56
kochanie1305199 napisał/a:
Wiem że najgorszy etap od 7 cm.
w jaki sposób najgorszy?chyba już z górki, bo jak się ma pełne rozwarcie to przeważnie już przeć trzeba
wiem, ze niektóre dziewczyny męczą się i długo szyjka nie może się "otworzyć" (nie wiedziałam jak to nazwać )
madzia napisał/a:
ale jak juz to sie dzieje, to pewnie bedziesz tylko na kolejne etapy czekala
dokładnie, aby sie zaczęło nie bedzie odwrotu i blizej dzidziusia będziesz
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-14, 17:30
słoneczko07 napisał/a:
więc zielone swiatło
aż trudno mi w to uwierzyć trochę szkoda i super fajnie...czekam kiedy się zacznie...każdy skurcz daje mi do myślenia czy to juz czy nie... mysle ze te przelotne skurcze to takie delikatne, co?
porodowe będą boleć jak diabli...ale po tych przepowiadających czuję je tak jakby chciało mi się poprostu do kibelka...taki lekki ból w dole brzucha...
ciekawe jak boli mega strasznie?
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-14, 20:42
znalazłam fajnie opisane skurcze, pewnie już to znacie, ale może warto
W trakcie ciąży mogą wystąpić aż dwa rodzaje skurczów. A pod koniec ciąży aż trzy.
Pierwsze skurcze, jakie występują w ciąży są to skurcze o małym natężeniu, ale dużej częstotliwości (tzw. Alvareza). Drugi rodzaj to skurcze Braxtona Hicksa. Charakteryzują się tym, że są silniejsze i ich częstość zwiększa się pod koniec ciąży. Kolejne skurcze, to tzw. obniżające występują na około 3-4 tygodnie przed terminem porodu. Mają na celu obniżenie dna macicy. Ty możesz zaobserwować, to jako obniżenie się brzuszka oraz zauważyć, że łatwiej oddychasz.
Następne skurcze, o których pewnie nie raz słyszałaś, to tak zwane skurcze przepowiadające. Charakteryzują się tym, że są nieregularne, występują w ostatnich tygodniach ciąży ich częstość zwiększa się wraz z coraz bliższym terminem porodu. Są to 1- 2 skurcze, które występują w ciągu 10 minut. Skurcze przepowiadające, u kobiet, które rodzą pierwszy raz, czyli pierwiastek powodują wstawianie się główki do kanału rodnego (tzw. skurcze wstawiające).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum