Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-25, 21:06
Odejścia wód płodowych nie da się z niczym pomylić, tak samo skurcze będą inne - mocniejsze, obejmujace cały brzuch.... To frazes, ale po prostu będziesz wiedziała
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-03-25, 21:33
spokojnie. termin masz za niecałe 3 tygodnie, więc praktycznie jeśli urodzisz już niedługo, to będzie w terminie, dzidziuś już jest bezpieczny. a z 2 cm rozwarciem ja chodziłam ok. 2 tygodni w ciąży. skurcze o jakich piszesz, też miałam i poród wcale nie nastąpił tak szybko.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 686 dni temu Posty: 57
Profil: Imię: Paula
Wysłany: 2010-03-25, 21:40
Ostatnio myślałam, że już się zaczyna.Miałam strasznie silne skurcze. Kilka razy w ciągu godziny. Nie wiedziałam już co mam ze sobą zrobić. Siedziałam, leżałam, chodziłam i nic. Lekarz powiedział, że jeżeli będą silne skurcze to mam masować brzuch jednak słyszałam, że masowanie brzucha przyspiesza poród. Czy to prawda?
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-26, 16:49
No nie bez powodu nazywają się przepowiadające . Czym się różnią hmm no trudno to wyjaśnić, są mocniejsze, dłuższe i regularne- te właściwe. Moje skórcze właściwe to były te tak zwane bóle krzyżowe- od kręgosłupa promieniowały w stronę podbrzusza. Ponoć są bardziej bolesne ale czy ja wiem?!?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum