Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-03-26, 18:58
zaufajcie dziewczyny - będziecie wiedziały kiedy nadejdą te właściwe. u mnie te przepowiadające to było stawianie się brzucha, robił się cały twardy na kilkanaście sekund, delikatny ból temu towarzyszył i odpuszczało. i były bardzo nieregularne te skurcze. jak zaczęły się te porodowe, to zaczęły się powtarzać co 15 minut i nie mogłam już przy nich spokojnie wyleżeć w łóżku, bolały zdecydowanie mocniej.
czytanie i nasze "przygody" ze skurczami tu nic nie pomogą. Kazda kobieta odczuwa poród inaczej. Mnie nigdy nie dopadły skurcze przepowiadające. od razu mnie wzięlo na poród. a to stawianie macicy o ktorym pisze Madzia miałam, ale w tej 12 h przerwie pomiedzy własciwymi skurczami. Jedno jest pewne. Nie ma mozliwości zebyscie nie zauważyły momentu kiedy poród się rozpocznie
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 865 dni temu Posty: 42 Skąd: okolice nysy
Profil: Imię: marta
Im. dziecka: mariusz
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-27, 12:49
Witam wszystkich. Czytam wasze wypowiedzi i coraz bardziej mam pietra. Termin mam na 2 kwietnia. I oprócz tego ze przez cały czas muszę nosić wkłatke bo po woli wylatuje ze mnie taki biało przeźroczysty śluz i mam małe rozwarcie, to w nocy przy przewracaniu sie strasznie boli mnie krocze. Dziś w nocy to aż sie popłakałam nie wiem czy to już są jakieś znaki czy wszystko jest na razie ok. pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-27, 18:23
Obecność śluzu i małe rozwarcie na tym etapie są ok Znaczą, że się poród zbliża, ale kiedy nastąpi nie określisz... Bóle mogą wynikać z ułożenia dziecka, gdy czasem uciska na nerwy... juz niedługo
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 686 dni temu Posty: 57
Profil: Imię: Paula
Wysłany: 2010-03-27, 21:23
Witajcie! Dziś miałam bardzo bolesne skurcze, wyleciał mi jakiś śluz z pochwy. Myślałam, że zaczynam rodzić, ale po kilku godzinach przeszło. Co oznacza ten śluz?
Wysłany: 2010-03-27, 21:57
To były skurcze mniej wiecej co 10 minut i każdy kolejny był silniejszy. Później ustały i zaczęły się godzine później teraz też są. Czy to znaczy, że poród się zbliża ?
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-27, 22:13
paulla, mogą to być skurcze przepowiadające . Najlepiej wtedy wziąć No -spe . Jak po tabletce skurcze nie miną a będą silniejsze i częstsze to znaczy że zaczyna się poród .
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-28, 09:02
3 tygodnie do terminu to już granica normy - może się zaczynać.
Najlepiej się trochę pooszczędzać, bo wiadomo - im bliżej terminu tym dzidzuś bardziej dojrzały, ale też jakiejś paniki nie ma Zwłaszcza jeśli są jeszcze jakieś rozbieżności w terminach.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Wysłany: 2010-03-28, 19:55
Fałszywy alarm. Moje maleństwo nie chce jeszcze wyjść. Lekarz powiedział, że to oznaki o zbliżającym się porodzie. Ale może to potrwać jakies 2 tygodnie. Ale myślałam, że umre tak bolało.;(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum