Po raz pierwszy obudził mnie dzisiaj ból w krzyżach jak przy miesiączce. Kilka razy go czułam, potem rozchodził się do dołu brzucha i powodował chwilowe twardnienie. Teraz wszystko ustało i chyba nic się nie dzieje, zażyłam moje leki. Poczytałam trochę wcześniejsze posty i przypuszczam, że zaczęły się przepowiadające. Czy one powodują skracanie się szyjki? Średnio na ile przed porodem mogą się zacząć?
Muszę wytrzymać jeszcze te 10 dni do końca 34 tc! Leżę, mało się ruszam, a tu jednak taki numer
I jeszcze jedno - od kilku dni zauważam więcej wydzieliny i jest dużo gęstsza, kilka razy podbarwiona na brązowo czy różowo. Możliwe, żeby czop odchodził tak na raty? Dwa dni temu badała mnie moja lekarka i nie mówiła, że jest naruszony...
Lekarka kazała mi jechać na izbę jak cokolwiek będzie się działo... Byłam tam we wtorek i lekarz stwierdził, że jeszcze spokojnie, że jest szansa donosić nawet do 36 tc, więc jeszcze czekam. Teraz w porządku, tylko padam po lekach - usypiają mnie. Może się szybko nie powtórzy...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-27, 14:10
Czop odchodził mi ratami, a skurcze dla mnie były bolesne ale tylko niektóre i pojawiły się chyba 2 tygodnie przed porodem, więc spokojnie wcale nie musi znaczyć że to już, leż i potrzymaj maluszka jeszcze u siebie.
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-27, 14:51
Laurel, ja czopa to na oczy nie widziałam . A skurcze przepowiadające miałam 2 tyg. przed porodem . Były bolesne i to czasem bardzo . Ja też miałam bóle z krzyża . Trwały 1 dzień i nockę , pojechałam do szpitala i położyli mnie na salę przedporodową . Rano wszystko ustało i wypisałam sie do domu .
Dzięki, dziewczyny. Na razie wszystko ok, tylko czuję jakby mnie ktoś walnął w głowę po tym fenoterolu. Obawiam się, że to mógł być czop - przez kilka dni gęsty biało-żółty śluz trochę podbarwiony...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 819 dni temu Posty: 2273
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-27, 17:21
Laurel, mi czop odchodził dwa tygodnie, tak się ślamazarzył, bóle przedporodowe miałam na tydzień przed porodem, ale już takie mocniejsze i w nocy sie pojawiały,
z pierwszym dzieckiem np nie miałam w ogóle przepowiadających , teraz miałam
nie martw się na zapas choć to trudne wiem, jeszcze nie twój czas
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-27, 18:58
Laurel spokojnie jak sama nazwa mówi przepowiadajace ja już mniej więcej od tygodnia mam takie bóle na miesiączkę, okolice spojenia łonowego na maksa poluźnione aż czasem słyszę jak mi kości przeskakują. Jakby skurcze i te bóle bardziej regularne się zrobiły i bolące do dawaj do szpitala, a tak to odpoczywaj ile wlezie. Co do czopa nie pomogę, u mnie szyjk zamknieta krązkiem więc nie ma jak odejść a przy natku mi nie odchodził w ogóle. Jesli chodzi o wydzielinę to norma w ostatnch tygodniach jest jej strasznie dużo- u mnie np. kilka razy dziennie czuje jak mi coś na wkładke spływa .
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 447 dni temu Posty: 2294 Skąd: Podlaskie:)
Profil: Imię: Jaśka:)
Im. dziecka: Tomaszek
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-29, 18:50
Ja jestem w 29 tygodniu i 3 dniu ciąży i też mi brzuch czasem twardnieje w piątek idę do mojej lekarki i ona zobaczy czy wszystko ok:) nie ma co się martwić na zapas:)
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 671 dni temu Posty: 228 Skąd: pomorskie
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dominik i Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-01, 17:20
Ja wczoraj myslalam ze wybila godzina "0", Po 18 skurcze lekkie,potem mocniejsze bole i twardy brzuch,jakby mialo mnie rozsadzic...ale spodkojnie sie polozylam wyciszylam i wszystko minelo...oj chyba juz nie dlugo,boje sie ale z drgugiej strony juz chce urodzic,berdzo meczy mnie ta ciaza,w nocy nie moge spac zasypiam za zwyczaj okolo 2 w nocy wstaje o 6 i potem jestem spiaca przez caly dzien...kurcze martwie sie tym ze nie bede miala sily na porod
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 613 dni temu Posty: 1651 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-04, 16:38
kurcze ja myslałam że w nocy pojadę rodzić...od 22 tak mnie dół brzucha zaczął kuć i ciągnąć na dół że mimio różowej tabletki na noc co spałam po niej jak smok to oka nie zmróżyłam.....do łazienki siku to mąż mnie holował a dzieć całą noc się kręcił brzuch twardy ale tylko na dole ..nie wiem co to było ale rano jak ręką odjął uf a już do gina miałam dzwonić co sie strachu najdałam ..mam nadzieje że do poniedziałkowej wizyty wytrzymam...a na ktg dzień wcześniej ani skurczy ani nic a tu taki ból ciekawe od czego jestem już zmęczona tym strachem i wyczekiwaniem w dodatku nie wiem nawet jak to wygląda jeśli chodzi o skurcze..a jeszcze mężowi nagadałam że jak jeszcze raz wspomni o drugim dziecku to może będzie je miał ale z inną matką o i atmosfera w domu napięta....małż stwierdził że czyta forum dla facetów w ciąży i tam jest napisane że kobieta w ciąży gada bzdury i mam wybaczone nawet ciśnienie mam ok to już nie wiem o co tu chodzi
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-04, 16:50
Aniusia, jak będziesz miała skurcze to nie pomylisz ich z niczym Na pewno będziesz wiedziała że to one . A to z nocy to nie wiem co było . Skurcze chwytają trwają chwilę i puszczają a nie są cały czas . Spokojnie, dzidziuś może jeszcze 2 tygodnie w brzuszku posiedzieć .
Aniusia, trzymaj się mocno Powoli zaczynam domyślać się co czujesz z tym oczekiwaniem. Może mały pokopał wczesniej i dlatego?
Mój mąż prosi o linka do tego forum dla facetów , jeśli możesz, wyślij mi na priv.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum