Kamyczek, probuj moze wode na poczatek. ja ucze i ucze ale idzie to tak sobie. dlatego, zeby przeciez cos pila (bo na mleku mod.) to pomyslalam o sokach. soki w sklepach sa od 4 mies.
soczkow wlasnej roboty w koncu nie sprobowalam, bo za podpowiedzia motylka gotuje Malej polowke jablka w wodzie i pije jak szalona bez cukru oczywiscie!
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1266 dni temu Posty: 2080
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-12, 16:38
madzia, Moja Majka już też jest na modyfikowanym i na te upały to pije wodę duszkiem, ale chciałam zorientować się kiedy wy się decydujecie na soczki. W mojej rodzinie to różnie jedni podawali już po ukończeniu 2 miesięcy inni po 3 a jeszcze inni po 4 dopiero. Chcę znaleźć złoty środek.
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-13, 14:53
Oficjalnie soczki są "od 4 mc" - czyli po skończeniu 4 mc (trochę te napisy skrótowe na butelkach czasem mylą).
Wcześniej dopajałam w upały Zosię wodą lub herbatkami (granulowanymi, ale mozna też zwykłe ziółka zaparzyć)- niedużo, bo czasem cycka starczało do napicia się, głównie na spacerach.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1266 dni temu Posty: 2080
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-14, 11:43
Dziękuje za rady, jak na razie zostajemy na wodzie z soczkami poczekamy co najmniej miesiąc albo dwa zobaczymy co nam jeszcze lekarz powie.
Tri, Jakie herbatki granulowane można dawać oprócz rumianku i koperku?
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-14, 14:00
Ups, aż tak nie pamiętam... wg opakowania? Są jakies po 1 miesiącu jeszcze.
Na pewno melisa Były jeszcze mieszanki Hippa - z anyzkiem chyba i lipą, bo "na suchy nosek" to już później używałam
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum