Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 2064
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-10, 13:22
antykoncepcja teraz u mnie to numer 1, byłam dzis na wizycie kontrolnej, wszystko ok
mam sie namyślić jaki chce środek antykoncepcji i przyjśc do niego
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1498 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-11, 08:34
Słoneczko NuvaRing, bo tak się nazywa krążek jest banalnie prosty w aplikacji.
Nie masz nawet co się zastanawiać. Ja go stosuję, nie ważne na jaką głębokość go włożysz, ważne, że jest w środku.
Co do spirali zwykłej podziwiam za odwagę.
Miesiączki po niej podobno są straszne (moja mama miała).
Mirena hormonalna spiralka kosztuje 800zł na 5lat.
Jednak nie każdy może ją mieć, tak jak ja.
Gin stwierdził, że szyjkę mam za krótką i trzymać się nie będzie.
I choć są z wami, do was nie należą.
LeeLoo ma rację. Po spirali miesiączki są dłuższe i bardziej obfite.
Słoneczko i Asiu, skoro nie chcecie przyjmować tabletek, może zdecydujcie się na krążek domaciczny lub plaster.
Ostatnio zmieniony przez Karoll 2011-06-11, 09:41, w całości zmieniany 2 razy
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-11, 19:41
Laurel w żadnym wypadku nie wypływa to dla mnie ze światopoglądu. Jednak tak jak mówię, u mnie się to nie sprawdziło, choć bardzo długo się obserwowałam
Dziewczyny kwestia jest taka, że przy standardowej miedzianej wkładce miesiączki są straszne. I snowy w skrajnym przypadku spiralka zapobiega implantacji. Ona ma za zadanie poprzez uwalnianie jonów miedzi zagęszczać śluz i w ogóle nie dopuszczać do zapłodnienia.
Jeśli chodzi o wkładkę, która nosi nazwę mirena, jest to wkładka hormonalna zakładana tak jak zwykła spirala miedziana. Przy niej miesiączek w ogóle nie ma bądź są znikome, chociaż zależy to od organizmu.
Sama miałam na nią chrapkę, ale niestety szyjka za krótka.
NuvaRing mogę polecić z czystym sumieniem, jest bardzo wygodny. Zakładasz raz na trzy tygodnie, tydzień przerwy i nie trzeba pamiętać codziennie o nim.
U mnie pojawił się spadek libido, chociaż nie na 100% wiążę to z krążkiem oraz okropnie przytyłam. Reszta jest ok, nie ma bólów głowy, nudności i innych skutków ubocznych wymienionych w ulotce.
Kwestia jest taka, iż nie wiem jak trzyma się w pochwie po porodzie naturalnym
No ale to są hormony, ogromna ingerencja w organizm.
Metody naturalne są super, bo się nie musimy truć, ale niestety bardzo zawodne.
. Ona ma za zadanie poprzez uwalnianie jonów miedzi
Kurcze, straszne świństwo to musi być. Miedź w pochwie? A udowodnione, że to nie szkodzi? Nie wiem, ja sceptyczna co do takich "urządzeń", ale wiadomo, każdy ma swoje preferencje.
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-11, 21:00
Laurel gorzej. Miedź w macicy, bo tam się ją wkłada, na ogół na żywca. Niby ma to być bezbolesne, ale różnie bywa.
A tu dokładniej ze stronki o wkładce miedzianej:
Zasada działania wkładek wewnątrzmacicznych:
Jak każde ciało obce wkładka wewnątrzmaciczna powoduje stan zapalny. W związku z tym w macicy pojawia się duża ilość leukocytów - białych ciałek krwi, które niszczą plemniki oraz często również komórkę jajową. Leukocyty niszcząc endometrium (błonę śluzową macicy) zapobiegają zagnieżdżaniu się zapłodnionej komórki jajowej w jamie macicy, co powoduje wydalenie jej wraz z krwią w czasie miesiączki. Większość obecnie stosowanych wkładek zbudowana jest z użyciem drutu miedzianego, który zwiększa jej skuteczność. Miedź mając właściwości miejscowo drażniące pozwala na zmniejszenie rozmiarów samych wkładek, a co za tym idzie ograniczenie niektórych objawów ubocznych.
Jak dla mnie barbarzyństwo
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 437 dni temu Posty: 2196
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-06-11, 21:06
wiem, że tylko w skrajnych przypadkach mogłoby dojść do zapłodnienia, ale zawsze miałabym tą świadomość, że nie daję szansy swojemu dziecku do życia, ale to każdy ma wybór jest wiele metod każdy znajdzie coś dla siebie
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-07, 17:20
... o ile nie wypadnie, wtedy kasa idzie w błoto (znajomej wypadła, 900 zł wkładka, 300 założenie... zła była niemiłosiernie).
Azalia/Cerazette - jak dla mnie były znośne Ale jak Ty zareagujesz... sprawdzisz tylko zażywając.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum