REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: madzia
2009-05-20, 20:53
Tytuł: staniki do karmienia
Autor Wiadomość
Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 602 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
glodna

Wysłany: 2010-02-22, 16:16   

Dziękuję za rady dziewczyny. <buzki>

piccolina 

Informacje:
Dołączyła 249 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-02-25, 12:41   

Dziewczyny, kupiłam sobie stanik do karmienia... masakra... I tak urósł mi biust o 1 rozmiar, ale cóż to jest 75 B. Kupiłam już teraz, bo muszę się przyzwyczaić - od zawsze nosiłam push upy, a tu teraz miękki... bez fiszbin... bez niczego... matko boska! Kupiłam najtańszy, jakiś w promocji za 39,90. Ale szczerze to w żadnym moje piersi nie wglądały zachęcająco :( No może w jednym, który z wyglądu był beznadziejny: materiał śliski (jak non iron dawniej), ale podobno oddychający, miękkie miseczki formowane bezszwowo, ale kosztował 169zł. Więc sobie odpuściłam. Najpierw muszę się w ogóle przyzwyczaić do takiego typu. Dobrze, że kopiłam wcześniej, bo już wiem z czym się to je. Ale jeszcze to przeżywam :shock:

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 602 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Nastrój:
glodna

Wysłany: 2010-02-25, 14:04   

Ja też się wybiorę, kupię na razie jeden a po porodzie uzupełnię zapasy. Mam nadzieję, że znajdę mój rozmiar :oops:
Polecacie jakąś konkretną firmę, raczej nie za drogą.

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 754 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2010-02-25, 14:05   

szczerze mówiąc wątpie czy jak będziesz miała malucha do cyca przystawić to wygląd będzie się liczył, przede wszystkim wygoda. Jak z cyca mleko tryska to nie patrzy się na estetykę i kształt tylko myśli: rety kiedy koniec i gdzie są wkładki..... <strachl> :mrgreen:
na poczatku tez myślałam żeby hmm jakoś wygladać ale jak mały co chwila jesć chciał, potem ulewał i cała w mleku byłam to było mi wszystko jedno :mrgreen:

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 976 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-02-26, 21:28   

jest dokładnie tak jak motylek pisze. wygląd przy karmieniu naprawdę nie ma znaczenia, liczy się wygoda.
ja miałam staniki od znajomej ze stoiska na hali za 20 zł, spisały się na medal :)

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 668 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
agresywna

Wysłany: 2010-02-28, 12:50   

Dziewczyny! Chcecie karmic to nie narzekac ;P ja mialam taka strategie: kupilam sobie 2 staniki do karmienia z odpinanymi miseczkami z canpol babies no i oczywiście mase wkladek laktacyjnych. Pod koniec ciazy mialam kupione pare stanikow normzlnych, nie do karmienia usztywniane, takie, jakie mi się podobaly. Na poczatku oczywiście nosilam tylko staniki do karmienia bo mialam okropny nawal przez pierwsze miesiace karmienia i biust nie miescil się w stanikach z ciazy. Potem jednak laktacja się unormowala i robilam tak ze w domu nosilam stanik do karmienia a jak gdzies wychodzilam to zwykly stanik. Oczywiście z wkladkami (+zapasowe w torbie) :D no i wtedy było ok. w domu bylam mleczarnia a poza domem czulam się normalnie i nie myslalam obsesyjnie o tym ze ktos zauwazy moje obwisle cyce siegajace pasa :P oczywiście – to rzuca się w oczy! Jeżeli wczesniej mialo się jedrne ksztaltne, a potem ma się nie dosc ze ogromniaste to jeszcze obwisle... w moim przypadku masakra, bo wczesniej staniki miseczka C nosilam a teraz E – w sumie jak przestalam karmic to te sa na mnie za duze ;P ale obwis niestety zostal :(

motylek no dokladnie, ja tez w pierwszych miesiacach cala od mleka bylam ;P bo Maly ciagle ulewal albo zwyczajnie pocieklo czy cos. albo sie zdarzylo zostac obsikana ;P

Madzia no najlepsze takie z targu albo wlasnie z Canpola troche drogie (dla mnie) ok. 4 dychy za 1 stanik, ja 2 kupilam to jak na raz to spory wydatek. ale dosc szmaciaste bo one sa jakby dziurkowane i na dole mi te dziurki sie troche porozlazily. no ale wytrzymaly do konca karmienia -7.5 miesiaca;P

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach