Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 618 dni temu Posty: 28 Skąd: warszawa
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-19, 19:30 staniki do karmienia
Karmię córeczkę już 4 miesiące i zamierzam jeszcze do roku. Tylko że tych staników do karmienia mam już po uszy. Chciałabym coś seksownego włożyć na siebie, tylko problem taki, ze nie wiem jak dobrać teraz stanik - mierzyć się przed karmieniem czy po? No i jaki stanik kupić, zeby jednak było mi wygodnie. Proszę - doradźcie
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 931 dni temu Posty: 2047 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-19, 20:28
Ja nie używałam specjalnych staników do karmienia . Kupiłam po prostu większe rozmiary. Nie patrzałam za bardzo żeby był seksowny tylko wygodny . Ja miałam bardzo dużo pokarmu i musiałam nosić wkładki laktacyjne w staniku . I wtedy stanik nie wygląda już tak seksownie
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 976 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-20, 14:43
Ja też nie nosiłam staników do karmienia, tylko zwykłe i najlepiej z odpinanymi ramiączkami, i bez żanych koronek, bajerów. Mam kilka rozmiar większe i jeden dwa rozmiary większy i gra. Teraz powoli wracam do mojego rozmiaru, czyli A a tak było fajnieeeeeeeeee....
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 618 dni temu Posty: 28 Skąd: warszawa
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-21, 10:25
czytam co piszecie3 i wpadłam na taki pomysł, żeby zaopatrzyć się w biustonosz z odpinanymi ramiączkami (a nie całą miseczką). Wtedy będę miała dwa w jednym - sexy look i możliwość łatwego karmienia. Ale nadal nie wiem kiedy się mierzyć, bo tego pokarmu mam sporo jak już sobie napłynie... Chyba zadzwonię do jakiegoś sklepu internetowego i pogadam z konsultantką. Może mi doradzi. Dam znać co powiedziała.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 756 dni temu Posty: 748 Skąd: UK
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dawidek
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-30, 17:22
Rany ja juz musialam sobie kupic wiekszy stanik,a to dopiero poczatki
Na dodatek startowalam z rozmiaru D,E -teraz mam F i przeraza mnie mysl,ze piersi mi jeszcze urosna
Nie wiem czy wogule stanik dla siebie wowczas znajde,nie mowiac juz o staniku do karmienia czy seksownym staniku
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 754 dni temu Posty: 1100
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-21, 21:26
w sumie to po porodzie juz mi piersi nie urosły więc głowa do góry, urosły przed porodem..a co do staników to mam takie specialne bawełniane, laktacyjne z odpinanymi miseczkami, są super wygodne a to najwazniejsze, no fakt że piersi nie wygladają w nich jakoś cudownie...
a jak wychodze gdzies to normalne staniki zakładam
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 668 dni temu Posty: 380
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-04-08, 20:36
ja bym musiala sie wyposazyc w jakies staniki do karmienia, jakis miesiac temu kupilam sobie nowe staniki bo wszystkie co wczesniej nosilam odpadly juz na poczatku ciazy, a te pare co mialam potem to sprawiely ze cycki wygladaly na obwisle zgniecione i jeszcze sie wylewaly od srodka. no i strasznie mi sie pocily... a kupilam sobie sexy miekkie nie ze jakies z usztywniana miseczka tzn maja takiego okraglego druta naokolo ale nie ze miseczka jest sztywna, ale miekka, materialowa, no i oczywiscie rozmiar duzo wiekszy niz nosilam przed ciaza, bo przed ciaza byla miseczka C a teraz jest E. i teraz mam lepszy przewiew i wygodne sa czasem troche gniota mnie w obwodzie ale jestem z nich bardzo zadowolona. (ale czasem w domu smigam bez ) mam zamiar uzywac ich kiedy bede karmic + wkladki laktacyjne. ale mowicie ze po porodzie piersi sa jeszcze duuzo wieksze? ciekawe jak to bedzie u mnie? do ktorej literki sa staniki?
ale jak skoncze karmic to chyba wroce do moich stanikow z miseczka C? czy nie ma szans? tak duzo ich mialam i takie fajne no i kurcze jesli nie wroca do swojego rozmiaru to... beda zwisac?? ale tak fest?
Nastrój:
Wysłany: 2009-04-11, 16:55
ja sobie chyba kupie jedna pare takiego stanika dla karmiacych bo mam inne staniki zwykle te wlasnie co sobie niedawno kupilam no i jeszcze wkladki laktacyjne to chyba bedzie ok? no chyba ze moje dojarki 'wyrosna' z tych stanikow po porodzie to zobaczymy ale to dopiero poczekamy do po porodzie no i jakby co to przeciez zawsze mozna dokupic tak mysle
Informacje: Dołączyła 387 dni temu Posty: 41 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Profil:
Wysłany: 2009-07-08, 19:46
Ja używam staników laktacyjnych ale do karmienia nie odpinam miseczek tylko cały hop do góry i już próbowałam na początku odpinać ale jakoś tak małemu zawsze trochę bokiem szło a poza tym pokarmu dużo i jak mały puszczał czasem pierś żeby załapać powietrza to stanik zawsze był mokry a to średnio przyjemne uczucie ale to prawda że te laktacyjne staniki są o niebo wygodniejsze od tych zwykłych. Ja tam nie muszę wyglądać seksownie, ważne żeby mi wygodnie było
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-08, 20:39
latarniczka napisał/a:
ale jakoś tak małemu zawsze trochę bokiem szło
o co chodzi?
ja sobie zawsze pod otwarta miseczke stanika laktacyjnego kladlam zlozona pieluche tetrowa i jednoczesnie pod Macka brodke i jak juz cos poleci to na ta pieluche i wszystko inne jest czyste i suche.
Informacje: Dołączyła 387 dni temu Posty: 41 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Profil:
Wysłany: 2009-07-08, 23:31
o co chodziło- o to że czasem mleko małemu za szybko leci i nie zdąży połknąć i z buzi mu wylatuje kącikiem ust. A z pieluchą u nas nie przejdzie bo mały jest uczulony na tetrę a flanela za gruba i za bardzo mu dostęp do cyca utrudniała.
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-09, 04:53
u nas flanelowa tez sie sprawdzala jak tetrowych zabraklo. no to nie wiem mozesz jakas cienka ceratke rozlozyc albo cos chusteczke z materialu do nosa?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum