Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 210 dni temu Posty: 342
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-11-25, 16:59
Karoll, i malej nie szkodzi to ?? bo tez sie zastanawiam czy nie przestac ich wkolko wyparzac.
ja mam sterylizator avent mikrofalowy ale pradu idzie odgroma
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 841 dni temu Posty: 2547 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-25, 21:18
Aniusia, melcia, wy tak długo parzycie butelki? Ja wygotowałam moze ze 3 razy, potem tylko przelewałam wrzątkiem i to może z miesiąc, gora dwa (dwa mce karmiłam tylko piersią)
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 210 dni temu Posty: 342
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-11-25, 21:22
malami, parze je do dzis raz dziennie bo mam ich kilka i czekam az sie komplet uzbiera. powiem ci kochana ze ten sterylizator jest oki bo czasami wrzuce zabawki wysterylizuje chociaz ostatnio zastanawiam sie nad zakonczeniem tego rytualu
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 717 dni temu Posty: 2116 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-26, 10:43
je sterylizuje butelki, smoczki, łyżeczki miseczki....zbieram cały ładunek i włączam...będe robić to tak dłuko dopóki junior pije z buteli....wydaje mi się to normalne
mi sie wydaje, ze nie ma potrzeby wyparzac przez tyle miesiecy. nie tak czesto jesli juz, bo to i niedobrze pozniej jak dziecko gdzies pojdzie i zlapie bakterie, no bo do tej pory wszystko bylo sterylne a tu moze byc szok dla organizmu.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1283 dni temu Posty: 1799 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-11-27, 21:23
Ja do roku sterylizowalam, czasem mi sie nie chcialo to zlalam wrzatkiem. Teraz to myje plynem do mycia naczyn, tym takim "dla dzieci" i ciepla woda, czasem tez jeszcze polewam wrzatkiem.
My z mężem kupiliśmy sterylizator UV jeśli dobrze pamietam hygienic24. Cenowo wyglądało w miarę ok, bo jak porównywaliśmy z cenami marek np philipsa to cena była czasami 4 czy 5-cio krotnie wyższa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum