REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Temacik dla chcacych zrzucic kilka kg :)
Autor Wiadomość
dobra_duszyczka 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-02-18, 14:20   

snowy napisał/a:
ja teraz dodatkowo jem tylko 2000 kcal zeby przyspieszyc zrzucenie wagi i oczywiscie stosuje sie do zasad, ze wegle tylko do 12

snowciu widać już jakieś efekty :?: jak dużo chcesz kg zrzucić. ja jak stanełam na wagę ostatnio ważyłam 66kg :roll: chciałabym tak schudnąć do 60kg ale nie wiem czy mnie się uda :roll:

snowy 

Informacje:
Dołączyła 437 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-02-18, 14:33   

Dobra duszyczka, ja stosowalam sie do zasad jak pisalam wczesniej i efekty byly, pozniej zrobilam sobie przerwe i znowu gdzies od 1,5 tygodnia sie stosuje i stracilam 1,5 kg, chcialabym dojsc do 55-58 kg, a na razie jest 60 ;) a te 2000 kcal jem dopiero od wczoraj wiec nie wiem czy to podziala ;)

dobra_duszyczka 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-02-18, 16:34   

snowy napisał/a:
55-58 kg

co ja bym zrobiła dała żeby mieć taką wagę :-? nigdy chyba takiej wagi nie uda mi się osiągnąć <bezradny> dobrze będzie jak uda mi się zejść z wagi te 6 kilo. Od wiosny jak tylko zrobi się ciepło ruszam ostro z odchudzaniem :-D

Biegi, biegi i ćwiczenia. Kiedyś duużo schudłam dzięki biegom

Biedronka160 
mama na etacie ;)

Informacje:
Dołączyła 778 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2012-02-22, 12:09   

snowy przeanalizowałam sobie to co jadłam i naniosłam poprawki.
Jem węgle do tej 12:00 max do 12:15. I od poniedziałku do dziś już 0,7 kg mniej. Nie wiem czy to woda schodzi, ale jestem przed @ więc teoretycznie woda powinna się zatrzymywać.
Nie wiem jak będzie dalej. Jak nadal pójdzie dobrze to będę Ci kochana wdzięczna do końca życia, bo nie chodzę głodna. I bardziej zaczęłam się zastanawiać i myśleć o tym co jem.

snowy 

Informacje:
Dołączyła 437 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-02-22, 13:28   

Biedronko, a wiec zaciskam kciuki, zeby sie udalo ;D

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 604 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-22, 14:55   

U mnie 2 kg mniej :-) . W sumie to jem wszystko. Ograniczam słodycze. Dzisiaj jednak pozwolę sobie na kawałek tortu ( z wiadomych względów) ;-) .

dobra_duszyczka 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-04-24, 17:31   

Znacie jakąś dietę, którą stosowałyście i dała zadowalające efekty :?:
Ja postanowiłam na poważnie wziąść się za odchudzanie, tylko nie wiem jaką diete wybrać. Tyle jest diet, co dieta to inna :?: Jaką diete najbardziej polecacie ;-)

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2012-04-24, 17:38   

dobra_duszyczka, snowy tu kiedyś mądre rady dawała, musisz poczytać trochę do tyłu, ale z tego co pamiętam to węglowodany do południa a potem warzywa, owoce, ryby, jogurty naturalne, jajka (bez dodatków typu majonez) itp.

Mi już ładnie poszło, bo 4,5 kg na minusie :mrgreen: Jeszcze z 5-7 chcę zrzucić, co by nie przesadzić :mrgreen: Obiad z ziemniakami, ryżem, kaszą staram się zjadać do godziny 13 góra, a że i tak co chwila gotuję zupy dla małej to jak mnie złapie głód to wieczorem małą miskę takiej zupy zjadam zamiast kanapek i powoli, bo powoli, ale waga leci w dół :->

snowy 

Informacje:
Dołączyła 437 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-04-24, 17:53   

Dobra duszyczko, Madz ma racje, tylko, ze to co ja podalam to nie dieta, to zmiana sposobu odzywiania i jesli wrocisz do jedzenia weglowodanow tak jak jesz teraz to kg powroca. Przy takim odzywianiu zrzuca sie kg powoli, ale bez wiekszego wysilku :)

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2012-04-24, 17:59   

snowy, a powiedz mi czy się orientujesz :->
Znajoma ze szkoły zapraszała mnie do siebie na dokładne mierzenie, ważenie, sprawdzenie tkanki tłuszczowej i czegoś tam jeszcze (koszt 15 zeta) i na właśnie warsztaty nt. zmiany nawyków żywieniowych (co już jest dużo droższe) :->
Opłaca się w takie coś zainwestować? Dowiem się czegoś czego bym się już od Ciebie nie dowiedziała? :-P

snowy 

Informacje:
Dołączyła 437 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-04-24, 18:59   

Madz, sprawdzenie tkanki tluszczowej jest fajne, jesli robia lokalizowanie w konkretnych miejscach, np powiedza Ci, ze masz 30 % calej tkanki tluszczowej w udach, to jest super, ale jesli tylko chcialabys robic cwiczenia zeby sie tego tluszczyku pozbyc, jesli nie masz zamiaru cwiczyc, to raczej taka informacja o % tkanki tluszczowej nic Ci nie da.

Jesli chodzi o zmiane nawykow zywieniowych to pewnie powiedza zeby pic wiecej wody, zeby pic 1-2 szkl wody 15-20 min przed posilkiem, bo wtedy mniej sie zje... moga powiedziec zeby uzywac mniejszych talerzy, jesc wiecej warzyw i owocow itp, albo np ze zamiast czegos slodkiego zjesc owoc, sama nigdy na czyms takim nie bylam i bym nie zainwestowala, bo jak dla mnie to strata kasy, takie informacje mozna znalezc w internecie, ale tak czy siak najwazniejsza jest nasza motywacja :)

ja odkad zmienilam swoje nawyki zywieniowe znacznie lepiej sie czuje i moj metabolizm tez sie poprawil :)

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2012-04-24, 21:24   

snowy napisał/a:
jesli robia lokalizowanie w konkretnych miejscach

no to sie muszę dopytać :->

snowy napisał/a:
jak dla mnie to strata kasy

czyli tak jak myślałam, nie dowiem sie niczego czego już bym nie wiedziała :->

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-04-25, 08:54   

snowy, a co z granatem? Mozna sie wieczorem w tym pociapac? Mialam pytac juz jakis czas temu. No i takie zasady zywieniowe sa dla tych co nie potrzebuja obiadu z dwoch dan, dla tych co zjedza malo a beda czuly sie nasycone. Ja zjem mala ilosc i jest okej. Jeszcze czasami lykne ocet jablkowy w kapsulkach ale zapominam o nich, a mialam wrazenie, ze mi przy tych zasadach duzo pomagaly. Teraz widze, ze reklamuja koktajle w TV, te wlasnie, ktore ja w tamtym roku pilam ;-) Okropne w smaku, odruch wymiotny po kilku lykach. Nie polecam tego bo smaczne to to w ogole nie jest.

Ostatnio moje kolacje o 18.00 to zielony duzy ogorek, zazwyczaj polowa, troche czerwonej papryki i kulka mozarelli light. Wszystko pokrojone na talerzyku, az mi sie juz nudzic ostatnio zaczelo, musze inny zestaw wymyslic ;-)

snowy 

Informacje:
Dołączyła 437 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-04-25, 15:27   

Madzia, pewnie, ze granat mozna :) 1-2 owoce dziennie sa wskazane :)

zrob sobie wersje salatki z gotowanym jajkiem, salata lodowa, parmezanem, + jakas wedlina :D to najczesciej jest moja kolacja ;)

albo rukola, granat i prosciutto :D

a jesli chodzi o 2 dania obiadowe to tak czy siak mozna :) zjesz miseczke zupy warzywnej i do tego drugie danie i np maksymalnie o tej 13 :) i gotowe

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-04-26, 09:22   

snowy napisał/a:
pewnie, ze granat mozna
bo sie zawahalam czy to troche nie jest jak banan czy winogrona, a banana nie tkne za zadne skarby, no tak sie na niego anty nastawilam ;-) winogrona jeszcze podjem od czasu do czasu nie zwazajac na pore dnia. Moze raz czy 2 w miesiacu, jak mam ochote.

o, dzieki za pomysl na salatke.
ee,nie zmiesci mi sie 2 daniowy obiad.
No i gubia mnie ostatnio slodkosci <bezradny> miala okres, ze potrafilam odstawic i jesc je rano jak mi sie chcialo, a teraz jest roznie i pol czekolady pochlone czasami o 18 <bezradny> ale to nic, wazne, ze sie nie tyje na tych zasadach.

Teraz zrzucam 2 kg nawdyzke swiateczna :-)

Odpowiedz do tematu