Testowalam sie dzis znowu testami owu i wynik... pozytywny Znowu? Mozliwe, ze moze byc pozytywny przez 2 dni
tak. Ja jeszcze ich nie próbowałam ale wychodzą pozytywne przez wszystkie dni płodne, i przed i po owu, to jest jakieś 3 dni i trzeba wtedy patrzeć na to jak ciemna jest kreska... ale na pewno wychodzą pozytywne dłużej niż tylko 1 dzień
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-07-24, 15:33
Monini, danke za odp Bo juz sie zastanawialam co by to moglo byc
Kiedys czytalam na necie,ze wychodza pozytywne przy ciazy. No i sie tak zastanawialam czy moze jednak nie zostalo cos po tamtym m.cu Bo w tym jeszcze nie-wiadomo
Kiedys czytalam na necie,ze wychodza pozytywne przy ciazy. No i sie tak zastanawialam czy moze jednak nie zostalo cos po tamtym m.cu Bo w tym jeszcze nie-wiadomo
w sumie to nie wiem. One wykrywają hormon LH, którego stężenie jest największe 1-2 dni przed owulką. Jakie stężenie jest w ciąży to ja się nie orientuję. Ale mimo wszystko pozytywny test+bóle probrzusza+wrażliwe sutki=wielka możliwość owulacji. A efekt zobaczymy na teściku... Masz Duphaston na ten miesiąc?
Kurcze jak Tobie tak ładnie wyregulował to może każę ginowi sobie też przepisać
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-24, 17:04
Po owu już nie są dodatnie, bo poziom szybko spada, ale przed owu mogą być dodatnie kilka dni, zwykle będą wtedy róznej ciemności linie. U paru dziewczyn z kolei widziałam na wykresach i w opisach, że testy mają dodatnie tylko w ciągu pół doby - wszystko zależy kiedy i jak bardzo rośnie LH.
LH, HCG i jeszcze kilka innych hormonów mają tą samą podjednostkę alfa, więc czasem wyniki są zakłócone.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Kiedy nie jest się pewnym swoich dni płodnych można skorzystać z testów owulacyjnych fajna sprawa a testu się nie oszuka Ja używam akurat testera na ślinę nazwa i wiem przynajmniej kiedy starania o malca mają sens
Ostatnio zmieniony przez malami 2011-07-27, 22:56, w całości zmieniany 1 raz
Hej jestem nowa na forum
Zaczęlismy własnie starania o dziecko, myślałam o używaniu testów albo od razu o kupnie komputera, monitora cyklu. Co o tym myślicie?
Myślę Wrzuć na luz
Na razie bym się nie zagłębiała w takie sprawy tylko kochała się z mężem
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-11-09, 19:46
ja uzywałam testu tylko raz i nic z tego... teraz postanowilismy z mezem spontanicznie próbować... jak sie nie uda przez kilka nastepnych mcy to spróbuje jeszcze raz...
Natalko, ja testów owulacyjnych używałam 4 cykle i ostatni był trafiony . Warto używać testów przynajmniej w celu stwierdzenia czy owulka była. Mi w sumie pomogły bardziej poznać swój cykl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum