Tak jak w tematcie- testy owulacyjne.
Czy ktoras z was uzywala takich testow? Ja uzywam ich pierwszy cykl i nie wiem co o tym myslec Testowalam sie w dni ktore mialy byc plodne (wg wyliczen) a nic na nich nie wyszlo Wspolzylismy z mezem przez dni plodne i teraz nie wiem czy bedzie z tego cos czy nie
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1266 dni temu Posty: 2080
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-04, 13:55
Ja stosowałam je trzy cykle i twierdzę że to strata kasy, interpretacja tych kreseczek nie jest dla mnie jednoznaczna. Czy już jest wystarczająco ciemna czy nie, albo czy to że jej nie mam znaczy że będzie później, wcale, a może zrobiłam coś źle. Nie przejmuj się nimi, trzymam kciuki i przesyłam ciążowe fluidki.
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-04, 14:00
Ja na testy owulacyjne nie narzekam. Jednak w zależności od regularności cyklów nieraz przydałyby się ze dwa opakowania. Ja się zaopatrzyłam na najbliższy cykl, a tu niespodzianka i tak sobie leżą niepotrzebnie
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-04, 14:16
W pierwszym cyklu podobno lepiej stosować dłuższy czas, żeby poznać swój organizm, no i jeśli się dodatkowo obserwuje temperaturę lub/i śluz, to łatwiej zinterpretować wynik - zwłaszcza przy nieregularnych cyklach.
Ja nie stosuję, ale znam kilka dziewczyn, które testują co cykl.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-04, 18:32
Ja stosowałam i to w tym cyklu w którym zaszłam w ciąże, według nich owulacji nie miałam wcale a dzidziuś w brzuszku mieszka i to już 10cio centymetrowy
Wysłany: 2010-05-04, 18:40
malami napisał/a:
Ja stosowałam i to w tym cyklu w którym zaszłam w ciąże, według nich owulacji nie miałam wcale a dzidziuś w brzuszku mieszka i to już 10cio centymetrowy
To mnie pocieszylas Bo mi jakos na tych testach tez nic "sensownego" nie wychodzi Bo zeby miec cykle ok 29dniowe i owulacje 11dc Nie wiem... A co do obserwacji sluzu, to moze glupio brzmi,ale ja u siebie jeszcze nigdy nie widzialas plodnego sluzu
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-04, 18:47
No ja miałam cykle 28dniowe z owulacja 10-14 jakoś tak to było i w tych wlaśnie dniach zaszłam w ciąże, było wyliczone i zrobione
wedłuk testów: to chyba nie miał być ten cykl
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-04, 19:32
nikus - można mieć owu w 11 dniu cyklu i dłuższe fazy lutealne, co razem daje cykl 28dniowy. Poza tym test pokazuje Ci tylko poziom hormonu powyżej pewnej granicy, a nie co się dzieje w brzuchu i w którym dokładnie momencie po piku LH jest owulacja.
Co do śluzu - nie chodzi tylko o klasyfikacje płodny/niepłodny, ale o ogólne poznanie zachowania w trakcie cyklu - choćby kiedy jest a kiedy nie ma Jak się do tego dołoży jeszcze temperatury albo i obserwacje szyjki - po paru cyklach już sie mniej więcej wie kiedy jest czas owulacji (czas, nie dzień!) i kiedy się spodziewać @
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-07-07, 12:03
Wznawiam moje pytanie.
Czy przy cyklach 29dniowych, moze wyjsc pozytywny test owu w 22dc Czyli ewidentnie po owulacji
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3069 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-07, 13:13
Być może cykl się wydłuży?
I choć są z wami, do was nie należą.
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-07-07, 13:17
LeeLoo napisał/a:
Być może cykl się wydłuży?
odp w staraniach....
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-07-23, 15:37
Pierwszy raz w zyciu test owu wyszledl mi pozytywny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum