REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Trudne starania
Autor Wiadomość
Janna 

Informacje:
Dołączyła 807 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-09, 15:11   

Ja słyszałam. Jestem tu nowa i dopiero zaczynam być rozeznana w tych wszystkich terminach i badaniach...niestety. Staram się o dzidziusia od prawie roku i zaczynam przymierzać się do różnych badań :( o AMH ostatnio czytałam na którymś forum, że jest to badanie, które pozwala oszacować zdolność kobiety do wytwarzania własnych komórek jajowych. Ten poziom można badać w dowolnym dniu cyklu zdaje się.

MonikaJK 

Informacje:
Dołączyła 625 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-07, 12:35   Ciaza blizniacza w poznym wieku kobiety :)

Witam serdecznie. Jestem nowa na tym Forum, ale mam ogromna nadzieje, ze uda mi sie nawiazac kontakt z Mamciami blizniakow, i nie tylko :) Mam 35 lat, i jest to moja pierwsza ciaza po 4ch IUI, i 3 in vitro (ICSI). Poniewaz mieszkam w Indiach i tutaj bede rodzic, bardzo bym chciala nawiazac kontakt, ktory pomoze mi podzielic sie doswiadczeniami dotyczacymi ciazy, badan (np. syndrom Downa, i innych) oraz jak zorganizowac wszystko na przyjscie maluchow. Dzis rozpoczynamy 13 tydzien :) wiec wiele przed nami. Bede wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam serdecznie!

malutka-iwona 
Przeszczęśliwa:)

Informacje:
Dołączyła 1262 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-09-08, 08:25   

Witaj na forum MonikaJK.
Ja właśnie przygotowuję się do drugiego in vitro, więc może będziemy mogły wymienić się doświadczeniami. Pisz jak tylko będziesz miała ochotę ;-)

MonikaJK 

Informacje:
Dołączyła 625 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-08, 11:55   

Czesc Iwona :) dziekuje za odpowiedz i oczywiscie, ze podziele sie wszelkimi informacjami na temat IVF. Piszesz, ze to Twoje drugie podejscie. Z tego co zaobserwowalam, bardzo wiele kobiet ma je udane, dlatego tez trzymam kciuki.
Ja po moim drugim przygotowywalam sie prawie rok. W tym czasie rzucilam palenie, przestalam farbowac wlosy, do ilosci "minimalnych" zredukowalam spozycie: ananasow, papaji, winogron, kapusty i kalafiora - to byly wskazania mojej lekarki. Oprocz tego raczej unikalam picia alkoholu, choc zdarzyly mi sie 2-3 duuuze imprezy ;) , no i zastapilam wszystkie pepsi, mirindy, sprity, i inne - glownie woda, a do tego sokami.... a najwazniejszez, to udalo mi sie tym razem "wyluzowac"... ja zdecydowalam, ze to bedzie moje ostatne podejscie, i ze bedzie co ma byc... pozwolilo mi to jakos z mniejszym napieciem podejsc do stymulacji, a potem zabiegu....
A jak to wyglada w Twoim przypadku? Kiedy rozpoczynasz stymulacje?
Pozdrawiam serdecznie, :)
Monika

malutka-iwona 
Przeszczęśliwa:)

Informacje:
Dołączyła 1262 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-09-09, 08:29   

MonikaJK, obecnie jestem na etapie wyciszenia. 16 września zaczynam stymulację.

aganiok68 

Informacje:
Dołączyła 621 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-13, 07:56   

dziewczyny ja z mezem sie staramy od 10 lat,tyle jestesmy poslubie i nic. w tamtym roku moja szwagierka zaszla i bylam taka wsciekla ze pojechalismy do poznania do kliniki leczenie nieplodnosci , po wielu badaniach hormonalnych, moich i meza okazalo sie ze maz nie ma plemnikow, potem bylo trzech andrologow i wszyscy potwierdzaja ze nic nie da rady zrobic ze mna wszystko niby ok, a inseminacja nasieniem dawcy sie w grudniu nie powiodla teraz mamy na listopada wizyte ale w innej klinice. teraz poszlismy na kase chorych kolejki niesamowite czekam juz pol roku a podejrzewam ze zanim cos zaczna robic poczekam drugie tyle jestem zalamana :-( :-( :-(

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-09-13, 13:01   

aganiok68, Nie trać nadziei, będzie dobrze zobaczysz <pocieszacz>

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

aganiok68 

Informacje:
Dołączyła 621 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-13, 18:37   

wiem ze wiara czyni cuda, tylko ze j mam juz 31 lat a maz prawie 40, i naprawde chcemy to dzieciatko :-( :-( :-(

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-09-14, 12:53   

Trzymam za Was kciuki, żeby wszystko się Wam teraz udało. Niestety nie mogę zrobić nic więcej, a szkoda bo jest tu kilka takich osób które zasługują na rodzicielstwo. <pocieszacz>
A prywatnie to duży koszt?

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

aganiok68 

Informacje:
Dołączyła 621 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-14, 18:56   

wiesz zaczac trzeba ze wizyta koszt w sumie niewielki bo 150zl, potem wszelkie badania hormonalne i przebyte jakies choroby, potem jeszcze badania antyplemnikowe i antyjajnikowe, oczywiscie moje i meza to kwota ok.3000zl, poniej przygotowanie do inseminacji koszt zastrzykow ok.800zl no i jezdzenie w okresie okoloowulacyjnym co drugi dzien do poznania a jestem z okolic zielonej gory. potem to juz sama inseminacja 1500zl.tak wyglada leczenie prywatnie, a zapomnialam mialam miec robiona histopatologie i chcial 3500 za badanie a ja pojechalam u nas do szpitala na hsg i zrobilam za darmo a efekt w sumie ten sam, tylko hsg bardziej boli, ale mnie nie bolalo az tak bardzo bo mialam drozne jajowody i narazie to tyle. a z toba to jak jest?

malutka991 

Informacje:
Dołączyła 559 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-12, 15:29   

Witam wszystkich, jestem tu nowa i mam nadzieje ze zostane mile przywitana:)
chcialabym opsiac moj problem i poznac wasze zdanie...

Otoz przeszlo rok temu w sierpniu skonczyłam zazywac tabletki antykoncepcyjne(logest) brałam je przez rok.
Mialam problem z dostaniem okresu dlatego lekarz przepisal mi luteine. Po tym leku wszystko bylo jak w zegarku

(regularne miesiaczki co 28 dni) w tym roku dopiero przez wakacje cos zaczelo byc nie tak otoz 27.07. lekko plamilam do 31.07.
i od 31 do 4 sierpnia zaczelam normalnie krwawic.Tego 31 strasznie bolal mnie brzuch jak nigdyy, zazylam tab.przeciwbolowe i bylo ok.
Z moim chlopakiem staramy sie o dzidzie.. tzn bardzo bysmy chcieli ale ja nie podchodze do tego takk zee CHCE bo nici z tego przewaznie wychodza.
Kochalismy się bardzo czesto.. myslalam ze sie udalo bo okresu nie dostalam z 3 tyg. zrobilam test i wyszedl negatywny, poszlam do lekarza i okazzalo sie ze jajnik byl"zapchany" przepisal mi luteine i okres dostalam 26.09 trwal do 1.10. Teraz okresu znowuu nie widac ,kochalismy sie w dni plodne.. i robilam test lecz tez wyszedl negatywny;/ dziwne jest to ze zawsze bolaly mnie piersi przed miesiaczka... teraz niccc nie sa czule... czasem czuje takie pulsowanie w jajnikach..okres powinnam dostac pod koniec pazdz.i jakis dzien duzo przed tym dniem spodz.mies. mialam lekkie chwilowe plamienie... nigdy tak nie mialam.. nieweim co jest nie tak... boje sie ze moge miec problemy z zajsciem w ciaze:( cos czuje ze moge miec tarczycee.. moja siostra tez ma. Chyba ze test klamie... sama nie wiem...
Byłam u lekarza rodzinnego dzisiaj po przekaz na tarczyce.. on mi powiedzial ze moge byc w ciazy mimo tego ze test wyszedl negatywny...

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-11-12, 15:56   

Może na początek zrób test ciążowy z krwi powie na 100% czy jesteś w ciąży. Nazywa się beta-Hcg. Spokojnie, nie denerwuj się może łatwo nie pójdzie, ale w końcu przecież musi się udać ja starałam się prawie 2 lata. Głowa do góry.

malutka991 

Informacje:
Dołączyła 559 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-12, 18:49   

Dziekuje za odp;) we wtorek ide zrobic badanie na tarczyce i zobacze co wyjdzie.. jesli bd wszystko ok.. to zrobie badanie krwi. musze przyznac ze juz mnie to meczy strasznie.. niektorzy nie maja warunkow i maja duzo dzieci.. a Ci co je maja to klops..
Ale mam nadzieje ze sie wkoncu udaaa :) )

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-11-12, 19:13   

malutka991, Będzie dobrze, trzymaj się i napisz jak będziesz już coś wiedzieć. <pocieszacz>

:) 

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-12, 20:40   

zapchanie jajnika kojarzy mi sie z zespołem PCO.

Luteina nie leczy a jedynie wywoluje okres. Bierzesz okres jest, odstawiasz nie ma, lub przychodzi kiedy mu się chce.

Kiedykolwiek w życiu miałas regularne okresy?

Odpowiedz do tematu