Kamyczek, a moz epoprostu idź do 3 lekarza, jakiegoś specjalisty najlepiej chwalonego przez koleżanki. Bo jesli nie uda Wam się w tym cyklu to to te zo niczym nie świadczy. Zdrowe pary czasem mieisącami próbują. A wiesz kiedy masz owu?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1160 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-12, 19:40
Staramy się mniej więcej od marca 2008r ale solidnie jakieś 7 cykli. Ostatnia miesiączka była 14.11 więc w sumie to czekam na @. Ten lekarz który mi przepisał hormony jest właśnie tym "najlepszym w okolicy" o torbieli dowiedziałam się niedawno i to przez przypadek. Nie zgłaszałam się wcześniej bo jeszcze w lipcu lekarz mówił że jest wszystko ok i mamy czekać na maluszka i mamy wyluzować.
Hormony mogę zacząć brać od pierwszego dnia miesiączki ale postanowiłam dać nam szanse jeszcze ten miesiąc. Trochę już czekamy, a planowaliśmy dzidziusia już dość dawno.
skinnybitch jeśli się nie wchłonie to trzeba będzie go usunąć laparoskopowo, albo lekami tylko bezpiecznymi dla dziecka.
Wiem że powinnam najpierw się wyleczyć,a póżniej myśleć o dziecku, ale zawsze jest jakieś ale
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-17, 09:27
Kamyczek a lekarz mówił ile będzie trwało leczenie hormonami ? Sama nie wiem co bym zrobiła , może idź jeszcze do innego lekarza . Bo jak dobrze rozumiem jak podejmiesz leczenie to wtedy musicie odłożyć starania o dzidziusia .
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-17, 14:56
Tak musielibyśmy odłożyć starania pewnie na kilka miesięcy, ale nie powiedział na jak długo dokładnie. Początkowo była mowa o trzech. On chyba sam nie wie co robi. Szukam dobrego lekarza w Bielsku, albo Krakowie może w większych miastach są mądrzejsi.
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-17, 15:17
To chyba bym się zdecydowała na leczenie jeżeli to okres 3 miesięcy a potem zaczęła starania . Ja na Dominika czekałam rok a dla mnie to tak jak by wieczność . Popytaj jeszcze o jakiegoś dobrego specjalistę .
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-17, 17:14
My już czekamy od 10 miesięcy tylko, że w 3 musieliśmy sobie odpuścić z różnych powodów dlatego kolejne 3 miesiące dają w sumie ponad rok.
:) Nie sądzę aby mój wiek był powodem do bagatelizowania tylu prób zajścia w ciąże.
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-18, 07:53
Kamyczek musisz uwierzyć, że będzie dobrze. Zobaczysz, podleczysz się i już na spokojnie pojawi się u Ciebie Fasoleczka. Wiesz jak to jest z tymi lekarzami, może faktycznie w większym mieście znajdziesz lekarza lepszego. Przede wszystkim wydaje mi się, że w takich dużych miastach, to oni mają bardziej rozległy przekrój przez różne przypadki, a więc i większe doświadczenie.
My już czekamy od 10 miesięcy tylko, że w 3 musieliśmy sobie odpuścić z różnych powodów dlatego kolejne 3 miesiące dają w sumie ponad rok.
:) Nie sądzę aby mój wiek był powodem do bagatelizowania tylu prób zajścia w ciąże.
Widzę, ze się nie zrozumiałyśmy. To nie było bagatelizowanie ale próba pocieszenia (jesli nieudolna to trudno). chodziło mi o to że mając 21 lat masz wiecej czasu na leczenie i szybki efekt tego leczenia niż kobieta ktora zaczyna starania około 30. DObrze ze w tak młodym wieku już jesteś zorientowana w temacie.
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-19, 12:51
:), Źle się zrozumiałyśmy to fakt. Poza tym jestem strasznie przewrażliwiona w tym temacie. Nie gniewaj się. Pomińmy kwestie wieku, bo każda kobieta stara się o dziecko w momencie gdy jest na to gotowa. (albo tak się jej tylko wydaje )
Ile wy się starałyście?
aQUa_MineraL, Dzięki, tylko jak sprawdzam opinie o tych cudownych lekarzach to albo są nie ludzcy, albo kosztują fortunę. Szukam i myślę co dalej.
Nastrój:
Wysłany: 2009-02-17, 14:39
Pytanie do osób które miały problemy z zajściem jakie badania miałyście wykonywane wy lub wasi partnerzy?
Jakie znam
seminogram
hormony:
FSH
ESTRADIOL
PROGESTERON
TESTOSTERON
WOLNY TESTOSTERON
DHEA-S
PRL(prolaktyna)
wymazy z szyjki macicy i z pochwy
cytologia
HSV IgG
TSH, FT3, FT4
Toksoplazmoza
cytomegalia
różyczka
CA-125
anty-PO
antykoagulant toczniowy
przeciwciała przeciw kardiolipinie
i nie wiem co dalej można zbadać?
Kamyczek, weszłam tu, bo moja koleżanka ma podobny kłopot. Ja się do końca w tym temacie nie orientuję, nie wiem jakie tam badania powinny być robione, ale ona mówiła, że najlepszym specjalistą jest prof. Łukaszuk. Co prawda przyjmuje w Warszawie, ale co jakiś czas prowadzi bezpłatne konsultacje więc może moglibyście się przejechać do Warszawy. Przy okazji moglibyście sobie urządzić romantyczny wypad do stolicy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum