REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: Trudne starania
Autor Wiadomość
skinnybitch 
Zaczarowana :-)

Informacje:
Dołączyła 1374 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-11, 20:03   

Cytat:
że jak zajdę w ciąże to się powinien wchłonąć

A jak sie nie wchlonie to co wtedy???

:) 

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-12, 08:14   

Kamyczek, a moz epoprostu idź do 3 lekarza, jakiegoś specjalisty najlepiej chwalonego przez koleżanki. Bo jesli nie uda Wam się w tym cyklu to to te zo niczym nie świadczy. Zdrowe pary czasem mieisącami próbują. A wiesz kiedy masz owu?

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-12, 19:40   

Staramy się mniej więcej od marca 2008r ale solidnie jakieś 7 cykli. Ostatnia miesiączka była 14.11 więc w sumie to czekam na @. Ten lekarz który mi przepisał hormony jest właśnie tym "najlepszym w okolicy" o torbieli dowiedziałam się niedawno i to przez przypadek. Nie zgłaszałam się wcześniej bo jeszcze w lipcu lekarz mówił że jest wszystko ok i mamy czekać na maluszka i mamy wyluzować.
Hormony mogę zacząć brać od pierwszego dnia miesiączki ale postanowiłam dać nam szanse jeszcze ten miesiąc. Trochę już czekamy, a planowaliśmy dzidziusia już dość dawno.

skinnybitch jeśli się nie wchłonie to trzeba będzie go usunąć laparoskopowo, albo lekami tylko bezpiecznymi dla dziecka.

Wiem że powinnam najpierw się wyleczyć,a póżniej myśleć o dziecku, ale zawsze jest jakieś ale :oops:

:-/

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-14, 10:46   

Troszkę się denerwuje ,bo okresu nadal nie ma. Test zrobiłam, ale wyszedł negatywnie i chyba nie mam wyjścia tylko pójść do lekarza wcześniej.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1489 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-17, 09:27   

Kamyczek a lekarz mówił ile będzie trwało leczenie hormonami ? Sama nie wiem co bym zrobiła , może idź jeszcze do innego lekarza . Bo jak dobrze rozumiem jak podejmiesz leczenie to wtedy musicie odłożyć starania o dzidziusia .

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-17, 14:56   

Tak musielibyśmy odłożyć starania pewnie na kilka miesięcy, ale nie powiedział na jak długo dokładnie. Początkowo była mowa o trzech. On chyba sam nie wie co robi. Szukam dobrego lekarza w Bielsku, albo Krakowie może w większych miastach są mądrzejsi. :-?
<bezradny>

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-17, 15:10   

Kamyczek, wiem, ze jesteście w trudnej sytuacji, ale na pocieszenie powiem Ci, że masz dopiero 21 lat więc jeszcze zdążysz być młodą mamą :) Podlecz się i będzie ok.

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1489 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-17, 15:17   

To chyba bym się zdecydowała na leczenie jeżeli to okres 3 miesięcy a potem zaczęła starania . Ja na Dominika czekałam rok a dla mnie to tak jak by wieczność . Popytaj jeszcze o jakiegoś dobrego specjalistę .

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-17, 17:14   

My już czekamy od 10 miesięcy tylko, że w 3 musieliśmy sobie odpuścić z różnych powodów dlatego kolejne 3 miesiące dają w sumie ponad rok.
:) Nie sądzę aby mój wiek był powodem do bagatelizowania tylu prób zajścia w ciąże.

aQUa_MineraL 

Informacje:
Dołączyła 1159 dni temu

Profil:
Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2008-12-18, 07:53   

Kamyczek <pocieszacz> musisz uwierzyć, że będzie dobrze. Zobaczysz, podleczysz się i już na spokojnie pojawi się u Ciebie Fasoleczka. Wiesz jak to jest z tymi lekarzami, może faktycznie w większym mieście znajdziesz lekarza lepszego. Przede wszystkim wydaje mi się, że w takich dużych miastach, to oni mają bardziej rozległy przekrój przez różne przypadki, a więc i większe doświadczenie.

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-18, 09:05   

Kamyczek napisał/a:
My już czekamy od 10 miesięcy tylko, że w 3 musieliśmy sobie odpuścić z różnych powodów dlatego kolejne 3 miesiące dają w sumie ponad rok.
:) Nie sądzę aby mój wiek był powodem do bagatelizowania tylu prób zajścia w ciąże.

Widzę, ze się nie zrozumiałyśmy. To nie było bagatelizowanie ale próba pocieszenia (jesli nieudolna to trudno). chodziło mi o to że mając 21 lat masz wiecej czasu na leczenie i szybki efekt tego leczenia niż kobieta ktora zaczyna starania około 30. DObrze ze w tak młodym wieku już jesteś zorientowana w temacie.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-19, 12:51   

:), Źle się zrozumiałyśmy to fakt. Poza tym jestem strasznie przewrażliwiona w tym temacie. Nie gniewaj się. Pomińmy kwestie wieku, bo każda kobieta stara się o dziecko w momencie gdy jest na to gotowa. (albo tak się jej tylko wydaje :-) )
Ile wy się starałyście?
aQUa_MineraL, Dzięki, tylko jak sprawdzam opinie o tych cudownych lekarzach to albo są nie ludzcy, albo kosztują fortunę. Szukam i myślę co dalej.

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-19, 13:53   

Nie no co Ty, ja raczej rzadko sie obrażam :) trzymam kciuki za staranka

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-02-17, 14:39   

Pytanie do osób które miały problemy z zajściem jakie badania miałyście wykonywane wy lub wasi partnerzy?
Jakie znam
seminogram
hormony:
FSH
ESTRADIOL
PROGESTERON
TESTOSTERON
WOLNY TESTOSTERON
DHEA-S
PRL(prolaktyna)
wymazy z szyjki macicy i z pochwy
cytologia
HSV IgG
TSH, FT3, FT4
Toksoplazmoza
cytomegalia
różyczka
CA-125
anty-PO
antykoagulant toczniowy
przeciwciała przeciw kardiolipinie

i nie wiem co dalej można zbadać?

Sandra

Informacje:
Dołączył 1065 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-03-12, 12:39   

Kamyczek, weszłam tu, bo moja koleżanka ma podobny kłopot. Ja się do końca w tym temacie nie orientuję, nie wiem jakie tam badania powinny być robione, ale ona mówiła, że najlepszym specjalistą jest prof. Łukaszuk. Co prawda przyjmuje w Warszawie, ale co jakiś czas prowadzi bezpłatne konsultacje więc może moglibyście się przejechać do Warszawy. Przy okazji moglibyście sobie urządzić romantyczny wypad do stolicy ;)

Odpowiedz do tematu