Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1159 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-09, 17:57
Dziewczyny pewnie wiele z Was cierpiało na różne torbiele jajników. U mnie wpływa to na płodność niestety Jak sobie radziłyście z tym problemem co radzili Wam lekarze?
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-10, 13:46
Podobnie jak przedmówczynie nie mogę pomóc, ponieważ nigdy żadnych torbieli nie miałam. Zresztą Kamyczku najlepiej w takich zdrowotnych sprawach skonsultowac się z lekarzem, bo wiadomo każda z nas jest inna i nawet jeśli któraś to miała, to samo leczenie może się różnić.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 1372 dni temu Posty: 125 Skąd: Londyn
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-10, 13:53
Kamyczek, ja ci moge napisac tylko tyle ze kolezanka miala torbiel o ktorej nie wiedziala i starala sie o dziecko 3 lata zanim jej sie udalo...A ze o niej nie wiedziala to sie nie leczyla...
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-10, 20:50
Byłam u lekarzy nawet dwóch pani doktor stwierdziła ,że jak zajdę w ciąże to się powinien wchłonąć. Drugi zabronił zachodzić w ciąże i przepisał leki następna wizyta początkiem lutego.
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-10, 22:38
I bądź tu człowieku mądry . Jeden lekarz mówi tak drugi inaczej . Ja to bym poszła jeszcze do trzeciego i zobaczyła co tamten powie . Najgorsze to jest chyba to czekanie od wizyty do wizyty .
tez czytalam na innym forum, ze dzewczyna miala cos z jajnikami i wlasie starala sie zajsc w ciaze bo lekarz tak kazal. nie pamietam juz dokladnie ale miala do wyboru albo ciaze TERAZ albo dluzsze leczenie...
No tak, ale jesli parze bardzo zależy na ciąży, to napewno nie chce im się czekać rok na decyzję o leczeniu. Dlatego wązny jest dobór lekarza ktoremu się ufa.
Lekarz powinien dobrze doradzic, problem jest jesli jeden mowi co innego drugi co innego, tak jak wlasnie w przypadku Kamyczek,
Kamyczek, moze zasiegnij jeszcze rady sprawdzonego ginekologa, popytaj na forach dziewczyn z podobnym problemem. Bo jesli jedne majace ten problem zachodza w caze a inne musza sie najpierw wyleczyc to co jest nie halo. i znow potwierdzam teze, co lekarz to inna opinia
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-11, 18:26
Niestety faktycznie lekarze tylko mieszają mi w głowie przyznaje, że po rozmowie z mężem wybraliśmy wersję z szybką ciążą, a jeśli nie uda się w tym cyklu no to zaczynam brać leki przepisane przez drugiego lekarza. Chyba nie mam innego wyjścia.
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-11, 20:00
Z tego co sie orientuje trzeba najpierw wyleczyc torbiel a pozniej starac sie o dziecko bo przez torbiel mozna miec problemy z donoszeniem ciazy... Wiec jesli masz proponuje najpierw usunac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum