REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Uczucia towarzyszace tuz przed porodem
Autor Wiadomość
Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-04-07, 19:24   

Jak się poda na mamusie to i tak będzie małe i upierdliwe. ;-)

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-04-07, 20:02   

Ale baranek bedzie bardziej :>

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-04-08, 08:02   

Szczerze to wolałabym żeby to jednak był baranek, ale i tak większość ginekologów z naszego szpitala odetchnie jak urodzę mają mnie już chyba dość. :-P

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Biedronka160 
mama na etacie ;)

Informacje:
Dołączyła 779 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-04-08, 08:05   

Kamyczku jako kobieta w ciąży masz swoje prawa i przywileje, więc się nie przejmuj. Na pewno mają więcej, bardziej upierdliwych pacjentek :)

Ja objawów swoich przed porodem nie pamiętam. Dopiero jak już uświadomiłam sobie, że się poród zaczyna to zaczęłam skurcze doklejać do porodu :D

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-04-09, 09:54   

Kamyczek, nie zazdroszcze tych ostatnich tygodni :D to takie czekanie, powiazane troche ze strachem przed niewiadoma, no i ze zniecierpliwieniem, bo przeciez wszystko i wszyscy juz czekaja na maluszka!!

Ja jak zakladalam ten temat, to bylam na etapie strachu ;-) pozniej jednak, wszystko przerodzilo sie w niecierpliwosc ale o dziwo spokojnie czekalam na rozwiazanie, kiedy wszyscy wokol panikowali i wyczekiwali najbardziej :) a moj P. nie mogl sie nadziwic, ze ja tak spokojnie sobie chodze przed PORODEM, jakbym miala na wizyte do spa jechac :mrgreen:

piccolina 

Informacje:
Dołączyła 913 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-04-09, 14:07   

A ja mam jakiś syndrom paniki przed tym, co będzie potem. Mimo, że źle się czuję biegam do kina, do teatru, łażę po kawiarniach z mężem, zajadam się deserami z lodami, truskawkami i bitą śmietaną. Słowem robię wszystko to, co zapewne mnie ominie w pierwszych miesiącach po porodzie. I pewnie będzie mi tego bardzo brakować, dlatego teraz nadrabiam. Głupota chyba jakaś i schiz, ale poprawia mi samopoczucie taki mus ze świeżych truskawek ze śmietaną. Na zapas nie da się najeść, odpocząć ani zrelaksować. Ale ja próbuję... (naiwna)

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-04-09, 15:19   

Próbuj, próbuj, po porodzie sobie pomyślisz - przynajmniej wtedy się w miarę wyspałam ;)

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1418 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-10-30, 19:31   

no cóż im bliżej do końca tym większa panika mnie ogarnia, dochodzę do wniosku że lepiej było nie wiedzieć <bezradny> i naprawdę nie chodzi mi o ból, to da się przeżyć ale o sam fakt że wiem, że umiem już sobie to wyobrazić i to co może być potem- tak to dla mnie najgorsza perspektywa. Jeśli wytwarzam antyciała a mały odziedziczy znów krew po tacie to czeka mnie znów koszmar- naprawde trudno mi sobie z tym poradzić, nie chce żółtaczek, naświetlania, ciągłych badań, patrzenia na nas jak na ufo bo jeden przypadek na ileś :cry:

monika24 

Informacje:
Dołączyła 581 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-11-01, 11:17   

Ja teraz,mam wiecej obaw niz przed 1 porodem.nie wiem czemu tak sie dzieje,ale jak juz wiem co mnie czeka,to az czasami ciarki mnie przechodza. Ale mój mąz cały czas mnie pociesza, że bedzie caly czas przy mnie i będzie wszystko oki:)

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1284 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-11-01, 12:09   

Im blizej bylo porodu,tym bardziej sie balam, nie tyle bolu, co tego, ze wystapia jakies komplikacje. Jak przyjechalam do szpitala, weszlam na sale porodowa, zoabczylam to lozko, to nogi sie pode mna ugiely, ale tez nie docieralo do mnie zeto juz, ze za chwile bede trzymala w ramionach moje malenstwo.

dobra_duszyczka 

Informacje:
Dołączyła 571 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-11-01, 13:44   

ciekawe jakie uczucia beda mi towarzyszyc. Przed moim porodem :-D jak na razie to calkiem odlegle plany. Gratulacje dla wszystkich forumek, ktore maja porod za soba
i powodzenia dla tych, ktorych to wydarzenie czeka :-D

malami 

Informacje:
Dołączyła 842 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-11-03, 08:32   

odszedł mi czop sluzowy i się ucieszyłam, pół godziny później były juz skurcze co 5, 7 min, jeszcze nie bardzo bolesne, cieszyłam się jeszcze bardziej, że to już, że się doczekałam, czym skurcze były bardziej bolesne, ogarniała mnie panika :shock: i strach, że nie dam rady, ale dałam :)

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1418 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-11-03, 19:05   

no jak już tam lezysz z nogami rozkraczonymi to zbytnio nie masz wyboru :-P

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 718 dni temu

Profil:
Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-11-11, 20:55   

dzwoniła do mnie dziś znajoma która ma 4 dzieci ,3 porody naturalne (córki) i 1 cesarka (syn).Jak jej mówiłam że boje się momentu kiedy wszystko sie zacznie to ona do mnie że jak już sie leży na porodówce i zaczyna się akcja to mysli sie tylko żeby jak najszybciej i jak najlepiej się postarać żeby mieć to za sobą...że strach ustępuje miejsca myśleniu o tym żeby robić wszystko to co każą to ten koszmar i ból szybciej sie skończy <zawstydzony> kurcze im bliżej to większy strach...pewnie dlatego ciśnienie mi tak skacze wystarczy że o tym pomyśle to już mam stres :roll:

aniafull 

Informacje:
Dołączyła 776 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominik i Filip
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-11-11, 22:25   

A ja owszem boje sie...wkoncu to moj drugi porod i wiem co mnie czeka...ale przypomina mi sie czas kiedy synek wyszedl na swiat i bol minal...niesamowita ulga i radosc i tym sie pocieszam..w sumie juz nie moge sie doczekac porodu by faktycznie miec to juz za soba.okres ciazy szybko mi minal,dzidzia jest juz nisko w kanale wiec mam nadzieje ze pojdzie szybko i sprawnie.

Odpowiedz do tematu