REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Uczucia towarzyszace tuz przed porodem
Autor Wiadomość
Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-10-03, 10:33   

kochanie1305199 napisał/a:
pierwsze skurczę ,są takie ciągnące w dół , hymm o tak napisze musisz przykucnąć przy nich , albo się pochylić

dokładnie coś takiego :mrgreen: Aż trzeba przystanąć i pochylić się przy łóżku ;-)
Jak mi się takie zaczęły to sie położyłam i nogi podkurczyłam, bo tak mi było najwygodniej, a Paskud transport do szpitala załatwiał :lol:
Przepowiadające (przynajmniej u mnie) były lżejsze, chociaż się na początku przestraszyłam, bo pierwsze miałam w 7 mcu ciąży <bezradny>

Eszka22 
Eszka 22

Informacje:
Dołączyła 660 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-10-04, 09:10   

a ja to sie z jednej strony ciesze że bylam na wywołaniu bo jak mnie bóle chwyciły to myslałam że umieram;/ i to w jednej chwili nie wyobrażam sobie dotarcia do szpitala ;/

Biedronka160 
mama na etacie ;)

Informacje:
Dołączyła 778 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-10-04, 09:20   

Ja w sumie przy moim drugim porodzie jak poczułam pierwsze skurcze to zastanawiałam się czy to na pewno te, bo ból był do wytrzymania, ale właśnie jak piszecie tak ciągnęło w dół, że na boczku się w kłębuszek zwijałam. A później jak się okazało, że to jednak poród to była niesamowita radość, bo w ten sam dzień miałam mieć wywoływany poród :) ale malutka się zmobilizowała i sama wyskoczyła.

nimfa 

Informacje:
Dołączyła 419 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dorota
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-10-04, 20:59   

no to teraz jestem ciut mądrzejsza. Cały czas mam nadzieję, że skoro inne kobiety wiedziały że to poród to ja też się zorientuję :lol:

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 604 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-10-04, 21:01   

nimfa, na 100 % będziesz wiedziała,że zaczął się poród. Tego nie da się przegapić ;-) .

Eszka22 
Eszka 22

Informacje:
Dołączyła 660 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-10-05, 08:17   

nimfa dziewczyny maja racje nie przegapisz:)

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 637 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Gabrysia
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-10-05, 09:59   

nimfa napisał/a:
no to teraz jestem ciut mądrzejsza. Cały czas mam nadzieję, że skoro inne kobiety wiedziały że to poród to ja też się zorientuję

No właśnie ;-)

Roksana 

Informacje:
Dołączyła 113 dni temu

Profil:
Imię: Roksana
Im. dziecka: Bartus
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-04-29, 18:41   

pierwsze skurcze ,brzuch ciagnie w dol hmm takie mam teraz ale nie sa az takie bolace zebym sie zwijala , poczekam zobacze ;)

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 496 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2012-05-16, 12:16   

Ja nie boję się bólu. Nastawiam się na dlugi i bolesny poród. Wolę być mile zaskoczona niż boleśnie rozczarowana. Nie wiem dlaczego ale etap gniazdowania ostatnio zamiast się nasilać mi zupełnie minął. Nic mi się nie chce. Mam już wszystko naszykowane ale jeszcze się nie spakowałam. :oops:

Boję się przenoszenia, zielonych wód i niedotlenienia dziecka. Tych komplikacji boję się najbardziej gdyż w bardzo bliskiej rodzinie jedno dziecko zmarło bo zbyt późno zdecydowano się na cesarkę. I siedzi to we mnie. Dlatego chciałabym bardzo urodzić przed terminem.

W nocy bardzo boli mnie brzuch. Kłuje w pochwie. Wszystko ciągnie. Wczoraj wieczorem złapał mnie taki ból, że nie mogłam się ruszyć.
Widziałam, że sporo Was pisało o kłuciu w pochwie. Czy to jest symptom zblizającego się porodu? Mam nadzieję, że tak.

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 637 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-05-16, 12:23   

Luka napisał/a:
Mam już wszystko naszykowane ale jeszcze się nie spakowałam.

Kochana ja gdzieś pod koniec właśnie 37 tygodnia ciąży się dopiero spakowałam , teraz jedynie patrzę czy wszystko na pewno mam , jak masz już naszykowane to spokojnie kiedy tam możesz się spakować ;-)

Luka napisał/a:
Boję się przenoszenia, zielonych wód i niedotlenienia dziecka. Tych komplikacji boję się najbardziej gdyż w bardzo bliskiej rodzinie jedno dziecko zmarło bo zbyt późno zdecydowano się na cesarkę. I siedzi to we mnie. Dlatego chciałabym bardzo urodzić przed terminem.

Rozumiem Cię kochana doskonale <przytul> ja przy moim pierwszym porodzie miałam masakryczne myśli , sto pytań na minutę też miałam obawy , choć i tera też takie mam aby tylko Adaś zdrowy się urodził wiadomo e wiem już co i jak i jestem wiesz tak nastawiona na to wszystko tak psychicznie ale jednak ten stres jest

ewelcia1987 

Informacje:
Dołączyła 876 dni temu

Profil:
Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2012-05-16, 14:44   

Luka nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ten ból pochwy wystąpiła dużo wcześniej przed porodem :-P a że się stresujesz to normalne, zwłaszcza że taki przypadek znasz, ale pomyśl że znaczna większość dzieciaczków rodzi się bez komplikacji, będzie dobrze z zamartwianiem sie niczego nie zmienisz <pocieszacz>

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-05-17, 13:45   

Luka napisał/a:
Kłuje w pochwie

mnie już tak kłuje i kłuje i żadnych innych oznak zbliżającego się porodu nie ma, więc stawiam, że to nie to <bezradny>

ja jestem spokojniejsza niż przy Krzysiu jeśli chodzi o termin porodu - bo planowe cięcie i wiem, że nie przenoszę, nie będę tyle czekać. Natomiast zdecydowanie bardziej boję się powikłań i o zdrówko małego.

ogarnęło mnie już nastawienie: nic mi się nie chce i te ostatnie dni strasznie mi się dłużą <bezradny>

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 496 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2012-05-17, 13:53   

Też już mnie takie nastawienie chwyciło. Ale szybko minęło. Na szczęście.
Ty Madzia odpoczywaj. Przynajmniej wiesz mniej więcej kiedy będziesz mieć cc.

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 637 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-05-17, 15:37   

Cytat:

Luka napisał/a:
Kłuje w pochwie

mnie już tak kłuje i kłuje i żadnych innych oznak zbliżającego się porodu nie ma, więc stawiam, że to nie to

Ja to samo czasami mam , takie mocne kucia i tak raz na jakiś czas zdarzają się takie chwilowe skurcze . U mnie jest podobnie , nawet czop śluzowy jeszcze mi nie odchodzi coś mi się wydaje że sobie poczekamy na Adasia .

Odpowiedz do tematu