Nie wiem dlaczego, pojawiam się u Was zawsze z jakimiś wątpliwościami Ale jako, ze jesteście cierpliwe i bardziej doświadczone- znów zawitałam
Moja lekarka chwilowo ma wyłączony telefon i nie mogę się do niej dodzwonić, ale w czwartek jestem umówiona na comiesięczną wizytę. Sytuacja wygląda tak.
Wczoraj wieczorem, na brzuchu zauważyłam u siebie dużą wysypkę- małe czerwono- różowawe krosteczki. Po przeanalizowaniu całego dnia, doszłam do wniosku, ze to prawdopodobnie uczulenie, i jako sprawczynię podejrzewam brzoskwinię- jako, ze wszystko inne było jedzone czy używane prze zemnie zawsze Wysypka nie swędzi. No i pytanie z którym zawitałąm w ramach upewniania się- czy w ciąży mogę napić się wapna?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 818 dni temu Posty: 2269
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-14, 16:35
z innego forum:
W trakcie normalniej diety ciażowej :o) zaleca sie zażywać dawkę uzupełniajacą wapnia w ilosci 250 mg.
Jeżeli dieta jest uboga w wapn dzienna dawka zalecana to 1200 mg wapnia.
Wapń w pożywieniu: każda porcja zawiera 300mg wapnia
- 200-250 ml maśkanki o obniżonej zawartosci tłuszczu
- 200-250 ml odtłuszczonego lub jednoprocentowego mleka
- 40g sera żółtego
- 15-25 dag odtłuszczonego jogurtu
- 10 dag makreli z puszki (razem z ośćmi)
- 8,5 dag sardynek z puszki (razem z osćmi)
- 1i 3/4 kubka brokułów
- 1 kubek zielonych częsci kapusty
osobiście piję co kilka dni jedną tabletkę musującą...
Krosteczkami ogólnie ujęłam tą wysypkę, w takim czerwonawo-różowawym kolorze Po pierwszej dawce wapna przyblakły już, a dzisiaj praktycznie nie ma śladu. Tylko wszystko mnie potwornie swędzi poza brzuchem, ale wysypki jakiejkolwiek brak.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 588 dni temu Posty: 1304
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-15, 21:20
no tego się nie spodziewałam... generalnie nie miewam uczulen, a na wieczór wyszły mi takie mikro krosteczki uczuleniowe chyba, nie panikuje, do lekarza dzwonić chyba zawczesnie i nie ma po co...tak ze wszystkim do lekarza? to nie w moim stylu. a to wygląda jak gęsia skórka na brzuchu pod biustem i na klatce ale to jest wysypkowe. Potowek tez nigdy raczej nie miewałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum