Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1179 dni temu Posty: 1816 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-02, 10:02
Zrobilam kolejny krok, czyli sporzadzilam liste co spakowac do torby do szpitala, duzo mi tego wyszlo, zwlaszcza, ze do spzitala gdzie bede rodzic nie trzeba prawie nic brac. Chyba jak zwykle przesadzilam , chyba bede musiala ja skorygowac.
A tak poza tym, to maluszek straszna wiercipieta, ale fajnie, ze ruchliwy , czekam z niecierpliwoscia na pierwsze ktg, to juz za 8 dni .
Zrobilam kolejny krok, czyli sporzadzilam liste co spakowac do torby do szpitala, duzo mi tego wyszlo, zwlaszcza, ze do spzitala gdzie bede rodzic nie trzeba prawie nic brac. Chyba jak zwykle przesadzilam , chyba bede musiala ja skorygowac
ja też zawsze za dużo pakuję, ale to tak jest lepiej nosić jak prosić
Kita napisał/a:
czekam z niecierpliwoscia na pierwsze ktg, to juz za 8 dni .
ale ten czas leci, niedługo synuś będzie przy Was
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-09-02, 10:29
Kita napisał/a:
Chyba jak zwykle przesadzilam
haha, ja tez zawsze wiecej zabieram Takie jestesmy my-kobitki
Jak ktos sie bedzie pytal powiedz, ze musialas 2 osoby do jednej torby spakowac, dlatego tyle tego jest
Kita napisał/a:
A tak poza tym, to maluszek straszna wiercipieta, ale fajnie, ze ruchliwy
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-10, 11:11
No wiec wczoraj mielismy kolejna wizyte. Maluch zdrowy, pieknie sie rusza, serduszko ladnie pracuje, rosnie dlugasek, bo ma juz ponad 48 cm, ale niestety chudy jest i wazy tylko 2400g i to mnie zaczyna martwic, probowalam go podtuczyc dieta wysokobialkowa, ale marne efekty to daje, moze za malo tego bialka , teraz dostalam jakis lek w saszetkach do picia, co ma ponoc pomoc maluszkowi w nabieraniu masy. Lekarka mowi, ze absolutnie nie mam sie martwic, bo sa rozne mozliwosci: moze ma taka urode, moze to genetyczne, moze ma tylko nozki dlugie, a caly taki dlugi nie jest i wtedy waga jest ok. Za 2 tygodnie mam wizyte, tak bym pewnie juz nie miala i zobaczymy, czy ten lek pomoze. Zapytalam co jesli nie pomoze, czy to w ogole cos groznego, a ona powiedziala, ze najgorsze co nas moze czekac, to to, ze na ostatnie dni ciazy polozy mnie do szpitala, a po urodzeniu maly bedzie ciagle wisial przy piersi.jesli to jest to najgorsze, to sie uspokoilam . Ale ona mowi, ze to co teraz biore powinno pomoc i bedzie ok.
Mialam tez pierwszy raz robione ktg, maly ale sie wiercil strasznie, ciagle jakies zaklocenia byly przez to, wiec troche sie nasiedzialam tam, ale w koncu udalo sie zrobic odpowiednio dlugi zapis, serduszko ladnie i rytmicznie bije, tylko mi brzuch dosc czesto sie napina, wiec mam brac magnez 3 razy dziennie a nie dwa jak do tej pory. Ale poki co, przez najblizsze dwa tygodnie (do nastepnej wzyty) raczej nie urodze , rozwarcia nie ma, szyjka ok. Tylko malego trzeba podtuczyc.
Mialam tez robiony posiew, mam nadzieje, ze bedzie ok, bo nie chce juz nic brac.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 709 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-10, 13:13
To super!
Może faktycznie, mały ma tylko takie długie nogi, na przykład po mamusi.
Pamiętam moje pierwsze ktg, wyszłam z gabinetu ze łzami w oczach prawie.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 2119
Profil: Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-10, 16:01
Kita chłopak nabierze masy jeszcze zobaczysz to raz
dwa , ze usg moze sie mylić
a swoja droga Michas na ktg tez sie wiercil okropnie a mialam je robione w szpitalu trzy razy dzienne przez cztery dni ale uczucie jak sie slyszy bicie serduszka bezcenne
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-10, 16:07
No juz sie tak nie martwie, to jeszcze nie jest bardzo malo, no i wiadomo, usg nie raz sie pomylilo i pomyli, wazne, ze wyglada na zdrowego, a ruchliwy jest niesamowicie, a tak czasem zaboli, ze musi byc silnym chlopczykiem.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-10, 17:33
Kita, tym usg nie ma co sie martwić - dopuszczalny jest błąd 500g w jedną albo drugą stronę. Mnie straszyli na dwa dni przed porodem że ponad 4 kg ma i że będzie cesarka a spokojnie sn urodziłam i miał 3700.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 641 dni temu Posty: 1362
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-11, 09:02
Kita, mojej mamie lekarz powiedział, że ważę 3400g, a ważyłam 2500g, więc usg może się mylić. A nawet jeśli nie, to masz jeszcze sporo czasu i na pewno maluszka podtuczysz
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-15, 18:54
Dzisiaj w koncu kupilismy kombinezon na zime, do tego czapeczke i cieply kocyk, no i jakies ozdoby kolorowe na sciane w pokoiku. Ale oczywisicie nadal sa jakies drobiazgi do kupienia, ale postanowilam, ze reszte zamaiwam przez internet. Juz strasznie meczace jest dla mnie takie chodzenie, do tego zolwim tempem .
Zaraz chyba sie poloze i poogladam tv, bo cos mi sie brzuszek dosc czesto stawia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum