Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 22:28 Urodziny dziecka
Czy drugie urodziny to ju pora na mały kinderbal? Czy jeszcze raczej rodzinna impreza?
Łączyłybyście ją ze spotkaniem rodzinnym z innej okazji (np. Święta, podwójne urodziny) czy raczej maluch powinien mieć już swoje własne, nawet niewielkie obchody?
Prezenty - kolejny temat rzeka, zwłaszcza, że w tym wieku zainteresowania dzieci potrafią być już diametralnie różne, ale może macie jakieś pomysły, które powinny przypaść do gustu większości?
Póki co przewertowałam Allegro, do sklepu dziecięcego chcemy podjechać w weekend.
No i zaczynamy się uczyć zdmuchiwania świeczek, co po ostatniej chorobie idzie nam srednio - Zosia opanowała wydmuchiwanie nosa i teraz świeczkę też próbuje nosem zdmuchnąć...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2012-01-11, 14:11, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1498 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 22:46
Moim skromnym zdaniem to odpuściłabym kinderbal. Myślę, że taka rodzinna uroczystość podczas świąt to super pomysł.
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1265 dni temu Posty: 2078
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-18, 07:19
Świetne zabawki, podobają mi się te drewniane lalki. Mogę prosić o linka na priv?
Kupiłabym coś takiego siostrzenicy na urodzinki.
Kuchenki i garnuszki mają, zwierzaczki też, a takie lale i to z taką ilością ubranek nie.
Wysłany: 2010-03-18, 21:38
Skoro Mała będzie miała imprezę w żłobku, to chyba taka jedna dla maluszków już wystarczy. co do łączenia imprezki ze świętami - ja jestem za chyba, że święta mielibyście spędzić u rodziców, to wtedy osobna imprezkę bym zorganizowała.
drewniane zabawki są cudowne najbardziej przypadły mi do gustu te lale
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1261 dni temu Posty: 1038 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-19, 12:34
Ja był połączyła urodzinki ze świętami o ile rodzice się zgodzą oczywiście.
Za drewnianymi zabawkami jakoś nie przepadam, chociaż te laleczki mi się podobają.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-19, 13:03
Ja urzadziłam rocznemu natkowi kinderbal ale dlatego że mamy w około siebie pełno dzieci i mamy mogły się powymieniac uwagami przy okazji . Jak nie ma miejsca i zbyt wielu rówieśników to nie ma chyba sensu. Co do urodziny w święta to dobry pomysł, wyjdzie taniej, rodzinka się spotka, pomoze przyszykować coś do jedzonka. Co do drewnianyc zabawek to farma mnie się podoba najbardziej ale dla dziewczynki to lepsze chyba te lalki albo myszki do przebierania
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-19, 17:06
I rodzice, i ciotka są jak najbardziej za łączeniem - w naszym pokoju to by mała impreza była, a tak będą siedzieć, gadać, jeść... i pewnie mój ojciec nie będzie marudził, że chce już od ciotki zaraz rano jechać Trochę zagmatwana sytuacja
Aneta napisał/a:
najbardziej podoba mi się kuchnia
Zosia skomentowała kuchnię hasłem "bębenek!" wiec chyba jeszcze na to za wcześnie... schowam linka na dzień dziecka
Wstępnie stanęło na tym, że będzie zrzuta i na lalunie ("o, lale! bieziemy?") i na farmę... chyba, że nam w tym tygodniu coś ładniejszego w oko wpadnie
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum