REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: używane ciuchy/ ciuchy z tzw ciuchbudy
Autor Wiadomość
Karoll 

Informacje:
Dołączyła 604 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-11, 07:43   

Ja również nie gardzę ciuszkami z lumpeksu. Syna,gdy był mały także ubierałam w ubranka używane i te z lumpeksu, i "w spadku" po dzieciach koleżanek.
Dzieciaki tak szybko rosną,szczególnie te zupełnie małe. Trzeba byłoby wydać fortunę na nowe ciuszki. Teraz owszem kupuję mu nowe ubrania, ale on już jest w takim wieku, że ma swój styl i "rozmiar", wysoki i szczupły :-) .

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-11-11, 08:06   

ostatnio byłam u koleżanki i ona mówi "rety jakie natek ma fajne spodnie, gdzie kupiaś?" - na to jej mąż "nie pytaj gdzie a ile ważyły... " :roll: Normalnie smiać mi się chciało, jakbym przez to że ubieram malucha w ciuchlandach była gorszą matką albo on był prez to gorszy... :evil: . No coż są ludzie i ludziska, a przecież nawet sławni ludzie przyznają się że szperają w ciuchlandach :oops: :-P

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 604 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-11, 08:11   

Motylku, może tylko żartował,albo "dał pstryczka w nos" swojej żonie,która również kupuje w lumpeksach.
Nie przejmuj się Kochana. Jak to mówi mój kuzyn: "Są ludzie i stołki" ;-)

:) 

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-11, 11:25   

a może chciał dac żonie do zrozumienia, że i ona powinna tam czasem kupowac?
jeśli natomiast przez zlośliwość, to kij mu w oko.

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 684 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2010-11-12, 08:53   

generalnie, facetów chyba trudniej przekonać do ciucholandów. Mój mąż czasem daje się zaciągnąć, ale zwykle przy tym marudzi i mówi, że nisko upadliśmy. A ja na to, że gdyby to było takie marginalne zjawisko, tonie otwieraliby ciągle nowych. Widocznie jest zapotrzebowanie.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-12, 14:33   

byłam ostatnio w 3, chciałam Krzyniowi spodnie wąskie do kaloszy czy śniegowców kupić. weszłam i wyszłam. nie umiem <bezradny> i prędko nie wrócę.

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 684 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2010-11-12, 15:44   

Madzia81, może spróbuj w takich, gdzie ubranka są posortowane na wieszakach. W boksach rzeczywiście wiele zależy od szczęścia.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-12, 18:39   

kiedy właśnie były na wieszakach (no, przynajmniej większość). ale jakoś mnie odrzuca <bezradny> ciucholandy nie są dla każdego, najwidoczniej nie dla mnie. ale nie chodzi o to, że ktoś już używał tych ubranek, bo dostajemy od znajomej i chętnie biorę prawie wszystko i Krzysio lata w tych ciuszkach. ale coś mi przeszkadza w tych sklepach.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-11-12, 19:12   

Ja też mam czasami problem się odnaleźć, ale szwagierka jest mistrzynią w szukaniu i podrzuca mi ciuszki jak jej podpowiem czego potrzebujemy. :-D
Do szukania trzeba mieć smykałkę i szczęście, bo ja to przeglądam i nie widzę nic a ona szuka za mną i znajduje super ciuchy. No i brak cierpliwości do sklepów wszelkich to też mi przeszkadza. :roll:

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-12, 20:38   

Laurel napisał/a:
Madzia81, może spróbuj w takich, gdzie ubranka są posortowane na wieszakach. W boksach rzeczywiście wiele zależy od szczęścia.

te sa automatycznie droższe - nie zawsze się opłaca.

Madzia81 mnie odrzucają wredne, pchające się i popychajace biodrem baby które za kawałek szmatki zdzieliłyby z łokcia (pewnie handluja na allegro)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-13, 08:22   

:) napisał/a:
pewnie handluja na allegro
hah, wiedza jak zarobic ;-)
a pozniej napisy, ciuszki po mojej coreczce. swoja droga to te komplety, cale wyprawki to podejrzewam, ze moga pochodzic z ciuchlandow. czesto sa to angielskie ciuszki tam pewnie jest tanio. Mi by sie taki handel nie oplacil, bo tu nawet ciuchland nie taki tani :P te bluzeczki co kupilam to za cene moze ze30% mniej niz nowe. ale czasami z ciekawosci i tak lukne :P bo zwykle to HM. jest tani i fajne rzeczy.

Camilli 

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-10, 16:35   

Ja dopiero spodziewam się maleństwa, ale całą (prawie całą) wyprawkę mam z używanych ciuszków. Dostałam od szwagierki kilka reklamówek polskich ciuszków, które przeżyły już 2, 3, a niektóre nawet 4 maluchy ale niestety zdecydowana większość wygląda okropnie. Były tam też nowe ciuszki których nigdy nie założyła swojemu synkowi, ale one po 1 praniu wyglądają jak stare.

Dużo ciuszków kupiłam w ciucholandach. Do tych z sortowaną odzieżą szłam tylko wtedy gdy była przecena np wszystko za 1zł. Po 20 min wychodziłam z reklamówką pełną maleńkich ślicznych ciuszków z bardzo dobrej bawełny, bez plam i dziurek. Te ciuszki po praniu wyglądają jak nowe, nie są porozciągane a co najważniejsze to nie kolejny śpioszek z napisem Kocham moją babcię w nieb lub róż kolorze.
W ciucholandach z boksami jest trudniej, ale tam również można znaleźć ciekawe ciuszki (jeszcze taniej niż w sortach).

Szafa mojego maleństwa jest pełna markowych ciuszków (same h&m, cocodrillo, mothercare, next), które w większości wyglądają jak nowe tylko wyprane. A na skompletowanie całej wyprawki nie wydałam więcej niż 150zł. Nawet chyba dużo mniej. W tym zimowy kombinezon z misia h&m.

malami 

Informacje:
Dołączyła 841 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-12-15, 13:37   

Ja też bardzo lubie
mała ma praktycznie wszystko, albo po kimś, albo z ciuchlandu, kupiłam tylko nowe to co brakowało i co mi się szalenie podobało, no i prezentowych ubranek ma nowych sporo
ale te z ciuchlandu sa dobrych, angielskich firm, w bardzo dobrym stanie i po praniu wyglądaja jak nowe w przeciwieństwie do niektórych nowych

moge powiedziec, że moje dziecko jest ubrane jak księżniczka za niewielkie pieniążki , a szafa pęka w szfach

ja dla siebie tez lubie i kupuje, teraz mniej, bo nie wiem na jaki rozmiar ;) wole poczekac, az się troche ogarnę, narazie chodze w tym w co wchodze, ale na wiosne znowu zrobie wymiane

Charlie.C 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 813 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-12-15, 17:23   

Ja tak samo jak moje przedmówczynie.
Gabryś ma wiele rzeczy z różnych osiedlowych ciucholandów. ;-)
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-18, 11:49   

JAkbym miała więcej czasu, z pewnoscią Młody miałby więcej ciuchów z takich miejsc.
Lubię być przygotowana na nagłe skoki wzrostu, w związku z czym, gdy tylko jestem w szmateksie zaraz wyszukuję ubranek na kolejny sezon. Ostatnio dorwałam super kurtkę na polarku z NEXT, nie była tania, bo dałam 25 zł. No ale z racji braków w czasie chodzę tam, gdzie mam blisko, a że zdzierają na ubraniach dziecięcych to juz trudno. W kazdym bądź razie warto było, i kurtka na jesień już lezy na dnie szafy.

Odpowiedz do tematu