Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 772 dni temu Posty: 1429
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-13, 08:55 Jak obliczyć wiek fasolki?
Trochę zgłupiałam. Przed chwilą wyczytałam, że ciążę liczy się od dnia ostatniej miesiączki, czyli nawet jeśli w rzeczywistości moja fasolka zaczęła 4 tydzień to wg. takiego liczenia jestem przy końcu 6 tyg ciąży. Żeby było jaśniej. Ostatnią miesiączkę miałam 3 sierpnia. Owulację najprawdopodobniej 21 sierpnia - do zapłodnienia mogło dojść w tych okolicach. Wiem, ze do wizyty u lekarza zostało jeszcze tylko kilka dni, ale dzień w dzień zaglądam do kalendarza i licze ile to już moja fasolka ma dni, tygodni
Oświećcie mnie, w którym tc wkońcu jestem.
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-13, 12:41
ja miałam dwie daty . Jedną liczoną przez ginekologa czyli od pierwszego dnia ostatniej miesiączki . A drugą liczyłam ja sama bo wiedziałam kiedy zaszłam w ciążę.
Czyli według ginekologa jesteś w 6 tygodniu ciąży a ze swoich obliczeń w 4 tygodniu.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 794 dni temu Posty: 1150
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-13, 18:40
hehe a potem dochodzi jeszcze wiek wg usg i czlowiek zupełnie głupieje u mnie różnica jest malutka 2-3 dni ale kolezanka wg usg ma poród 2 tygodnie wczesniej niz wg ostatniej miesiączki
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 708 dni temu Posty: 381
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 18:01
a wlasnie mam takie pytanie glupie ale chcialabym wiedziec
bo wczoraj powiedziano mi ze jestem w 8 tygodniu ciazy. czyli co pani doktor miala na mysli? ze ten 8 tydzien sie rozpoczal czy dobiegl konca?
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 971 dni temu Posty: 2080 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 22:04
mloda _mama ginekolog oblicza datę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki . A na USG czasami wychodzi jeszcze inna data. A Ty kiedy miałaś ostatnią miesiączkę ?
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-02, 08:20
młoda-mama no to widzę, że w sierpniu to we dwie zaszalałyśmy
Mnie się wydaje, ze skoro 8 tydzień to moze to być zarówno jego początek jak i środek. Ja już przestałam liczyć.
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-02, 17:07
no wiesz ja szalalam caly okragly rok i akurat teraz zaskoczylo ^^ ale sie ciesze niezmiernie, chociaz dla kobiety w moim wieku (mam 18 lat) to moze byc problem bo przede mna matura a termin mam wlasnie na maj.... ale dam rade tak mysle
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-03, 08:22
Jeśli tylko się zmobilizujesz to napewno dasz radę. Moja kuzynka urodziła na 2 tyg przed maturą i zdała. Ale fakt, nauczyciele bardzo łagodnie ją potraktowali.
Przepraszam, ze zapytam tak wprost. Cały rok bez zabezpieczenia? Chciałaś mieć własnie teraz dziecko?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum