REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: madzia
2009-05-20, 21:09
Tytuł: Poród a komfort współżycia
Autor Wiadomość
:) 
mamunia Szymunia

Informacje:
Dołączyła 772 dni temu

Profil:
Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-18, 09:38   Poród a komfort współżycia

No właśnie, jak to jest z seksem po porodzie. Kiedy sie na niego zdecydowałyście i czy zauważyłyście jakąś różnicę w odczuciach. Z tego co wyczytałam to bardzo różnie to bywa. Jedne kobiety dopiero po porodzie zaczynają odczuwac prawdziwą rozkosz inne nie potrafią sie przełamać. A jak Wy to przeżyłyście?

P.s Mam nadzieję, że i ja za jakiś czas będę mogła powiedzieć Wam o swoich doświadczeniach;)

Lepiej żeby mnie nienawidzili taką, jaka jestem, niż kochali kogoś
kim nigdy nie będę
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2009-06-20, 17:19, w całości zmieniany 1 raz  

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 971 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-09-18, 10:35   

Ja miałam cesarkę tak więc odczekałam 6 tygodni bo tyle krwawiłam. A jak jest po porodzie naturalnym to nie wiem . Pewnie jest troszkę gorzej bo krocze boli jak było rozcięte - tak mi się przynajmniej wydaję. Co do samego seksu to nic się nie zmieniło.

Izabela 

Informacje:
Dołączyła 1015 dni temu

Profil:
Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-10-07, 10:47   

7 tygodni po naturalnym porodzie i wszystko było ok. Bez zmian.

karina24 

Informacje:
Dołączyła 691 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jagoda i oluś
Wysłany: 2008-11-03, 11:48   

okolo 6 tyg po porodzie spróbowalismy,na poczatku troszke bolało,potem było ok:))jakichs wiekszych zmian niewidze ,jak to było przed ciaza czy teraz:)))

:) 
mamunia Szymunia

Informacje:
Dołączyła 772 dni temu

Profil:
Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-11-03, 13:00   

A mężowie zauważyli jakieś zmainy?

Lepiej żeby mnie nienawidzili taką, jaka jestem, niż kochali kogoś
kim nigdy nie będę

karina24 

Informacje:
Dołączyła 691 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jagoda i oluś
Wysłany: 2008-11-03, 21:24   

:), raczej nie,jak sie mojego pytałam czy jakos u mnie tam inaczej to powiedział ze wszystko tak jak byc powinno :mrgreen:

KaMi25 

Informacje:
Dołączyła 658 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-11-19, 19:27   

my też 6 tyg - bo tyle powinno się czekać. Nacięcie nie bolała, ale miałam problem z suchością. Teraz biorę pigułki które też trochę wysuszają, więc to jest dalej mój problem (dobrze że są żele). Mąż mówi że nic się nie zmieniło. A mi jest coraz lepiej, aczkolwiek super było też przed porodem.

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-22, 22:17   

sluchajcie ja sprobowalam juz , ale mimo lekkiej suchosci i bolu , to mialam wrazenie ze jest nawet lepiej niz na poczatku i ..ciasniej ?? :shock: a bylam cieta bo musieli uzyc kleszczy...czulam se jak dziewica troche :mrgreen:
ale najlepiej bylo przed porodem jeszcze w ciazy , mialam straszna chec...

aQUa_MineraL 

Informacje:
Dołączyła 641 dni temu

Profil:
Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2008-12-27, 13:33   

My spróbowaliśmy po 6 tygodniach...i było suuuper :mrgreen: mój S. stwierdził, że nie czuje żanej różnicy jesli chodzi o "ciasność" ;-) Dla mnie też odczucia cudowne..zwłaszcza, że od 17tc mieliśmy całkowity szlaban nawet na jakiekolwiek pieszczoty ze względu na moją tendencję do napięcia macicy...więc sobie wyobraźcie <sciana> No ale fajnie jest...nadrabiać zaległości :-P 8-)

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 794 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2009-01-11, 20:58   

Hmm my też juz próbowaliśmy jakieś 5 tygodni po porodzie bo krwawić już przestałam, na poczatku trochę "ciągnęło w miejscu cięcia " ale teraz już jest ok, no a jaki mam apetyt na mojego mężulka :oops: :shock: , zwłaszcza, że też miałam parę miesięcy szlabanu, a jak już mogliśmy i się zdecydowaliśmy żeby małego pospieszyć, to mały zaraz się pojawił !!!

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-01-13, 15:09   

motylek napisał/a:
jak już mogliśmy i się zdecydowaliśmy żeby małego pospieszyć, to mały zaraz się pojawił !!!

U nas to samo, uprawialismy sex w ostatnia noc ciazy , a jaka mialam wtedy ochote :-)
Odnosnie bolu , to za kazdym razem jak uprawiamy sex na poczatku troche mnie boli i wszystko powolutku musimy robic , ale jak juz 'wejdzie' :oops: jest ok i bez poblemu. Mysle sobie ze moze to taka jakby psychiczna jeszcze blokada :roll: mimo ze szwow juz daawno nie ma i wszystko ladnie zagojone :roll: No i najgorsze ze jest dosyc sucho, ale czytalam ze to normalne podczas karmienia piersia :-/ .

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 708 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
agresywna

Wysłany: 2009-04-08, 20:48   

jej, juz 6-7 tyg po porodzie mozna? tak szybko? a nie za szybko? a pierwszy okres pojawia sie chyba 3 miesiace po porodzie czy jakos tak, prawda? :idea:
hehe a podoba mi sie to z tym ''pospieszaniem'' maluszka, ale u nas to pewno nie dojdzie do skutku.

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-04-10, 11:19   

mloda_mama napisał/a:
jej, juz 6-7 tyg po porodzie mozna? tak szybko?

6 tygodni to tak standardowo, ale zalezy od kobiety, musi byc juz wszystko zagojone, nie leciec krew itd...
mloda_mama napisał/a:
a pierwszy okres pojawia sie chyba 3 miesiace po porodzie czy jakos tak, prawda?

to zalezy... raczej mowi sie ze okolo 6 miesiecy , ale jak sie dalej karmi piersia moze byc dluzej...
ja jeszcze nie mialam ... tylko tak w okresie spodziewanej miesiaczki zauwazylam ze troche mnie brzuch pobolewa, krosty wychodza na twarzy itd , ale nic nie ma :-)

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 708 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
agresywna

Wysłany: 2009-04-11, 16:53   

no wlasnie, a jak dlugo po porodzie leci ta krew i czy w duzej ilosci? no i jak to jest zaraz po porodzie jeszcze w szpitalu, bo kupilam sobie (wczoraj bylismy na zakupach :mrgreen: )
jednorazowe majtki poporodowe sztuk 5 i nie wiem, ile byloby ich mi potrzebne w szpitalu. no i na ile starcza jedna para? 1 dzien? czy do nich jeszcze wklada sie podpaske albo wkladke poporodowa czy jak to sie nazywa? jak dlugo leci krew tak obficie? <bezradny>

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-04-14, 18:58   

Ja np myslalam ze bedzie lecialo duzo bardziej , a u mnie malutko.. Duzo krwi stracilam podobno przy porodzie...
Ja ciagle te gaciochy i wklady zmienialam , mialam tego naprawde duzo , a zmienialam ciagle , bo czulam sie nieswiezo , ale tak jak mowie duzo nie lecialo.
Nakupuj sobie tego wszystkiego duzo , wkladek laktacyjnych tez , strasznie szybko to wszystko schodzi ( jak pieluchy haha)

Odpowiedz do tematu