Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 772 dni temu Posty: 1429
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-18, 09:38 Poród a komfort współżycia
No właśnie, jak to jest z seksem po porodzie. Kiedy sie na niego zdecydowałyście i czy zauważyłyście jakąś różnicę w odczuciach. Z tego co wyczytałam to bardzo różnie to bywa. Jedne kobiety dopiero po porodzie zaczynają odczuwac prawdziwą rozkosz inne nie potrafią sie przełamać. A jak Wy to przeżyłyście?
P.s Mam nadzieję, że i ja za jakiś czas będę mogła powiedzieć Wam o swoich doświadczeniach;)
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2009-06-20, 17:19, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 971 dni temu Posty: 2080 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-18, 10:35
Ja miałam cesarkę tak więc odczekałam 6 tygodni bo tyle krwawiłam. A jak jest po porodzie naturalnym to nie wiem . Pewnie jest troszkę gorzej bo krocze boli jak było rozcięte - tak mi się przynajmniej wydaję. Co do samego seksu to nic się nie zmieniło.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 691 dni temu Posty: 65 Skąd: bydgoszcz
Profil: Im. dziecka: jagoda i oluś
Wysłany: 2008-11-03, 11:48
okolo 6 tyg po porodzie spróbowalismy,na poczatku troszke bolało,potem było ok:))jakichs wiekszych zmian niewidze ,jak to było przed ciaza czy teraz:)))
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 658 dni temu Posty: 28 Skąd: warszawa
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-19, 19:27
my też 6 tyg - bo tyle powinno się czekać. Nacięcie nie bolała, ale miałam problem z suchością. Teraz biorę pigułki które też trochę wysuszają, więc to jest dalej mój problem (dobrze że są żele). Mąż mówi że nic się nie zmieniło. A mi jest coraz lepiej, aczkolwiek super było też przed porodem.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 769 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-22, 22:17
sluchajcie ja sprobowalam juz , ale mimo lekkiej suchosci i bolu , to mialam wrazenie ze jest nawet lepiej niz na poczatku i ..ciasniej ?? a bylam cieta bo musieli uzyc kleszczy...czulam se jak dziewica troche
ale najlepiej bylo przed porodem jeszcze w ciazy , mialam straszna chec...
Informacje: Dołączyła 641 dni temu Posty: 123 Skąd: śląskie
Profil: Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-27, 13:33
My spróbowaliśmy po 6 tygodniach...i było suuuper mój S. stwierdził, że nie czuje żanej różnicy jesli chodzi o "ciasność" Dla mnie też odczucia cudowne..zwłaszcza, że od 17tc mieliśmy całkowity szlaban nawet na jakiekolwiek pieszczoty ze względu na moją tendencję do napięcia macicy...więc sobie wyobraźcie No ale fajnie jest...nadrabiać zaległości
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 794 dni temu Posty: 1150
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-11, 20:58
Hmm my też juz próbowaliśmy jakieś 5 tygodni po porodzie bo krwawić już przestałam, na poczatku trochę "ciągnęło w miejscu cięcia " ale teraz już jest ok, no a jaki mam apetyt na mojego mężulka , zwłaszcza, że też miałam parę miesięcy szlabanu, a jak już mogliśmy i się zdecydowaliśmy żeby małego pospieszyć, to mały zaraz się pojawił !!!
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-13, 15:09
motylek napisał/a:
jak już mogliśmy i się zdecydowaliśmy żeby małego pospieszyć, to mały zaraz się pojawił !!!
U nas to samo, uprawialismy sex w ostatnia noc ciazy , a jaka mialam wtedy ochote
Odnosnie bolu , to za kazdym razem jak uprawiamy sex na poczatku troche mnie boli i wszystko powolutku musimy robic , ale jak juz 'wejdzie' jest ok i bez poblemu. Mysle sobie ze moze to taka jakby psychiczna jeszcze blokada mimo ze szwow juz daawno nie ma i wszystko ladnie zagojone No i najgorsze ze jest dosyc sucho, ale czytalam ze to normalne podczas karmienia piersia .
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 708 dni temu Posty: 381
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-04-08, 20:48
jej, juz 6-7 tyg po porodzie mozna? tak szybko? a nie za szybko? a pierwszy okres pojawia sie chyba 3 miesiace po porodzie czy jakos tak, prawda?
hehe a podoba mi sie to z tym ''pospieszaniem'' maluszka, ale u nas to pewno nie dojdzie do skutku.
Nastrój:
Wysłany: 2009-04-10, 11:19
mloda_mama napisał/a:
jej, juz 6-7 tyg po porodzie mozna? tak szybko?
6 tygodni to tak standardowo, ale zalezy od kobiety, musi byc juz wszystko zagojone, nie leciec krew itd...
mloda_mama napisał/a:
a pierwszy okres pojawia sie chyba 3 miesiace po porodzie czy jakos tak, prawda?
to zalezy... raczej mowi sie ze okolo 6 miesiecy , ale jak sie dalej karmi piersia moze byc dluzej...
ja jeszcze nie mialam ... tylko tak w okresie spodziewanej miesiaczki zauwazylam ze troche mnie brzuch pobolewa, krosty wychodza na twarzy itd , ale nic nie ma
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 708 dni temu Posty: 381
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-04-11, 16:53
no wlasnie, a jak dlugo po porodzie leci ta krew i czy w duzej ilosci? no i jak to jest zaraz po porodzie jeszcze w szpitalu, bo kupilam sobie (wczoraj bylismy na zakupach )
jednorazowe majtki poporodowe sztuk 5 i nie wiem, ile byloby ich mi potrzebne w szpitalu. no i na ile starcza jedna para? 1 dzien? czy do nich jeszcze wklada sie podpaske albo wkladke poporodowa czy jak to sie nazywa? jak dlugo leci krew tak obficie?
Nastrój:
Wysłany: 2009-04-14, 18:58
Ja np myslalam ze bedzie lecialo duzo bardziej , a u mnie malutko.. Duzo krwi stracilam podobno przy porodzie...
Ja ciagle te gaciochy i wklady zmienialam , mialam tego naprawde duzo , a zmienialam ciagle , bo czulam sie nieswiezo , ale tak jak mowie duzo nie lecialo.
Nakupuj sobie tego wszystkiego duzo , wkladek laktacyjnych tez , strasznie szybko to wszystko schodzi ( jak pieluchy haha)
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum