Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1013 dni temu Posty: 30 Skąd: Lubartów
Profil:
Wysłany: 2007-11-30, 12:26 Kiedy bezpłodność??
Mam pytanie...Po jakim czasie starania się o dziecko-można zrobić badania na niepłodność. Czy wtedy trzeba się udać do ginekologa,a może do jakiegoś specjalisty? Jeśli ktoś ma takie info to proszę o odpowiedz-moja przyjaciółka ma taki problem i nie wie gdzie się z tym udać.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1013 dni temu Posty: 30 Skąd: Lubartów
Profil:
Wysłany: 2007-11-30, 13:00 2 lata
Słyszałam kiedyś,gdzieś niepamiętam,że badania nad niepłodnością mogą się rozpocząć dopiero po 2 latach starania się pary o dziecko...Dlatego pytam czy ktoś wie więcej. Poradzę jej żeby zapytała lekarza choć się krępuje...bo chyba nie ma co spekulowć
Mam pytanie...Po jakim czasie starania się o dziecko-można zrobić badania na niepłodność.
12 miesięcy. to jest okres po którym należy "coś" z tym zrobić
_________________ Gdy przyszłaś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
że czasem tak na mnie patrzysz... tak jakoś pięknie.... "inaczej"
Dziękuję Ci, że czasem jestem przy Tobie zmęczona....
Dziękuję, dziękuję, dziękuję...że mogę Cię trzymać w ramionach.
Informacje: Dołączyła 1015 dni temu Posty: 9 Skąd: Warszawa
Profil:
Wysłany: 2007-12-12, 12:05
Oj dokładnie... Ludzie, którzy robią taką presję na sobie, tak bardzo chcą dziecka, mają problemy właśnie przez psychikę... Takie właśnie wyluzowanie bardzo często przynosi efekty
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 1015 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2007-12-21, 23:46
majeczka02 napisał/a:
Po jakim czasie starania się o dziecko-można zrobić badania na niepłodność
W większości państw ten okres to Rok.
To przykry temat. Bezpłodność dotyczy miliona par w Polsce, także b.wiele osób
( co 4-5 para). Rzeczywiście stres jest podany jako jedna z przyczyn bezpłodności.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 971 dni temu Posty: 2080 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-07, 19:26
Niepłodność to niemożność zajścia w ciążę po roku współżycia seksualnego, bez stosowania środków antykoncepcyjnych, a także niemożliwość urodzenia donoszonego, zdrowego dziecka .
Jest to coś innego niż bezpłodność, oznaczająca stan absolutnej niemożności reprodukcji. Bezpłodność jest stała i nieuleczalna - nie musi taką być niepłodność.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 856 dni temu Posty: 162 Skąd: Londyn
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-08, 11:46 Ciaza a tabletki
Ja mam troszke inne pytanie ale w temacie...Czy to prawda ze jezeli mloda dziewczyna ktora jeszcze nie rodzila bierze przez dluzszy okres czasu tabletki antykoncepcyjne moze pozniej miec problemy z zajsciem w ciaze?
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 971 dni temu Posty: 2080 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-08, 12:25
Na pewno trzeba odczekać przynajmniej 6 miesięcy po odstawieniu tabletek . A tabletki chyba nie mają dużego wpływu na zajście w ciąże. Są dziewczyny które już w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek zachodzą w ciążę . A bywa też tak że po odstawieniu tabletek cykl się rozreguluje i trzeba wtedy czekać aż się unormuje.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1016 dni temu Posty: 1903 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Wysłany: 2008-07-09, 14:12
Aneta napisał/a:
Na pewno trzeba odczekać przynajmniej 6 miesięcy po odstawieniu tabletek
a z tym to się nie zgodzę. co lekarz, to doradza co innego. i w sumie nie ma nic złego nawet jeśli się zajdzie w ciążę zaraz po odstawieniu tabletek.
skinnybitch napisał/a:
Czy to prawda ze jezeli mloda dziewczyna ktora jeszcze nie rodzila bierze przez dluzszy okres czasu tabletki antykoncepcyjne moze pozniej miec problemy z zajsciem w ciaze?
nie ma zasady. zaszłam w ciąże 3 miesiące po odstawieniu tabletek, w zasadzie od razu po odrzuceniu innej antykoncepcji.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum