Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1016 dni temu Posty: 1903 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Wysłany: 2010-02-10, 13:09 Garderoba starszaka
W czym Wasze starszaki najczęściej biegają po domu? Co na spacer? A co na urodziny babci?
U nas jest tak:
po domu - bodziak, spodnie dresowe, skarpetki antypoślizgowe albo kapciochy, latem krótkie spodenki, jak jest chłodniej, jeszcze na bodziak bluza. czasem gania w samych rajstopkach, ale mąż się z niego śmieje, że wygląda jak partyzant
na spacer - teraz nie ma pola do popisu, bo kombinezon musi być. ale na wiosnę/lato to sztruksy, dżinsy, ogrodniczki, dresiki, kolorowe bluzy/koszulki
na uroczystości rodzinne - zawsze staram się ubrać Krzysia w jakąś fikuśną koszulę, sweterek i zazwyczaj dżinsy - taki zestaw mi się b. podoba
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 250 dni temu Posty: 1823 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-10, 13:30
Żłobek - bluzka/bodziak, spodenki, od pewnego czasu co jakiś czas prosta sukienka. Skarpetki/rajtki - już nie zawsze antypoślizgowe. Kapcie. Na drogę płaszczyk, bo ostatnio nie chodzili na spacery; teraz będzie kombinezon.
Spacer - rajtki + bluzka/bodziak + kombinezon, czasem jeszcze sweter i spodenki, jeśli musieliśmy wychodzić na duże mrozy.
Wyjścia w gości - wszystkie te kiecuszki nakupione przez babcie/ciocię
Dobrze, że jest moda na tuniki, to część z tych, w których nie zdążyła za wiele pochodzić, będzie jako bluzka-tuniczka na wiosnę...
I po domu... zwykle jak do żłobka, ale czasem też tylko bluzka+rajtki A najczęściej nie bluzka, a bodziak, który się już w kroku nie zapina, a ja nie mam serca go jeszcze odłożyć do za małych
Wczoraj pochowałam do szafy stertę wyprasowanych rzeczy, więc fotek nie wrzucę.
Ale jak skończę spódniczkę ozdabiać, to postaram się wrzucić strój małej Wiosny - mamy w czwartek bal w złobku
Hehehe... jak tak patrzę na Twoje fotki, to mogłabym Zosię we wszystko ubrać
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 794 dni temu Posty: 1150
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-15, 14:32
Natek w domu w rajtkach albo dresach no albo w jeansach ale to już mniej bo mało wygodne. Na wyjscie jeansy, sztruksy- takie małe duże spodnie .
W domu na górę albo bluza albo sweter, na wyjście przeważnie też, no szasem koszula. Pod spodem bodziak w zależności od podody i temperatury albo w krótkim albo w długim.
Do spania albo pajacyk albo piżamka jak piżamka to dostaje jeszcze na nóżki skarpety
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1016 dni temu Posty: 1903 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Wysłany: 2010-02-17, 21:06
my na noc już zrezygnowaliśmy z pajacyka, bo co chwilę musiałam wymieniać na nowy, rośnie to dziecko jak na drożdżach. teraz Krzyś śpi w piżamce, nawet jak nogawki troszkę przykrótkie, to nie szkodzi skarpetek mu nie zakładam, niech odpoczywają te małe stopki chociaż w nocy.
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-20, 15:14
My na noc jeszcze w pajacach, choć na wiosnę pewnie wrócimy do spodenek (tych wyrośniętych ) i bluzek - no i skarpet, bo na widok takiej zziębniętej stopy nad ranem to mi ciarki przechodzą, a któraś stopa ZAWSZE wystaje
Być może przyjdzie nam się przesiąść na bluzki i spodenki_bez_szelek, bo Zosia zaczyna wyrażać wreszcie zainteresowanie nocnikiem zgodne z zastosowaniem
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-10, 12:36
Polecam, bo model sprawdzony rok temu (rozmiary są 21 do chyba 30), podeszwy miękkie, ale grube - więc do ganiania super, jeden drobny minusik - trzeba ciutkę pociagnąć, żeby pasek wysunąć do zdejmowania (bo rzep haczy), ale przy buncie dwulatka to wielki plus - sama rozepnie, ale już nie zsunie bez mojej pomocy No, nie w takim tempie jak innych butów się pozbywa...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum