Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 638 dni temu Posty: 364 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-02, 11:18
Podstawowe badania oni sami robią, ale szczerze mówiąc nie wiem, czy mają swoje laboratorium, czy odsyłają materiał gdzie indziej.
Jakoś nie wydaje mi się by odsyłali na badania do Invikty, bo to przecież ich konkurencja.
Ostatnio dzwoniłam do Gamety i pytałam o bardziej skomplikowane badanie (fragmentacja dna plemnika) i pani poinformowała mnie, że jeszcze go nie wykonują u siebie.
Ale jeżeli chodzi o in-vitro, to są tańsi.
Jestem tu nowa i dopiero rozeznaję się w temacie, ale z tego, co piszecie, nie rozumiem dlaczego chcesz zmienić klinikę. Skoro Invicta ma własne laboratorium, a Gameta nie... A co do cen, to mówisz o orientacyjnych czy już masz konkretne oferty? Bo wiesz, to może być "goła" cena, a potem dojdą jeszcze inne opłaty. No nie wiem, o Inviccie na naszym bocianie czytałam wiele dobrego.
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 10:05
Właśnie jestem po pierwszej wizycie w Gamecie.
Klinika jest mniejsza, ale czyściutka. Lekarz bardzo miły i rzeczowy.
Wszystko dokładnie nam wyjaśnił, odpowiedział na wszystkie pytania i dał czas do namysłu.
Wizyta jest trochę droższa niż w Invikcie.
Janna napisał/a:
Skoro Invicta ma własne laboratorium, a Gameta nie...
Okazało się, że oni też mają laboratorium i cały program in-vitro przeprowadzają u siebie.
Janna napisał/a:
A co do cen, to mówisz o orientacyjnych czy już masz konkretne oferty?
Znam już ceny. In-vitro z wszystkimi lekami, pobraniem zarodka i całą tą resztą kosztuje 9800zł. Mamy zrobić jeszcze dwa dodatkowe badania które kosztują 700zł.
Janna napisał/a:
No nie wiem, o Inviccie na naszym bocianie czytałam wiele dobrego.
No tak, bo do niedawna tylko oni zajmowali się leczeniem niepłodności i mieli monopol na wszystko. Gameta jest u nas dopiero od stycznia no i siłą rzeczy ma mniej opinii.
Janna napisał/a:
nie rozumiem dlaczego chcesz zmienić klinikę
Wydaje mi się, że Invikta już się trochę "wyżarła" i teraz idą na ilość a nie na jakość.
Po drugie mają problem z lekarzami, bo jedyny, który tak naprawdę zajmuje się niepłodnością to doktor Łukaszuk, który niestety nie wzbudził mojego zaufania
Gameta jest nowa i dlatego im będzie zależało na pacjentach, więc pewnie bardziej będą się starać
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 697 dni temu Posty: 47
Profil:
Wysłany: 2010-03-23, 19:20
malutka-iwona napisał/a:
Znam już ceny. In-vitro z wszystkimi lekami, pobraniem zarodka i całą tą resztą kosztuje 9800zł.
kurcze ... wiedziałam że in vitro pochłania kupę pieniędzy, ale taka kwota jest dla mnie gigantyczna ... Iwona, mam nadzieję że w tym przypadku pieniąze dadzą wam szczeście w postaci brzdąca
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-24, 15:12
nie(d)oceniona napisał/a:
taka kwota jest dla mnie gigantyczna ...
Dla mnie też, ale mąż wygrzebie je chociaż z pod ziemi
Dona napisał/a:
Odrazu sie całość wpłaca? Czy mozna na raty?
Niestety, trzeba całość tzn najpierw 500zł, po tygodniu 1700 i po 10 dniach resztę kwoty.
Gameta, chyba jako jedyna, ma podpisane umowę z Lukasem, gdzie można ubiegać się o kredyt. Jest on na trochę lepszych warunkach, ale przy takiej kwocie i tak dopłaca się 2700zł, no i ciągnie się przez trzy lata. My, z racji tego, że zaczynamy program za jakieś 2-3 miesiące sporą kwotę na pewno już zbierzemy.
motylek napisał/a:
To tak głupio zabrzmi ale cena ile zabiegów obejmuje??
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 218 dni temu Posty: 423 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-24, 15:35
UDA SIĘ!!!!
Profil:
Wysłany: 2010-05-28, 12:17 Re: Gameta w Gdyni
malutka-iwona napisał/a:
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie, by zmienić klinikę z Invikty na Gametę.
Czy jest ktoś, kto korzysta z usług tej kliniki?
Czekam na opinie.
Moją intencją nie jest zamieszczenie opini dot. INVICTY czy GAMETY. Chcę zwrócić się do osób, które korzystają z podobnych klinik mając nadzieję na posiadanie upragnionego potomstwa. Bardzo Was proszę zapytajcie lekarza o skierowanie na badanie kariotypu. Jeżeli korzystacie z nasienia dawcy-upewnijcie się, że takie badanie mu wykonano. Ja nie miałam pojęcia, że można dzięki temu uniknąć tragedii (przynajmniej decydując się na in vitro). Dzięki temu badaniu możecie dowiedzieć się o ryzyku wad genetycznych Waszego dziecka (między innymi Zespół Downa). Nie czekajcie do badań prenatalnych, które mogą okazać się życiowym dramatem. Ja nie wiedziałam-Wy macie jeszcze szanse. Podobno posiadając taką wiedzę można zlecić zbadanie zarodków i uniknąć przykrych niespodzianek. Nikomu nie życzę tego z czym muszę się teraz zmierzyć.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum