Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1016 dni temu Posty: 2 Skąd: Włocławek/Galway
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 16:25
mysle ze dla kazdej kobiety wiek sie rozni. ja mam czasem takie chwile ze juz bym chciala zostac mamusia (mam 21 lat) ale nie wiem czy dalibysmy sobie rade no i nie wiem jak moi rodzice by na to zareagowali. jak na razie pozostaje mi tylko opieka nad roczna coreczka znajomych.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 875 dni temu Posty: 513 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor
Nastrój:
Wysłany: 2008-04-16, 17:24
Ja myślę, że to indywidualna sprawa. Każda kobieta w inny sposób dojrzewa i u każdej w innym momencie zaczyna tykać zegar biologiczny.
Myślę, że każdy wiek pow 20 roku życia jest odpowiedni.
Mi już od jakiś dwóch lat zegar tyka, ale muszę go uciszać, bo na dzidzie nie mam warunków
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 769 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-31, 21:05
My z mezem stwierdzilismy ze mozemy sobie pozwolic na dzidzie juz w wieku 21 lat . mysle ze to zalezy od osobistej sytuacji - w jakim sie jest zwiazku ( czy silnym , trwalym ,szczesliwym ) , sytuacji finansowej , czy sie mieszka z rodzicami itp
Takze generalnie nie chodzi tu o wiek , ale na pewno miedzy 20( najmniej) a 30 ( najwiecej - oczywiscie jesli mowimy o pierwszym dzicku ) rokiem zycia
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 770 dni temu Posty: 284 Skąd: łódz
Profil: Imię: Iza
Im. dziecka: Mateusz
Nastrój:
Wysłany: 2008-08-02, 08:17
Pierwsze moje dziecko urodzilam mając 29 lat Chcialam jeszcze troszke pracowac,pracowac moj mąz,ciągle nalegal ze zwlekamy i zeby nie bylo za pozno Chce miec 2 dziecko bo powiedzielismy sobie ze synek nasz nie moze byc sam musi miec rodzenstwo ale ja sie bardzo boje kolejnej ciazy bo grozi mi to samo co w 1 czyli szewek itp musze sie zebrac bo juz nawet goni mnie moj lekarz ze to juz czas a latka lecą...
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 772 dni temu Posty: 1429
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-08-02, 08:42
Na dobrą sprawę, każdy wiek ma coś do zaoferowania, ze tak to ujmę. Bo 20-letnia mama odchowa szybko dzidzię i moze zacząć skupiać się na pracy bez obawy, ze ją straci gdy zdecyduje się na dziecko, bo przeważnie nie tak prędko decyduje się na następne. 26-letnia mama trochę już poszalała i starciła ochotę na włóczenie się po nocnych klubach a i jej ciało szybciej wróci no normy po porodzie niż u przeciętnej 35-latki. A tak całkiem serio to każdny wiek jest odpowiedni jeśli czuje się gotowość do zostania rodzicem, i jesli ma się przy boku odpowiedniego partnera na życie. Ja takiego znalazłam więc jestem gotowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum