REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Wasza reakcja na ciąże innych kobiet
Autor Wiadomość
maniamore 

Informacje:
Dołączyła 947 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-10-28, 18:56   

Dziś dowiedziała się, że moja dobra znajoma jest w ciąży i spodziewa się bliźniąt :mrgreen: Jestem bardzo szczęśliwa. To 2 miesiąc i czuje się fatalnie. Skąd ja to znam :roll:

:) 

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-07, 21:24   

moja reakcja?

różna
czasem zazdroszczę ale zdecydowanie częściej myslę: dobrze ze mam to juz za sobą :P mysląc o porodzie który ją czeka :D

jednak przewaznie uśmiecham się i wspominam swój brzuszek

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-01-02, 17:40   

Leciutka nutka zazdrości... taka malusia :oops: Przy tych staraniach już ciut mniejsza, ale i tak...

Mifka 

Informacje:
Dołączyła 851 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-26, 19:59   

Moja koleżanka do tego stopnia jest zazdrosna o ciąże innych kobiet, że płacze, jak widzi panie z brzuszkiem :-P A dopiero stara się od 4 miesięcy. Nie to co my z mężem... od 2 lat, a mimo to z radością spoglądam na kobiety w ciąży. Mam ochotę chuchać i dmuchać na każdą taką kobietę, bo boję się, że wszystko może jej zrobić krzywdę ;-)

ewelcia1987 

Informacje:
Dołączyła 877 dni temu

Profil:
Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-01-27, 19:23   

Ja zazdroszczę, ale tylko troszeczkę :-) Po prostu gdzieś w środku smutno mi troszeczkę że ja jeszcze nie mogę, ale absolutnie nie odczuwam złości wobec kobiet w ciąży, wręcz przeciwnie

monikak 
juleczka

Informacje:
Dołączyła 1008 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-01-27, 19:33   

ja gdy sie dowiedzialam ze moja znajoma jest w cizy bardzo sie cieszylam i powiem szczerze ze bardzo przezywalam jej poro bo bylam ciekawa jak sobie poradzi ale poszlo wszystko w porzadku i bardzo sie ciesze :-D :-D

fiksia77 

Informacje:
Dołączyła 846 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-01-29, 15:41   

Reakcja jest mieszana: radość, że komuś się udało i mała istotka pojawi się na świecie, a z drugiej strony zazdrość dlaczego to nie u mnie...

W sumie jedno dzieciątko mam, ale mam nadzieję, że i drugie się pojawi :)

Pozdrawiam "zazdrośnice" z uśmiechem :)

monika24 

Informacje:
Dołączyła 581 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-10-28, 22:30   

Ja zanim zaszlam w ciąże, to jak widzialam jakąs kobitke w ciąży to strasznie jej zazdrościłam.Mówilam sobie, że tez juz bym chciala miec taki brzuszek.Aż tu nagle jest taki brzuszek:):)

Charlie.C 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 814 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-10-29, 10:24   

Dowiadując się o ciąży przyjaciółki cieszyłam się jak głupia, bo długo się starali i nic, ona już popadła w deprechę, że ma 28 lat i chociaż starają się od 5 lat to nic. A tu proszę, ciąża. :-) Radość nie do opisania. :mrgreen:
I coś, co mnie dziwi, jak na forumka zajdzie w upragnioną ciażę to cieszę się szalenie. :-)
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1284 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-10-29, 11:15   

Zanim bylam w ciazy, to jak widzialam inne kobiety w stanie blogoslwionym, to im zazdroscilam, wiedzialam, ze jeszcze musimy sobie wszystko poukladac zmieszkaniem itp i dopiero wtedy i my bedziemy mogli sie starac. Pozniej , jak juz bylam w ciazy zawszereagowalam usmiechem jak widzialam inna dziewczyne noszaca kruszynke pod sercem, zreszta teraz tez tak reaguje i nawet zazdroszcze im tego stanu;). No i kazda ciaza kazdej forumki cieszy mnie ogromnie.

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 605 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-29, 12:15   

Przedwczoraj zadzwoniła do mnie kuzynka, która jest dla mnie jak przyjaciółka i oznajmiła, że jest w ciąży ( to jej 3 dziecko). Powiedziała ,że zwlekała jak mogła najdłużej z wiadomością,bo bała się,że zrobi mi przykrość. Stwierdziłam,że to wspaniała wiadomość i gdybym mogła to wyściskałabym ją przez telefon. Bardzo się cieszę,że będzie miała dzidzusia, jednak w serduchu jest takie maleńkie zapytanie - dlaczego nie ja ?

:)
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-10-29, 16:03   

a ja myśSlę o dziecku już od dawna, ale staramy się dopiero 2 miesiąc. Jak nie było starań i widziałam kogoś z brzuszkiem albo usłyszałam, że ktoś w rodzinie lub wśród znajomych zaciążył to było mi strasznie przykro. Raz nawet sie popłakałam... Myślę że teraz się niewiele zmieniło :) ale to nie zazdrość tylko przykro mi że ja jeszcze nie... Chociaż wiem i tak mi tłumaczy też mój kochany Mężuś że wkrótce takie szczeście też będę miała pod sercem i on będzie go całował i z nim gadał ;)
Buziaczki
Wam i sobie cierpliwości życzę

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 514 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-27, 21:39   

po roku starań w mojej grupie na studiach w ciąże zaszło 6 dziewczyn i powiem szczerze że mnie to wkurzało - byłam wściekła i miałam żal do losu że inne mogą od tak sobie a ja nie...

potem zaczęło mi to zwisać i olewałam je

kochanie1305199 

Informacje:
Dołączyła 552 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-28, 21:40   

a ja zaczełam sobie wmawiać że ja wcale niechcę dziecka i jak mnie sie pytali "to kiedy u was" to ja gadałam że mamy czas. a tylko nogi przez próg przełożyłam i do łazienki i wyk i rozpacz poprostu człowiek sam się wypiera jak niema efektów starań:( Ale na szczęście się udało:)

San 

Informacje:
Dołączyła 504 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-06, 16:23   

Każda kobieta w ciąży to dla mnie piękny widok, ten piękny brzuszek i radość w oczach przyszłej mamy. Ale jestem też tyciu zazdrosna, bo też bym juz chciała mieć brzuszek i tak sobie odliczać do porodu :)

Odpowiedz do tematu