Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-20, 23:01 Wieczorna pielęgnacja
Powiedzcie mi moje drogie koleżanki, jak wasze dzieci znoszą wieczorne kapiele, przebieranie , oliwkowanie?
Moja Wiki od tygodnia plącze mi w wanience. Nawet jak nalałam wody dosłownie jak w kałuży. Jest bardzo spięta i ma zaciśnięte piąstki, a po chwili nie wytrzymuje i płacze. Nie zamoczyłam jej oczków, szampon nie dostał się do nich też. Zabawiam ją grzechotkami i trochę piomaga. ale czemu u niej ten strach? Kapie ją podtrzymując główkę i szyję i barki, praktycznie wcale jej nie zanużam, tylko nogi i pupkę i plecy.
Po drugie moje dziecko nie cierpi jak sie je oliwkuje!!!! Tez zaczyna wrzeszczeć, czy to nadmiar dotykania? łaskotki? Jakieś niedotykajło z niej. A to ma sprawiać przyjemność
Przy ubieraniu moje dziecko też jakieś niecierpliwe.
Czy ja coś źle robię? Mówię do niej, zagaduję. Trochę działa trochę nie. Raz więcej marudzenia i krzyków a raz wcale. Od czego to zależy? Im dziecko bardziej zmęczone tym gorzej?
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-21, 07:59
Jeżeli wcześniej nie było takich "cyrków" przy kąpieli, a teraz są, małej cos musi nie pasować, może właśnie dla niej wody jest za mało, może jej zimno, a może za gorąco, musisz pokombinować. Dla dorosłego kąpiel w małej ilości wody nie jest przyjemna, bo jest po prostu zimno. Musisz pozmieniać, maluchy zazwyczaj lubią wode i kąpiele.
Co do oliwkowania i ubierania, to już zupełnie inna bajka, Maluchy nie lubią kombinowania przy nich i "zmuszania" ich do takiej a nie innej pozycji.
Ubieranie jest z zasady znienawidzone.
Mów do niej spokojnie, z zabawą i nie daj się wyprowadzić z równowagi jak mała zaczyna krzyczeć, płakać.
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 717 dni temu Posty: 2117 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-21, 12:00
Miki darl sie do miesiąca w wannnie i kąpiel trwala z regułu jakieś 30sek póżniej samo przeszło teraz kąpie go na leżąco, póżniej sadzam i myje mu plecki a on robi rączkami w wodę bach bach oliwkować nie oliwkuje go nigdy ponieważ używam emulsi do kąpieli emolium a ona zawiera parafine więc dodatkowe nawilżanie jest nie potrzebne a co do ubierania to tylko jak czapke po kąpieli mu ubieram to się krzywi ale zaraz daje mu smoka i jet ok
w porównaniu z kąpielami przez pierwsze 30dni jego życia teraz mamy luz
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 551 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-06-22, 23:50
malami napisał/a:
Ubieranie jest z zasady znienawidzone.
mój kocha się ubierać
calineczka napisał/a:
Jak smaruje balsamem to szybko bo tez nie lubi tego za bardzo
Kurde a mojemu nie przszkadza lubi jak go przwracam z boczku na boczek Tylko nuzi nie lubi smarować
Beata napisał/a:
Nawet jak nalałam wody dosłownie jak w kałuży. Jest bardzo spięta i ma zaciśnięte piąstki, a po chwili nie wytrzymuje i płacze.
Nalek więcej wody zamocz ją cało razem z głową. niech poczuję ciepełko od wody. Tomasz jest praktycznie cały zanurzony w wodzie tylko buzia wystaje i ja go nie potrzymuje a nic po prostu leży później wrzucę Ci fotkie to zobaczysz jak młody w wodzie buszuje
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 641 dni temu Posty: 2745 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-23, 21:58
kochanie1305199 napisał/a:
ja go nie potrzymuje a nic po prostu leży
nie boisz sie ze moze odwrocic glowke na bok i sie zanurzyc?
Nasz Francek tez lubi kapiele, najgorszy moment to wyciaganie z wody i wycieranie. Ubieranie tez nawet lubi, chyba ze ma gorszy dzien to mu nie pasuje i sie kreci
A oliwkowac nie oliwkujemy bo kapiemy Malego w Oilatum i jedno z glowy przynajmniej
Informacje: Dołączyła 369 dni temu Posty: 611 Skąd: nibylandia.
Profil: Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-24, 11:44
Podziwiam za odwagę, jak Zuza była mała to zawsze ją trzymałam chociaż za tą główkę, bo to strach jak nie wiem - nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie szkrab zacznie próbować nowych rzeczy
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-24, 11:49
gąbkę użyłam tylko 1raz i masakra była wode wszystko wypiła i trzeba było kombinować a wtedy jeszcze kąpaliśmy juniora w wodzie żródlanej iakurat wylaliśmy ostatnią butelkę już nie wspomne że to siedlisko bakterii kochanie ja bym się bała uszu zamaczać ja glówkę podtrzymuje ewentualnie myję juniora na siedząco
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum