Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1176 dni temu Posty: 28 Skąd: warszawa
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-22, 15:04
nawiązując do tematu - ja czułam od chwili poczęcie, ze będzie marysia. Nawet mi się przyśniła tej samej nocy. Leciałam więc biegiem na usg zeby potwierdzić to przeczucie.
Informacje: Dołączyła 1159 dni temu Posty: 123 Skąd: śląskie
Profil: Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-27, 13:25
Nasza Amelia długo się przed nami ukrywała i nie chciała pokazać czy ma "ogonek" czy nie Jednak mój S. od samego początku był przekonany, że to córeczka, bo jak twierdził: "wiem co robiłem" Bardzo chciał córeczkę ... no i ma. Widzę, że mu teraz odbija na jej punkcie i się czasami boję, żeby nie "rozpuścił" tej naszej pannicy i w łobuza nie przemienił
noooo...jakby to powiedzieć.....to ja należę do tych nielicznych, u których lekarz się pomylił....a moja intuicja nie....naszej córci na czwartkowym usg wyrósł siusiak. przez dwa dni nie wiedziałam jak to sobie w głowie poukładać....bo już 4 miesiące miałam dziewczynkę w głowie, a tu taka zmiana...no ale jestem na dobrej drodze do odzyskiwania spokoju i równowagi. aczkolwiek nie życzę nikomu takich pomyłek.
aaaaa...i wiem, że przy drugiej ciąży, po takich przeżyciach, nie chcę już nic wiedzieć o płci aż do samego porodu
no własnie tego bym sie bała jakbym była w ciazy nastawie sie na jedno a bedzie drugie z drugiej strony wolałabym wiedziec bo zawsze chciałm miec córke i jakbym nie wiedziała mogłabym sie anstawiac a przy porodzie byc rozczarowana choc pewnosci niigdy nie ma 100 % co pokazuje Madzi81 przykład chyba bym poprosiła lekarzaaby mipoiwedziła gdzies około 7 mieisaca.
Madzia81 wie co mowi
Ja nie wiem czy sie dowiem. Dopatrzylam na ulotce, ze plci nie zdradzaja.
A z kolorami ciuszkow itp. to jak dla mnie troszke dziwne teraz tyle pieknych ubranek i bialych i kremowych i zielonych i i i...
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 807 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-23, 17:33
Ja dziś zaczęłam 18 tc... już nie mogę się doczekać, kiedy się dowiem czy to Filipek czy Basia. 12 grudnia idę na usg prenatalne, tam na pewno dr powie, bo prenatalne usg jest bardzo czułe i dokłądne no i oglądają dzidzię z każdej strony! Biedny dzidziuś się pewnie zestresuje jak mu będzie pani dr chciała zaglądać między te malutkie nóżki
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-07, 12:35
Nie lubię ani jasnoniebieskiego, ani różowego, więc z kolorami problemu nie miałam
Początkowo nie chciałam wiedzieć - tylko, czy wszystko jest ok. Ale jak mała za nic nie chciała pokazać tych rejonów i nagle padło "o, wreszcie widać dobrze", to się skusiliśmy - bo dyskusje o imieniu nam masę czasu zajmowały
Pewność jako taką można mieć, jeśli będzie chłopiec - bo jak już widać siusiaka, to nie zniknie. A jak nie widać, to może być gdzieś schowany za nóżką albo w fałdkach...
Do połowy ciąży śnił mi się maleńki chłopczyk, potem jak sie termin przeciągał, ulęgło mi się w głowie, ze może to jednak chłopczyk i nie chce się nazywać Zosia - ale na Stasia dzidzi też nie reagowało
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum