Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1420 dni temu Posty: 1787
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-06-15, 13:01
my dajemy wit. D sporadycznie,tu w Uk tego nie polecaja i za kazdym razem jak pytalam lekarza czy polozna to odpowiadali mi,ze skora sama wytwarza wit. D przy kontakcie ze sloncem i mam mu nie podawac,no ale bedac w Pl zaopatrzylam sie w kropelki i jak malo sloneczka to malemu daje kropelke
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3069 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-10, 11:21
Ja w zaleceniach miałam zapisane wit d x, wit K tylko przy karmieniu piersią czyli nas to nie dotyczy, cebion 2x5kropli i cebion multi 1x5kropli. Kupiłam to wszystko, ale nie podałam bo w ulotkach pisze, że od 28dnia życia dziecka się to podaje. Czy mogę wstrzymać się z podawaniem do końca przyszłego tygodnia, wtedy to pójdę do pediatry?
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-10, 11:29
LeeLoo, pewnie każdy lekarz mówi inaczej . Nie rozumiem za bardzo dlaczego dostałaś cebion i cebion multi ? To jest to samo tylko cebion multi ma więcej witamin . Co do witaminy K to u nas dostają wszystkie dzieci . Najpierw zastrzyk w szpitalu a potem po 1 kropelce do buziaka . tylko nie pamiętam czy do miesiąca czy do 3 miesięcy . I wydaje mi się że wit. K jest teraz obowiązkowa tak jak wit. D . Najlepiej skonsultuj to ze swoim pediatrą wtedy będziesz pewniejsza . Chyba że położna do Ciebie przyjdzie na patronaż to jej też możesz się zapytać .
moja pediatra tez od prawie poczatku kazala podawac cebionmulti 1X5 kropli. Nie bardzo wiem po co masz dodatkowo podawac wit c? W cebioniemulti jest zestaw wszytskich waznych witamin, poc co wiec jeszcze C?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3069 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-20, 10:44
No a na wizycie pediatra nic nie wspomniała o tym żeby cokolwiek podawać, a położnej do tej pory doczekać się nie mogę...
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 581 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-22, 13:47
moja mala dostawala tylko wit d3.
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-30, 16:58
no ja przez dwa miesiące jak mała była na cycu to kid w kapsułkach, teraz jak wiecej niż 90ml sztucznego mleka to sama D
powiem wam tylko, że ktos niezły biznes robi na tych witaminach w kapsulkach, koszt ok 30zł, w zależności od apteki, a w kropelkach ok.6-8, tyle, że u nas dostanie w kropelkach, graniczy z cudem... ja objechałam wszystkie apteki i w zadnej nie było (tych aptek to z 10 się nazbierało) przypadek?????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum