REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Przesunięty przez: madzia
2009-05-20, 19:39
Tytuł: Wózki
Autor Wiadomość
calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-08-03, 13:33   

Swoją droga jestem ciekawa jak to będzie u nas ze spacerówką
czy będę zadowolona z tej co mam w zestawie czy zamarzy mi sie lżejsza ;-)

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 578 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2010-08-03, 13:38   

Ja najpierw siłowałam się z zestawem, a później stwierdziłam, że na wiosnę czas zmienić na coś lżejszego i to był bardzo trafny wybór, zwłaszcza że najczęściej jeżdżę z maluchem obładowana. Poza tym parasolką łatwiej przecisnąć się między samochodami zaparkowanymi na chodniku, wjechać na krawężnik, itp.

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 1287 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-08-03, 16:01   

ja jak narzie uzywam spacerówke z tego wózka co Ula jest w nim od początku ponieważ wygodniej mi sie nią jeździ po wioskowych drogach, raczej nie sprzedamy tego wozka, bo sami kupiliśmy go używanego i nie wiem czy ktoś by chciał, ewentualnie moge oddac dla kogos potrzebującego ;-)
lekka też mamy ale tylko od czasu ją np. jak jedziemy do miasta

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-08-04, 06:44   

Wczoraj widzialam fajna parasolke. Ale te, chyba mniej wygodniejsze w prowadzeniu, niz typowe spacerowki? Jakie macie doswiadczenia? Pamietam, ze Tigra, cos pisala i narzekala na parasolke?

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-08-04, 12:45   

madzia napisał/a:
chyba mniej wygodniejsze w prowadzeniu

dla mnie zdecydowanie gorzej się prowadzi parasolkę od tradycyjnej spacerówki. ale jest lekka, a poza tym o ile już w ogóle wybiorę się z wózkiem na spacer, to i tak 90% pcham sam wózek, więc dla mnie to dobre rozwiązanie. ale dla takiego malucha jak twoja madziu to zdecydowałabym się na większą, solidniejszą i tym samym wygodniejszą spacerówkę.

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 611 dni temu

Profil:
Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-08-09, 11:28   

a ja nadal nie mam pomysłu na wózek co sobie jakis na allegro upatrze to na drugi dzień mi sie nie podoba <bezradny> chciałam 3 w 1 teraz mysle że jak będzie się żle prowadził głeboki to będe się jeszcze ze spacerówką męczyć :-? nie mam pojecia jakie koła napewno nie 3 kołowiec tyle wiem a reszte czarna dziura :-/

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-08-09, 12:44   

Aniusia, a nie masz możliwości wypróbować wózek, który masz na oku w sklepie, zobaczyć jak się prowadzi, jaki jest ciężki itd? ja tak właśnie zrobiłam. upatrzyłam sobie, znalazłam go w sklepie, powoziłam i zamówiłam w sklepie internetowym. i okazał się strzałem w 10.

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-08-09, 13:34   

Madzia81 napisał/a:
Aniusia, a nie masz możliwości wypróbować wózek, który masz na oku w sklepie, zobaczyć jak się prowadzi, jaki jest ciężki itd?
my tez tak zrobilismy

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 611 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-08-09, 14:36   

jesli chodzi o wózki to w moim mieście nie ma wyboru, musiałabym do Szczecina jechać.Myslałam, że bez łażenia po sklepach kupie na allegro ale jak widze to nie takie proste <bezradny>

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-08-09, 15:35   

Ale nie musi byc tez skomplikowane.
Przede wszystkim, to poczytaj fora na temat wozkow. Wtedy wyrobisz sobie zdanie na temat tego, czego od wozka oczekujesz.
Musisz wiedziec, czy wazna dla ciebie bedzie waga wozka, bo jesli mieszkach w bloku i bedziesz znosic go i wnosic co dzien, to wozek lepiej zeby byl lekki. Kola, pompowane czy piankowe? Pompowane duze lepiej poradza sobie na kazdym nierownym terenie. ALe musisz wiedziec, ze takie kola juz wiecej waza, wiec wozek taki jest ciezszy, niz z kolami piankowymi. Polecam skretne kola. Czy rozmiar gondoli jest wazny, nie wiem kiedy urodzisz ale jak zima, to fajnie by bylo, zeby gondola byla wieksza, dluzej posluzy i wtedy dziecku jest cieplej niz w spacerowce. W sumie to od gondoli nie ma co wiele wymagac, poza rozmiarem wlasnie. No, jeszcze moze byc wazny system skladania budki, czy jest glosny czy cichy. Moja sie glosno skladala/rozkladala ale nie bylo to problemem. O stelazu i kolach juz ci napisalam. Natomiast co do spacerowki, ktora mozna zamotnowac, czyli kupujac wozek 2 czy 3 w jednym... to ja bym dzis tego nie zrobila. Po prostu te spacerowki sa ciezkie, i od zawsze wiedzialam, ze po gondoli, jak ktos ma taka mozliwosc i nie widzi innej opcji, to kupuje zwykla lekka spacerowke. Tak jak ja teraz. Mloda w gondoli juz nie jezdzi, bo sie tam slabo miesci, w dodatku ona juz nie chce lezec bardzo plasko, wiec do 4 mies. gdzies nam posluzyla. No i fajnie gdy spacerowke mozna zamontowac w dwoch kierunkach do jazdy. Okienko w budce tez przydatna sprawa.
Poczytaj watki o wozkach, wiele sie dowiesz :)

Madzia81 dzieki za odpowiedz :)

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 611 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-08-10, 11:37   

dzięki za podpowiedż ide buszować po necie może mi sie obraz rozjaśni hihi
Pozdrawiam <hura>

Beata 

Informacje:
Dołączyła 587 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-08-21, 21:22   

Zakochałam się w takich wózkach
Balerina

Uploaded with ImageShack.us

Bartatina

Roan Marita spacerowy

Roan kortina głęboki

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-08-30, 13:57   

a ja ostatecznie zdecydowalam sie na espiro magic 4, bardzo podobny do tego, ktory wstawialam chyba strone wczesniej (lira4) jestem bardzo zadowolona. Lekki, latwo sie prowadzi, szybko sklada i rozklada, zajmuje malo miejsca z bagazniku! Oparcie latwo regulowac, jest duzo miejsca dla dziecka, ma regulowany podnozek (lira nie ma) za to maly kosz, i jest do niego utrudniony dostep, gdy siedzisko jest w pelnej pozycji lezacej. Ale jakos specjalnie nie rozpaczam z tego powodu.
Zakup jak najbardziej udany :D

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 611 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-09-02, 17:53   

ja się chyba na ten zdecyduje <zawstydzony>
podoba mi sie bardzo, jest do niego jeszcze spacerówka, parasolka, folia,moskitera, torba i kolorek jak dla Mikiego też super.Mąż tylko narzeka, że kółka są mniejsze i napewno takie żle sie będą prowadzić ....ale mieszkamy na 3 pietrze i waga 12kg go przekonuje :lol:

IMG_3025-Edit.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 87,18 KB

Charlie.C 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 707 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-09-02, 18:30