Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1420 dni temu Posty: 1785
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-12-08, 16:08 Wspolna kapiel z dzieckiem
Dziewczyny kapiecie sie ze swoimi pociechami?
Jak tak to jak dlugo jeszcze planujecie to robic,jak nie to dlaczego?
Ja bardzo lubie sie z malym pluskac i od czasu do czasu razem wskakujemy do wanny,ale w zwiazku z tym ze on juz calkiem kumaty pomyslalam,ze chyba juz czas przestac.
Jak do tej pory pytal "co to?" wskazujac na piersi to zwyczajnie mu tlumaczylam,ze jak byl maly to mleczko tam mama miala dla niego,ale teraz te pytania i nagosc przed nim zaczynaja mnie krepowac.
Jak to jest u was?
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-08, 17:27
Z Danielem dalej się kąpie - chociaż on woli z bratem. Bo więcej miejsca i bardziej można poszaleć- kaczuszki, statki i te inne zabawki A Dominik już za duży, chyba do 3 lat razem się kąpaliśmy - już nawet dokładnie nie pamiętam
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 717 dni temu Posty: 2117 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-08, 17:35
my też myślimy żebym się z małym kąpała ale jak narazie to mam opory no ale na myśl by mi nie przyszło że nago tylko w stroju
no i ja lubie gorącą wode a dla juniora wiadomo jaka ma być wymarzłabym się
Ja też.
Nie kąpałam się z dzieciakami, jakoś mi to nawet nie przyszło do głowy, choć nie zaprzeczam, że mogłoby być fajnie. Moje opory pewnie stąd, że to chłopcy. Jak by było z dziewczynką - nie wiem.
Przy Patryku już takie rzeczy nie przechodzą, za bardzo zainteresowany i też mnie to krępuje.
Z Tomkiem choć był maleńki kąpałam się ubrana w majtki, później doszedł , gdy już podrósł, stanik. Nie kąpałam się z nim często, przestałam ,gdy miał ok 3 lat.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 641 dni temu Posty: 2745 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-08, 20:38
Ja sie z Małym nie kapie i raczej nigdy nie bede bo on zimnolubny jak tatus i jakbym go wsadzila do goracej wody to bylby ryk, znowu ja w chlodnej bym marzła Z drugiej strony na pewno czułabym skrępowanie
Za to z Ł. testowali juz prysznic Mysle ze na mieszkaniu gdzie bedzie spora wanna beda sie razem kapac
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-08, 21:17
Ostatnio wsadziłam Olenije z tatą do wanny, tak jej się to strasznie nie spodobało, że tak się pogniewała, że nawet nie było dyskusji o myciu, a nawet o kolacji, ani spaniu, padła dopiero o 22:40
Póki co nie wracam do tych praktyk
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2011-12-08, 21:39
Nigdy się nie kąpałam z małym z bardzo prostej przyczyny - nie mamy wanny w brodziku wiadomo, że odpada. dzisiaj, nawet gdyby była możliwość, to już bym nie chciała, bo On za bardzo wszystkim zaciekawiony, ja czuję się przy nim skrępowana i unikam, żeby mnie widział nago za to szalejemy razem na basenie
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 1408 dni temu Posty: 621
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-12-09, 00:55
Ja jakoś sobie nie wyobrażam kąpać się z własnym dzieckiem..Sądzę że krępowało by mnie to bo małe dzieci są ciekawskie i takie pytania "a co to"pokazując na część intymna było by krępujące.Ja sama sobie nie przypominam bym się kąpała z którymś z rodziców.Jak byłam mała to wiadomo że w wannie siedziałam z bratem który miał 3 lata a ja 6 i robiliśmy z piany różne rzeczy albo z kuzynką często jak byłyśmy na noc u babci...
Moja szwagierka kampała sie z dziecmi. Teraz kapiel maja wspolna dzieciaczki bo zabawy wiecej
U nich w domu nigdy nie było skrepowania i zawstydzenia nagoscia. Napewno w pewnym wieku jak jest dziecko pojawia sie u nas skrepowanie ale ja osobiscie nie czułabym sie skrepowana pytaniami dziecka- wkoncu jest ciekawe wiec pyta.
I chetnie bym sie ze swoim dzieckiem kapała choc jesli chodzi o synka - to moze tak do 2 roku zycia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum