Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2009-05-29, 14:22 Zabawki i zabawy
Jako, że Krzyś jest w wieku, kiedy wszystko go interesuje, coraz mniej w ciągu dnia śpi, potrzebujemy jakiś sprawdzonych zabawek edukacyjnych i zabaw z takim maluchem.
Dużo czasu spędza na macie edukacyjnej, bawimy się na kocyku grzechotkami, maskotkami, w kołysce jak się obudzi to bawi się zabawkami wiszącymi na pałąku, troszkę z Nim chodzę po mieszkaniu i przeglądamy się w lustrze, pokazuję mu wszystkie pokoje po kolei, ale, że jest coraz cięższy, to długo tak nie daję rady. Bawimy się w "akuku", kiedy zakrywam sobie twarz pieluszką i po chwili odsłaniam, "Idzie rak nieborak", gilgotamy się, robimy samolocik, puszczam mu muzyczkę dla bobasa, robię głupie miny, trochę śpiewam.
Podpowiedzcie co jeszcze?
Albo jakie zabawki można kupić, żeby Mały się zainteresował i może chwilę pobawił sam?
na zdjęciach 3 nasze główne atrakcje, z tym, że karuzela to raczej do usypiania niż zabawy.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2009-05-29, 21:20
:) napisał/a:
Macie taką kołyskę???? I jak?
ano mamy, dziadkowie kupili Małemu zaraz po urodzeniu zdecydowanie ułatwia zasypianie, nie muszę Krzysia nosić i bujać, tylko do kołyski, włączam kołysanie się i melodyjkę, smok do buzi i śpimy a jak się obudzi, to dawaj do zabawy tymi zabawkami, co są powieszone na górze. dowiesiłam mu tam grzechotkę i dużą kaczkę i smyk się bawi, że hoho
Informacje: Dołączyła 1051 dni temu Posty: 41 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Profil:
Wysłany: 2009-07-08, 20:19
ja tez mam taką karuzele z rybkami ale jak na moje to baterie czerpią się w niej stanowczo za szybko. Mały początkowo zainteresowany, ale żeby zasnąć przy tych melodyjkach to zdecydowanie nie... a szkoda... teraz mamy inny problem- mamy łóżeczko turystyczne a gamonie produkujący te karuzele jakoś o tym nie pomyśleli że trudno to przykręcić do siatki
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-08-10, 21:42
madziu a więc tak
tablica magnetyczna- przykleja się magnesy i wtedy gra muzyczka, mały uwielbia się tym bawić
ciuchcia wyskakują z niej piłeczki jak jeździ, mały czesto z nia "łazi"
autobusik z którego wyskakują zwierzątka jak się naciśnie odpowiednie miejsce (a Natkowi i tak najbardziej podobają się koła, przewraca autobus i kręci kołami- to najlepsza zabawa ), tym oststnio najczęściej sie bawi i to dostał
Jest jeszcze chodzik- pchacz ale Natek jeszcze trochę musi do niego podrosnąć
no i moja szczotka do włosów ciąga ją ostatnio ze sobą wszedzie
Informacje: Dołączyła 1087 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2009-08-10, 21:49
Strasznie mi się podoba ta tablica (ciekawe czy Wikusi też by się spodobała ) i bardzo chciałam jej kupic "garnuszek na klocuszek" (bo wg mnie Fisher Price ma naprawdę fajne zabawki- szkoda tylko, że takie drogie ), ale, że mieliśmy juz samochód na klocki w różnych kształtach, więc bzdurą byłoby dublowac zabawkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum