Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 754 dni temu Posty: 1100
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-07, 13:22
jak wasze dzieci przechodzą ząbkowanie???
ja wiem że idę zęby bo u Natka odrazu kupki rzadzsze i częstsze, czasem aż rozwolnienie, nie goraczkuje, praktycznie nie marudzi, tylko pielucha pełna!!!
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 976 dni temu Posty: 1872 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-07, 22:10
motylek napisał/a:
u Natka odrazu kupki rzadzsze i częstsze
u nas to samo. czasem 5, 6 kupek dziennie w pieluszce. i do tego czasem marudzi tak nie wiadomo o co Krzysio.
dwa dni temu wyszła nam pierwsza górna jedynka teraz pewnie lada dzień wyjdzie druga do pary
U mnie Hubcio dobrze znosi ząbkowanie - przeważnie obudzi się tylko raz w nocy i tyle!
No i jeszcze ślini się i gryzie palce lub chleb, bo gryzaki wyrzuca.
U nas brakuje jeszcze dwóch górnych piątek. ząbkowanie można powiedzieć przeszło spokojnie. z czwórkami było najgorzej, była gorączka, infekcja ale na szczęscie już za nami.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 756 dni temu Posty: 748 Skąd: UK
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dawidek
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-10, 13:19
Dziewczyny,czy regula jest ze pierwsze pojawiaja sie jedynki na dole,czy moze byc tak ze gorna jedynka wyjdzie pierwsza?
Dawidek ma lekko zaognione dziaselko na gorze i nie wiem czy to na zabka czy moze sobie tam mocniej ociera gryzakami
z tego co wiem, to zazwyczaj wychodzą pierwsze dolne jedynki a potem górne. u nas było ciut inaczej bo najpierw były owszem jedynki dolne ale potem wyszły dwójki górne i mały wyglądał jak mały wampirek
Może komuś się przyda tutaj jest artykuł o pierwszych ząbkach.
u nas pierwsze były dolne jedynki, potem górne jedynki i dwójki, a potem to już sama nie wiem, bo tak się posypały, że nie zdążyłam zauważyć w jakiej kolejności szły
mając około 1,5 roku Jaś miał już komplet mleczaków, więc trochę wcześniej niż napisali w tym artykule...
jedno mnie zaciekawiło, nie wiedziałam, że późne ząbkowanie może być objawem chorób, myślałam, że po prostu to od dziecka zależy i każde ząbkuje inaczej (mówiąc najogólniej)
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 344 dni temu Posty: 197 Skąd: elblag
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-18, 18:21
moja julka zaczela zabkowac jak miala ok 9 mies. a jesli chodzi o puzne zabkowanie to fakt slyszalam ze wtedy zabki szybko jakos zaczynaja sie psuc i atakuje je pruchnica u nas na cale szczescie jula ma zdrowe zabki
Na tej stronie Akademii Troskliwej Mamy wyczytałam sporo artykułów a jeśli chodzi o pielęgnację zębów to zaciekawiło mnie jedno zdanie, że trzeba w miarę jak najszybciej nauczyć dziecko płukania zębów.. u nas narazie mały tego nie potrafi... i nie wiem jak go tego nauczyć.
mój też nie potrafi, jest nieco starszy od Twojego mężczyzny, ostatnio biorę go ze sobą do łazienki na mycie zębów, z nadzieję, że kiedy zobaczy to szybciej załapie jak się to robi, ale jakoś czarno to widzę
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum