Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 807 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-26, 11:13
Calineczka jak czytam Twój post, to jakby to były moje wypowiedzi. Na początku ciąży tylko kwaśne: ogóry, kapustka, sok z kapusty, mandarynki i pomarańcze (czym kwaśniejsze tym lepsze ). Na słodkie nie mogłam patrzeć, miałam płyn do kąpieli o zapachu Pinacolada (ananas z kokosem) i jak sobie wlałam do wanny to mnie tak mdliło, że aż musiałam całą wodę wylać zanim do niej weszłam
A teraz mi się odmieniło: kwaśne nadal, ale malutko, za to ciasta, lody ew. czekoladka muszą być codziennie
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 749 dni temu Posty: 433 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-26, 12:05
no ja kilogramami jem mandarynki i kiwi i kapuste (gołąbki i kapuśniak to codziennie prawie) a tak bez zmian....tylko ja kiedyś jadłam baaaardzo dziwnie jak np chipsy z bitą śmietaną więc mama się śmiała że jak zaczne jeść normalnie to wtedy w ciąży będe
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-26, 20:58
W ciąży z Zosią miałam strasznego smaka na rybę - a że trafiła sie promocja na łososia, mieliśmy go pół zamrażarki, mąż ledwie mógł patrzeć na rybę po pierwszym trymestrze
Poza tym jadłam duzo zup mlecznych - a mleka nienawidzę; cytrusów i bobu.
Z drugiej strony cytrusy jadam w olbrzymich ilościach każdej zimy...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 710 dni temu Posty: 213 Skąd: Olkusz
Profil: Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja, Maksym
Wysłany: 2010-03-05, 19:17
Ja nie miałam i dalej nie mam jakichś dziwnych zachcianek typu ogórki z bitą śmietaną Za to też miałam wcześniej wielkie ochoty na rybę, jak Tri, i na wszelkiego rodzaju owoce. Pamiętam, że w pierwszych miesiącach nie mogłam w ogóle patrzeć na majonez co bardzo mnie dziwiło bo kiedyś potrafiłam jeść go łyżeczką jak drzem Teraz już przeszły mi zachcianki, za to dużo więcej jem - co popadnie, chyba magazynuję już siły na poród
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 807 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-16, 11:52
aniag napisał/a:
Czasem mam ochotę na gazowane napoje
Ja też i to mnie dziwi, bo zanim zaszłam w ciążę nie piłam gazowanych, nie przepadam po prostu, zawsze wolałam soki. A teraz jak mnie czasem najdzie na Sprite albo pyszniutką colę.... mmmmm... a to takie niezdrowe, ale widać dzidzia czasem ma przesyt soczków i wody mineralnej i życzy sobie wciągnąć trochę odrdzewiacza
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-16, 16:38
Może masz za mało fosforanów w diecie a za dużo wapnia? I dzidziuś dba, żebyś miała w jedzonku dobre proporcje.
Zachcianki często są próbą uzupełnienia niedoborów
mnie tez ciagnelo do coli, sprite a pod koniec to tylko gazowany napoj pomaranczowy! musial byc zawsze w lodowce. raz nawet kupilam energetyczny napoj, tak mi sie chcialo ale jakos go sobie odpuscilam i nie wypilam
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 2639 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-21, 17:46
Mnie dręczy chęć na truskawki. Dzisiaj nawet zjadłam kilka świeżych truskawek. Nigdy uczulenia nie miałam, więc mam nadzieję, że teraz też nam nic nie będzie.
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-21, 18:50
Truskawki wywołują reakcję alergiczną nie tylko, jak sie ma na nie alergię, ale też jak się za dużo zje na raz po długiej przerwie Zaczynanie od kilku jest wskazane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum