REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Zajęcia dla niemowlaków
Autor Wiadomość
angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1420 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2011-08-27, 23:36   

snowy napisał/a:
ja tam na Twoim miejscu bym tańczyła z małą w domu :)
a czemu ma siedziec w domu kiedy moze wyjsc i potanczyc z innymi mamami i dziecmi?

Mi sie wydaje,ze troche zle Beate zrozumialyscie z tymi zajeciami i traktujecie to jak np. zapisanie takiego malucha na lekcje gry na pianinie. Chyba,ze ja cos zle zrozumialam :-P
U nas jest duzo tego typu zajec,sa np baby gym - cos w stylu zajec fitness dla maluchow i idzie sie tam nie po to zeby dziecko od malego cwiczyc i dbac o jego sylwetke,ale po to zeby spotkac sie z innymi dziecmi,innymi mamami,miec przy tym troche ruchu i przede wszystkim zabawy. Sa organizowane spotkania dzieciaczkow z mamami podczas ktorych kazde dzieci dostaje grzechotke,bebenek czy tamburynko i kazde sobie "muzykuje" jak mu pasuje - mozna bo ty nazwac rytmika,ale nie ma tu absolutnie zadnej presji - sama zabawa. Wydaje mi sie,ze bardziej o takie formy zajec Beacie chodzilo ;-)

Joasia 

Informacje:
Dołączyła 278 dni temu

Profil:
Imię: Joanna
Im. dziecka: LENKA
Wysłany: 2011-08-28, 11:56   

Ja z małą odkąt skończyła 4 miesiące chodzę na basen :lol: i zdecydowanie polecam :lol: jeszcze nie zdażyło się aby tam podłapała jakieś choróbsko :-D Najlepiej zapisać się na zajęcia zorganizowane, dzieci maja wtedy kontakt z rówieśnikami i ćwiczenia są dla nich dostosowane. Na takich zajęciach nie tylko się z dzieckiem bawi lecz śpiewa i powoli przygotowuje do nauki pływania. :lol: Moja mała np. uwielbia nurkować :lol: :lol: i pewnie nie dowiedziałabym się o tym gdyby nie te zajęcia. Najpierw trzeba spróbować aby zobaczyć co twoje dziecko polubi i zainteresuje, najważniejsze nic na siłę :lol:
Ostatnio hiem są u nas piosenki ,,gummy bear" od razu bierze ją na tańce :lol: :lol:
Co do angielskiego to bym poczekała. Możesz sama powoli ją ,,uczyć" w domciu, oczywiście poprzez zabawę :lol:
22.10.2010 godz.10:20 53 cm 3000g

Mama aniołka 19.02.2009 (*)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-09-05, 22:53   

my na basenie byliśmy pierwszy raz jak mały miał 8 miesięcy - zakończyło się to jednym wielkim płaczem. dopiero teraz się sprawdza. ale jestem jak najbardziej za tym, żeby próbować. raz kiedyś można - dla przyjemności choćby własnej :) tak jak angiczka opowiada - gdyby u nas były takie spotkania z instrumentami - na pewno bym z małym poszła.
do kulek zaczęliśmy chodzić jak miał 1,5 roku i na początku z wielkim dystansem.
malami daj znać jak Olena zareagowała jak się wybierzecie.

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2011-09-08, 10:42   

Ja czekam aż Michaś będzie gotowy na kulki :mrgreen: mamy niedaleko fajne miejsce
na basenie nie bylismy jeszcze

Odpowiedz do tematu