Też miałam problemy i to poważne z tego powodu. Rozwiązały się przypadkiem - co drugi dzień rano przed posiłkiem piję na pusty żołądek sok z czarnej porzeczki hortexu. Szklanka wystarczy. Niby banalne, a działa lepiej niż wszystko inne. Dla porównania - lepiej niż kostki regulax, które można ssać w ciąży. W aptece bez recepty, ale moim zdaniem sok lepszy. Po tabletkach zawsze mam przez kilka godzin podrażnione jelita, po soku nigdy.
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 612 dni temu Posty: 1644 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-12, 13:28 Re: Zaparcia w ciąży
ja miałam zaparcia przed zajściem w ciąże, jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to gdzieś wyczytałam ze trzeba wypijać dziennie od1,5-2l płynów i teraz mam wręcz przeciwnie dość luzne i normalnie bo 1 dziennie a nie jak kiedys raz na 3 dni przez pierwsze dni za nim organizm się przyzwyczaił do duzo większej ilośći płynów to biegałam dużo sikać uf ale po paru dniach było ok.WCZEŚNIEJ WYPIJAŁAM TYLKO OK 0,9L MAX.
A jesli chodzi o ruch to raczej leniwa jestem wiec nic by to mi nie pomogło.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1178 dni temu Posty: 1816 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-13, 12:26
No mnie zaparcia tez niestety nie ominely, ale ostatnio juz jest lepiej, nie wiem co pomaga, moze to, ze teraz w te upaly pije 2 razy wiecej plynow niz normalnie.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 2640 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-01, 08:06
To teraz mam pytanie w drugą stronę. Co na biegunkę?
Tydzień temu miałam po antybiotyku biegunkę. Jednorazowo i przeszła.
A dzisiaj powtórka z rozrywki, wczoraj na kolację zjadłam kawałek kabanosa, później całą noc mi się odbijał, teraz zbudził mnie lekki ból w podbrzuszu i ledwo do toalety dobiegłam. Praktycznie leci ze mnie woda. I nie przeszkadzałoby mi to gdyby nie fakt, że jestem w ciąży i nawet na patologii jak leżałam, to zastanawiali się co mi podać, żeby czasem za gwałtownie nie podziałało i skurczów porodowych nie wywołało.
Wypiłam już saszetkę smecty i zjadłam słoiczek jagód. Czym jeszcze mogę sobie pomóc i kiedy przestać leczyć się samemu i udać się do lekarza jeśli nie przechodzi? Na razie był tylko taki jeden stolec.
Ja pożaliłam się wczoraj mojej gin, że mam zaparcia. Kazała mi jeść 3 razy dziennie jogurt z 3 łyżeczkami otrąb pszennych. Zastosuję. Powiem potem - czy jest skuteczne
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 612 dni temu Posty: 1644 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-09, 11:08
ja albo dużo piję wody mineralnej albo codziennie do śniadania na szynkę kładę kilka paseczków czerwonej papryki jak nie byłam w ciąży to jak zjadłam paprykę miałam biegunkę teraz reguluje u mnie normalne wypróżnianie więc problemów nie mam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum