REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Zaplanować płeć dziecka...
Autor Wiadomość
Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-04-24, 19:24   

To dopytaj i nam streść bo jeszcze nie słyszałam o takiej. :-D

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

malami 

Informacje:
Dołączyła 842 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-04-24, 21:17   

dopytam i opowiem ;)

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 685 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2010-10-19, 09:53   

A słyszał ktoś lu czytał więcej na temat metody selnas?

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-10-19, 14:53   

Chyba nie, a co to za metoda? Może tylko nazwa nie znana.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 685 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-19, 15:23   

Obliczanie potencjałów elektronowych i na tej podstawie ustalenie dogodnych dni do współżycia na chłopca i dziewczynkę. Znalazłam tutaj:

Czy powinniśmy wybierać ?
Szczęśliwa i rodzina to marzenie większości z nas. Jeśli macie już np. dwóch chłopców, czy mała dziewczynka nie byłaby radością dla Waszego domu? Jeśli marzycie o nie ma absolutnie nic złego w próbie realizacji tego marzenia przy użyciu naturalnej metody. To może okazać sie lepsze niż kolejne próby poczęcia, które nie zawsze przyniosą oczekiwany rezultat, a przez to niepotrzebnie, tzn. niezgodnie z Waszymi planami, powiększą rodzinę.

Nie ma przecież nic złego w wykorzystywaniu najnowszej wiedzy naukowej dla powiększenia naszego dobrobytu i szczęścia. Początkowo nieakceptowana pigułka antykoncepcyjna jest teraz ważnym elementem życia kobiety. Również naturalna metoda antykoncepcji oparta na cyklu płodności kobiety została zaakcpetowana przez wszystkie społeczeństwa i większość religii. Metoda BabyChoice to praktycznie to samo co naturalna metoda antykoncepcyjna oparta na cyklu menstruacyjnym. To nic więcej, dlatego rodzice, którzy zdecydują się z niej skorzystać nie powinni być przez nikogo krytykowani.

Wszyscy chcemy bowiem jednego - zapewnić szczęście naszym dzieciom. Oznacza to również, że wielkość naszej rodziny będzie dostosowana do naszych możliwości finansowych i czasu, który możemy poświęcić na opiekę nad nią.

Jest wiele nieudowodnionych, a przez to niegodnych zaufania, teorii na temat tego w jaki sposób możemy począć dziecko wybranej płci. Często nakładają one poważne obciążenia na zdrowie matki lub finanse rodziny. Metoda BabyChoice oferuje naturalny i bezpieczny sposób wyboru płci dzieci, bez żadnej interwencji medycznej. Jest bezpieczna zarówno dla matki jak i dla dziecka i dystrybuowana na całym świecie już od 1997 roku.

W jaki sposób natura wybiera płeć
Naukowcy badający komunikację komórkową odkryli, że receptory błony komórki jajowej matki przyciągają lub odrzucają spermę z chromosemem "X" albo "Y", zgodnie z cyklem energetycznym komórki. Odkryli również, że sperma z chromosomem "Y" ma stale inny ładunek elektryczny niż sperma z chromosomem "X".

Francuscy naukowcy poszli dalej i sprawdzili, że receptory błony komórki jajowej wytwarzają różne i zmienne pole elektryczne, które pojawia się zgodnie z zegarem biologicznym matki, nazwanym cyklem polaryzacji. W taki oto sposób natura różnicuje płeć ludzi i wszystkich ssaków.

Przewidywanie polaryzacji matki
Ale czy możemy poznać dokładny okres każdej polaryzacji na tyle, abyśmy mogli wybrać czy zapłodnić komórkę jajową spermą zawierającą chromosomy męskie (Y) albo żeńskie (X)? Po 14 latach badań naukowych, ponad 10 000 zbadanych ciąż i przy użyciu najnowszych programów komputerowych, stało się możliwe stworzenie dokładnej formuły definiującej zmienne cykle polaryzacji matki. Oprócz badań biologicznych, historyczne doświadczenia pozwoliły na skonstruowanie schematu cyklu polaryzacji na tej samej zasadzie (choć zupełnie różnej w tematyce) jak przewiduje się roczne prognozy pogody.

Metoda uwzględnia to, co zwane jest czynnikiem jonowym w komunikacji komórkowej, gdzie energia z 2 komórek jest w stanie stworzyć nową lub odnowić komórkę. W ten sam sposób naukowcy byli w stanie po wielu latach zaszczepić DNA (taka sama charakterystyka jak chromosomu), kiedy to użyli ładunku energetycznego, aby zastąpić energię spermy.

Jak ta metoda działa dla Ciebie
Odkrycie to zostało poddane oficjalnym testom z 97% sukcesem i pod koniec roku 1997 rozpoczęto dystrubucję metody na rynkach całego świata. Metoda zwana obecnie BabyChoice jest definiowana jako: metoda identyfikacji dni, w których receptory błony komórki jajowej matki przyciągają spermę z chromosomem X (dziewczynka) albo Y (chłopiec), odrzucając przeciwną. W rezultacie indywidualnej analizy laboratoryjnej danych matki, Materna SA dostarcza Kalendarz BabyChoice, który określa dokładnie czas, w którym pary powinny podjąć współżycie, aby począć dziecko wybranej przez siebie płci.

Metoda BabyChoice działa w momencie naturalnego współżycia dlatego jest dozwolona przez wszystkie władze, które kontrolują i często zabraniają klonowania, selekcji genetycznej czy separacji ludzkiego płodu.

To naturalna metoda wyboru, pozwalająca matce współżyć w dni kiedy natura zdecydowała się wydać na świat chłopca albo dziewczynkę. Nauka tylko pozwala nam wykorzystać sposoby natury bez żadnego leczenia czy niekompletnej odżywczo diety. Od 1997 roku ok. 87% par poczęło dziecko wybranej przez siebi płci.

Rezultat analizy Twoich danych, które są łączone z 25 koniecznymi parameterami jest pokazany w formie kalendarza poczęcia. W kalendarzu wzięto pod uwagę również fakt, że sperma może przeżyć w macicy aż do 60 godzin. W ciągu pierwszych 6 miesięcy dla większości mam dni sprzyjające poczęciu dziecka wybranej płci pokryją się z dniami owulacji (zwykle między 7 a 21 dniem licząc od pierwszego dnia krwawienia). Łatwo jest zmienić cykl menstruacyjny, ale cykl polaryzacji pozostaje stały przez cały czas i to on dyktuje dni właściwe na poczęcie chłopca albo dziewczynki.

Mam nadzieję, że nie naruszam regulaminu, bo naprawdę nie mam zamiaru nic reklamować :lol:

Wkleiłam tekst zamiast linku, następnym razem skopiuj wybrany tekst i będzie dobrze. Kamyczek
Ostatnio zmieniony przez Kamyczek 2010-10-19, 20:53, w całości zmieniany 1 raz  

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 685 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-02-15, 11:27   

Madzia81, napiszę krótko tutaj, ewentualnie przenieś do innego tematu.

Selnas to metoda opracowana przez mikrobiologa, chyba ze Szwajcarii. Odkrył on, że komórka jajowa i plemniki mają ładunek elektryczny. W określone dni komórka jajowa przyciąga X lub Y, w zależności od tego jaki ma akurat ładunek. Na adres firmy wysyła się dane dotyczące kobiety (z tego co pamiętam; długość cyklu, grupę krwi, datę ostatniej miesiączki i wiele innych - chyba ze 25 punktów). Na ich podstawie opracowuje się kalendarz na cały rok, w którym wyszczególnione są dni przeznaczone do poczęcia chłopca lub dziewczynki. Starania o dziecko podejmuje się tylko w tych wyznaczonych dniach. Na każdą płeć przypada około 60-70 dni w roku, z tym, że są one różnie rozlokowane, tzn. mogą zdarzyć się miesiące, kiedy dni np. "dziewczynkowe" wypadają poza okresem płodnym i cały miesiąc automatycznie wypada ze staranek, stąd dłuższy czas oczekiwania na ciążę. Podają, że średnio kobiety zachodzą około pół roku od rozpoczęcia starań. Skuteczność, po 10 latach, obliczono na 87%. Aktualnie wykupienie kalendarza kosztuje chyba około 2 tys, przy czym dają gwarancję zwrotu pieniędzy, jeśli się pomylą i prześle się im akt urodzenia dziecka innej płci niż wybrana.

Szczerze, nie znam nikogo, kto korzystał z selnas, ale wstępnie jesteśmy zdecydowani zająć się tym w niedalekiej przyszłości. Myślę, że jak się tak bardzo chce i jest jakaś szansa, głupio byłoby nie spróbować. Choć sporo osób powtarza: "byleby zdrowe było", uważam, że nie ma nic złego w marzeniach o dziecku konkretnej płci, a jeśli tylko marzenie można zrealizować... ;-)

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1418 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-02-15, 12:49   

no tylko z tym cyklem to różnie bywa <bezradny> to po pierwsze bo metoda sprawdza się o ile cykle są bardzo regularne a po drugie i to moje zdanie - taka selekcja naturalna wydaje mi się nieetyczna, dziecko to dar, a zdrowe dziecko to największe szczęście bez względu na płeć...

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 685 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-02-15, 13:24   

Motylek, z mojego punktu widzenia nie ma nic nieetycznego w obserwowaniu cyklu i wykorzystaniu jego potencjału. Co innego, gdyby łykać jakieś piguły "na chłopca" lub "na dziewczynkę", itp - tu można by się zastanowić nad etyką, równowagą płci, itp. Poza tym jest to 87% a nie 100%, czyli jeśli ktoś się decyduje na tę formę, to zakłada całe 13%, że będzie inne rozwiązanie. Ja wiem, że gdybym nawet miała mieć kolejnego chłopca, to też będę go kochać. Myślę, że o wiele gorzej jest wiedzieć, że czeka się na konkretne dziecko, nic nie zrobić w tym kierunku, a potem mieć problem z zaakceptowaniem tego, które się poczęło. A takie historie też się zdarzają.
Co do regularności cyklu - racja, metoda działa tylko przy regularnych. U mnie akurat było zawsze jak w zegarku, teraz - zobaczymy.

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1418 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-02-15, 13:50   

no własnie tak się napalasz na dziewczynkę a jak sie nie uda??? przecież nie będziecie rodzić do skutku a może ??? ;-)

i głównie chodzi mi właśnie o chwytanie się każdego sposobu aby była określona płeć a potem klops i żal, kopoty z zaakceptowaniem, a tak ma się 50% szans i nie ma takiego jakiegoś rozczarowania

Ja wychodzę w swoim życiu z założenia że nic nie dzieje się bez przyczyny i w niektóre sprawy nie ma sensu ingerować.
Cytat:
Co innego, gdyby łykać jakieś piguły "na chłopca" lub "na dziewczynkę", itp - tu można by się zastanowić nad etyką, równowagą płci, itp.
no ale chcesz płacić aby była dziewczynka a dla mnie to jest nieetyczne.
Wiele osób dałoby wszystko aby mieć dziecko bez wzgledu na płeć i niestety za to płacą słone kwoty...

co do kochania dzieci, nie wątpie bo mając taką rodzine jak twoja trzeba mieć w sobie wielkie pokłady miłości :-)

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 685 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-02-15, 15:51   

motylek napisał/a:

Wiele osób dałoby wszystko aby mieć dziecko bez wzgledu na płeć i niestety za to płacą słone kwoty...

Motylku, jeśli masz na myśli in vitro, to tam, o ile się nie mylę, też decyduje się o płci, jak również które dziecko się urodzi lub przynajmniej w jakiej kolejności, więc zakres wpływania na rzeczywistość jest o wiele szerszy niż kiedy dwoje ludzi decyduje się iść do łóżka w ten, a nie w inny dzień tygodnia - piszę to w 100% szanując ból osób, którym nie udało się począć dziecka naturalnie i nikogo nie oceniając.
Pragnienia mogą być różne: pragnienie dziecka w ogóle, pragnienie konkretnie chłopca czy dziewczynki, drogiego samochodu, dobrego seksu, bycia w pracy lepszym niż przyjaciel, zabłyśnięcia... Jak dla mnie, pragnienia i uczucia, same w sobie, nie są ani moralne, ani niemoralne, moralny lub nie może być sposób w jaki je realizujemy - czy dążąc do nich krzywdzimy kogoś czy nie.

Ups... rozpisałyśmy się z Motylkiem, a ja zwłaszcza. Może by jakaś miła moderatorka ;-) podpięła to w bardziej właściwym miejscu lub utworzyła nowy temat?

Juz was przesunelam.madzia.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2011-02-15, 17:05, w całości zmieniany 1 raz  

Anusia1584 

Informacje:
Dołączyła 428 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-03-23, 21:36   

Najbardziej to chciałabym mieć chłopca, dziewczynkę i jeszcze jednego chłopca (tylko, że drugiemu synowi będę chyba musiała poszukać nowego tatusia, bo mój partner chce tylko dwoje dzieci :lol: ) . Ale tak naprawdę, to chyba mi wszystko jedno, przynajmniej przy pierwszym dziecku. Byle było zdrowe.

:) 

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-06-30, 22:39   

Odświeżam wątek, bo po dzisiejszej dyskusji na temat homoseksualizmu nasunęła mi się taka myśl.

Laurel zarówno w kwestii in-vitro jak i homoseksualizmu pisałaś, że należy przyjmować konsekwencje wlasnych braków/ułomności

Cytat:
zdawać sobie sprawę ze swojej inności i przyjmować konsekwencje wyborów, bądź niesprawiedliwego wyboru losu
- to akurat bylo o homoseksualiźmie, ale z tego co pamiętam pisalaś podobnie o in-vitro

i teraz moje pytanie. Z tego co się zorientowałam to masz kłopot z zaakceptowaniem tego, że mogłabyś nie mieć córki. Zapłaciłabyś za to żeby ktoś ułatwił Ci/Wam spłodzenie córki - gdzie tu akceptacja dla tego co dał los/bóg/natura?

Nie odbierz tego pytania jak atak na swoje poglądy, ja jedynie dostrzegam w nich pewną dwoistość. Masz dość sztywne poglądy na różne sprawy a w tym temacie naginasz nieco filozofię życia do własnych potrzeb.

Kieruje mna zwykła ciekawość, nie złosliwość czy cos jeszcze gorszego :)

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 685 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-07-01, 07:50   

Ala, myślę, że w wątku o homoseksualizmie można wyczytać wypowiedzi o wiele bardziej radykalne niż moja ;-)

Z racji przekonań, nie zdecydowałabym się na metody planowania płci, typu selekcja plemników czy sztuczne zapłodnienie. Metoda, o której myślę jest całkowicie naturalna, tzn. wykorzystujemy wiedzę naukową o człowieku, by człowiek powstał w sposób całkowicie naturalny podczas pełnego aktu seksualnego, zrodzony i to dosłownie z dwojga rodziców. Nie ma tam żadnej ingerencji medycznej, poza zwykłą matematyką i znajomością swojego organizmu. To tak jakbyś wiedziała, że w deszczowy dzień boli cię głowa - raczej nie zaplanujesz wtedy nauki do egzaminu. Jeśli pójdziesz do dentysty i usłyszysz, że np. za pół roku wszystkie plomby będą do wymiany, na wczasy zagraniczne, przypuszczam, zdecydujesz się wcześniej lub później, by za te pół roku móc trafić do zaufanego lekarza w kraju, za mniejszą kasę.

Jeśli nasz wiedza o świecie przekazana przez pogodynkę mówi nam, że za chwilę będzie deszcz, czy niemoralne jest zabrać ze sobą parasolkę? ;-) Czy wtedy nie sprzeciwiamy się losowi, który daje deszczy, by nas doświadczyć przez przemoczenie ubrania i inne nieprzyjemne doznania?

Czy postępujemy niemoralnie zażywając środek przeciwbólowy? Może wyrok losu jest taki, by nas właśnie teraz bolało, a my uciekamy przed cierpieniem i wolą Bożą?
Nikt o zdrowych zmysłach tak nie myśli, po prostu sięga po tabletkę, by sobie pomóc.
Tu chodzi o to, by dokonując w życiu wyborów, opartych na wiedzy naukowej czy medycznej, nie przekraczać granic natury.

Słów kilka w nawiązaniu do Boga, bo nigdy nie ukrywałam, że to wiara kształtuje mój światopogląd, ale nie tylko - także stosunek do ludzi.
1. Można w życiu przyjąć postawę człowieka uczciwego, który nie kradnie, odda znalezione, zwróci ekspedientce 1 zł, które wydała przez pomyłkę. Można 10% dochodu miesięcznego rodziny zawsze oddawać na cel charytatywny. Pierwsza postawa będzie jak najbardziej dobra i godna pochwały, druga - będzie drogą do świętości
2. Jedna lekarka jest sumienna w swojej pracy, przychodzi i wychodzi punktualnie, z szacunkiem traktuje chorych, pielęgniarki. Druga robi to wszystko, ale oprócz tego po godzinach pracuje jako wolontariuszka w hospicjum. Pierwsza, jestem tego pewna - bardzo podoba się Panu Bogu, druga - jest na drodze do świętości.
3. Jedna matka bardzo kocha swoje dzieci, stara się wychowywać je rozsądnie i z miłością, ale bardzo chce mieć córkę i spróbuje właśnie córkę począć, korzystając z naukowych środków. Inna przyjmie każde dziecko bez wyjątku. Jestem pewna, że Pan Bóg uśmiecha się do tej pierwszej, bo widzi jej trud i nadal będzie ją prowadził i zapraszał do przyjmowania Swojej woli, drugą - za swoją otwartość i czystość pragnień, otrzyma pełnię błogosławieństwa.

Ala, reasumując, nie robię źle, choć wiem, że mogłabym zrobić lepiej. Na drodze do Boga czasem jest tak, że dochodzimy do momentu, gdzie trudno jest jeszcze bardziej przekroczyć siebie. To nie oznacza, że wypadamy z drogi, ale robimy mały przystanek w stawianiu sobie wymagań. Czy to dobrze czy źle? Nie wiem. Pan Bóg jest miłosierny i potrafi na człowieka naprawdę dłuuugo czekać.

:) 

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-07-01, 09:28   

Rozumiem to wszystko, i akceptuję Towje poglądy. Ale nadal nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie:
jesli Bóg (wierzysz w niego więc użyłam tego sformuowania) zaplanował dla Ciebie samych synów (tak czysto hipotetycznie) to czy nie powinnaś tego zaakceptować? Zdać się na to co Bóg zsyła, zgodnie z tym, że wg tego co napisałas kiedyś osoby mające trudności z zajścieciem w ciążę powinny zaakceptować ten fakt nie decydując się na in-vitro.
Chodzi mi konkretnie o fakt akceptacji dla boskiego planu. Opłacając metodę która zapewni Ci wybór płci dziecka dokonujesz ingerencji w naturę.

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 497 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2011-07-01, 09:41   

:) czy uważasz, że ja również ingeruję w Boski plan współżyjąć z mężem w czasie płodnym aby począć dziecko? Przez 10 miesięcy mi go nie dał. Powinnam przestać ingerować w jego plan??? Zupełnie nie porównywałabym in -vitro z naturalnym poczęciem dziecka czy współżyciu w określonym czasie wykorzystując zdobytą wiedzę by począć dziecko konkretnej płci. Jeśli pewnego dnia usłyszę, że zostało mi in - vitro nie zdecyduję się. Powodów nie bedę przytaczała, przez szacunek dla innych osób, które czytają to forum.

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....

Odpowiedz do tematu