Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-03, 10:56
Laurel napisał/a:
O ile wcześniej nie zajdę
no własnie, smiem twierdzic, że mąż mnie postawi przed faktem dokonanym, będę się bronić!
On chyba bardziej chce syna niz drugą córkę, taka męska ambicja, zresztą nie wiem co mu w głowie siedzi.
Laurel, to my powinniśmy przed owulka, tak?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 876 dni temu Posty: 1938 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-03, 15:47
Przed to chyba na dziewczynkę bo żeńskie plemniki są bardziej wytrzymałe i przeżyją dłużej z tego co wiem, u nas sie sprawdziło. Za to męskie są szybsze i silniejsze więc w owulkę szybciej dotrą do jajeczka ale to tylko takie głupotki które gdzieś wyczytałam
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-03, 19:19
snowy napisał/a:
to jak rozumiem bedziesz sie obserwowac zeby trafic przed owulka?
u mnie jak w zegarku, tak samo teraz bylo z Oleną, robiona przed owulką, dzien po też, ale myśle, że juz wtedy było po sprawie.
Mi się strasznie marzy druga córa małżowi tez, ale fajnie by było mieć syna, jak to on mówi
wedlug olbiczen owulke mialam 27 sierpnia i wowczas z tego co wynika musiałam zajsc w ciaze.Znaczy ja tego pewna nie jestem, tak wynika z obliczen i tak mowił lekarz
Mnie trudno okreslic - nie kochalismy sie tylko w ten dzien. Przed i po tez.
Zdecydowaliśmy się jednak na metodę owulacyjną.
O dziewczynkę trzeba starać się od tygodnia przed najwcześniejszym terminem owulacji - bierze się pod uwagę najkrótszy cykl z ostatniego roku i odejmuje 21 dni. Ja bym musiała w trzecim, ale z praktyki wiem, że do 6 dc nie zachodzę więc zaczynamy od siódmego. I tak przez dwa cykle, potem kolejne dwa do ósmego i tak dalej. Owulację mam zwykle w 13 dc, więc obstawiam fasolkowanie w 10. Wychodzi lipiec sierpień. Wymaga cierpliwości, ale warto spróbować.
Na tę metodę namówił mnie lekarz, bo twierdzi, że jako jedyna ma opublikowane badania naukowe dowodzące skuteczności. Niektórzy liczą ją na 65, inni na 90% - różnie. W każdym razie na pewno ma podstawy naukowe. Selnas, którą się wcześniej interesowałam nie opulikowała żadnych badań. Może dlatego, że chcą zarobić i jest na licencji, a może dlatego, że to oszustwo. Nie wiem i on powiedział, że też mi nie powie. Owulacyjna jest najbardziej powszechna i ją poleca. Postanowiłam posłuchać
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 497 dni temu Posty: 2392
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2012-01-25, 11:22
U nas wystarczyły 3 dni przed Zakładając, że owulka była w poniedziałek równo ze skokiem Ale tego się nie dowiemy Mogła być też w niedzielę Pregnyl dostałam w sobotę.
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Luka, doczytałam dokładniej, bo mnie własnie twój wykres i poczęcie dziewczynki zafrapowało. Na chłopca musi być "post" minimum 4 dni przed owulacją a (spadkiem) i dopiero seks. Jeśli się tej zasady nie zachowa, to szanse chłopiec : dziewczynka są równe, bo żeńskie plemniki z poprzednich dni już czekają, zanim męskie zdążą dotrzeć.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 436 dni temu Posty: 544
Profil:
Wysłany: 2012-02-13, 11:39
Pregnyl chyba tez pomaga w zaplanowaniu płci w jakimś sensie,co? Bo skoro pęcherzyk pęka 24-36 godz od zastrzyku,to można próbować dzień przed Pregnylem na dziewczynkę i dzień po Pregnylu na chłopca,co?:)
_________________ "...I'm lucky I'm in love with my best friend..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum