Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 497 dni temu Posty: 2392
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-12-29, 12:19 żele ułatwiające poród
Ostatnio przeczytałam o żelach do smarowania kanału rodnego podczas porodu. Niby powoduje lepsze rozciąganie i zapobiega pęknięciom. Czy położna czymś Was smarowała?? Czytam, że w prywatnych klinikach to standard -smarują jakimiś specjalistycznymi żelami a dobra położna w zwykłym szpitalu smaruje żelem do usg
Taki dobry żel kosztuje 400zł. Wiecie coś na ten temat?
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1498 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-29, 14:06
Ooo nic mi o tym nie wiadomo niestety.
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1265 dni temu Posty: 2078
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-29, 15:23
Luka, Tak to prawda są takowe ale nie każdy szpital zgadza się na ich stosowanie i z tego co wiem sama musisz zapytać swoją położną ewentualnie lekarza i sama musisz sobie taki preparat kupić a nie są tanie. Czy pomagają cóż słyszałam sprzeczne opinie.
Wysłany: 2011-12-29, 18:02
Koleżanki znajoma zastosowała jakis żel w naszym szpitalu więc chyba można. Została jej jedna tubka i chce ją taniej sprzedać. Ona oczywiscie zachwala stąd moje zainteresowanie opiniami.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 778 dni temu Posty: 1708 Skąd: Śrem
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-30, 08:36
Może zachwala dlatego, żeby sprzedać ?
Ja nie wiem. Nie wierzę zbytnio w takie cuda. Wierzę tylko w to, że na takim żelu dziecko ma lepszy poślizg i łatwiej mu się prześlizgnąć. Ale to w zasadzie na jakimkolwiek smarowidle by było więc nie wiem
Kuzynka miała ze sobą taki żel i go nawet użyła, ale i tak miała cesarkę. Musiała kupić we własnym zakresie . Zapłaciła ok. 400zł.
Opakowanie preparatu Dianatal stanowi zestaw, w skład którego wchodzą dwa rodzaje żelu. Pierwszy, Dianatal Stage 1, o zawiesistej konsystencji, ma zastosowanie w okresie rozwierania szyjki macicy. Drugi, Dianatal Stage 2, charakteryzuje się płynną konsystencją i aplikowany jest w okresie wypierania płodu. Stosowanie żelu rozpoczyna się w momencie rozwierania szyjki macicy, po uprzednim badaniu przez pochwę wykonanym przez położną bądź lekarza. Do aplikacji żelu wykorzystuje się specjalnie do tego przeznaczony miękki aplikator. Nałożenie żelu może być wykonywane wyłącznie przez wykwalifikowany personel położniczy (lekarzy i położne).źródło: GSK
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 497 dni temu Posty: 2392
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-12-30, 10:01
O dzieki Karoll. To po co mi jedna tubka skoro i tak potrzebne są dwie. Zapytam położną czy faktycznie stosują żele do usg. Dziecko weszło to i wyjdzie I bez żelu
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 637 dni temu Posty: 3518 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Gabrysia
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-31, 11:55
Luka napisał/a:
Ostatnio przeczytałam o żelach do smarowania kanału rodnego podczas porodu. Niby powoduje lepsze rozciąganie i zapobiega pęknięciom. Czy położna czymś Was smarowała?? Czytam, że w prywatnych klinikach to standard -smarują jakimiś specjalistycznymi żelami a dobra położna w zwykłym szpitalu smaruje żelem do usg
Ja to jak rodziłam moje dzieci to nikt mnie tam żadnym żelem nie smarował dziecko jak ma wyjść to i tak wyjdzie . Moja siostra cioteczna własnie przez cała ciąże swoją chodziła do takiej prywatnej kliniki i tam położna niczym jej tam nie smarowała podczas porodu
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 370 dni temu Posty: 289 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-01, 13:51
Ja też przyznaję, że peirwsze słyszę o takim żelu. U mnie w szpitalu niczym mnie nie smarowali, a pęknąć raczej nie pękniesz, bo teraz z tego co wiem w większości szpitali nacinają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum