REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: złe wyniki moczu
Autor Wiadomość
danka88 

Informacje:
Dołączyła 872 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-03, 16:28   złe wyniki moczu

Jutro zaczynam 39 tydzien ciązy, wykonałam badania moczu po tyg brania uroseptu i wyniki mnie wystraszyły. Do tej pory nie mialam takich problemów. W osadzie leukocyty liczne, bakterie liczne. w moczu ogólnym leukocyty 500 leu/ ul a białko 6,0 mg/dl. To białko mnie najbardziej niepokoi, wizyte u lekarza mam dopiero za tydzien, obrzeki mam niewielkie od jakis 2 tyg puchnie mi twarz najbardziej nos ale czytałam ze pod koniec ciazy to normalne. cisnienei w normie, czy to moze byc gestoza? jaka jest dopuszczalna ilosc białka w moczu w tej jednostce mg/dl? Dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1595 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-01-03, 20:59   

danka88, nie znam się na wynikach moczu ale nie czekała bym do przyszłego tygodnia . Idź jutro do gina niech zobaczy te wyniki . Tym bardziej że to już końcówka ciąży . Wiem tylko że nie dobrze jest jak przy białkomoczu wzrasta ciśnienie . Na pewno wszystko będzie dobrze ale lepiej żeby lekarz Cię uspokoił i powiedział że wszystko jest ok .

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-01-03, 21:46   

danka88, Spokojnie białko w moczu może oznaczać zwykłe zapalenie układu moczowego, problemy z nerkami, czy nawet przemęczenie. Jak tam Twoje ciśnienie?
Białko w moczu nie musi oznaczać od razu gestozy. jednak nie bagatelizowałabym tego i poszła z wynikami wcześniej, po pierwsze dlatego, że są złe a po drugie bo masz obrzęki i lepiej od razu zacząć leczyć. Bo nawet gestoza, ale LECZONA nie jest groźna. Lekarz musi Cię przyjąć wcześniej. Trzymam kciuki. Napisz co załatwiłaś. <pocieszacz>

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-03, 22:36   

do gina marsz i to już, nie za tydzień. w tym okresie ciąży musi Cię przyjąć.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-01-03, 23:12   

Jak nie możesz iść do gina, idź do rodzinnego. Gdybyś się źle poczuła w nocy albo skoczyło Ci ciśnienie - jedź od razu na Izbę Przyjęć.
Białko to najprawdopodobniej skutek infekcji, ale tak czy siak trzeba się wyleczyć, a antybiotyk to już musi dobrać lekarz.

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1231 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-04, 09:25   

Tri napisał/a:
Jak nie możesz iść do gina, idź do rodzinnego
no dokladnie , gdyby było cos nie tak to jestes na takim etapie ze zawsze moga zakonczyc ciaze. nie ma sensu czekac tygodnia.

danka88 

Informacje:
Dołączyła 872 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-04, 12:40   

witam, dziekuje za odpowiedzi, bylam dzisiaj u mojego lekarza, na chama sie wbiłam hehe przepisała mi Keflex antybiotyk który kiedys juz wyrównał mi wyniki, kolejne wyniki zrobie w piatek jak skoncze antybiotyk. lekarka stwierdzila ze nie mam obrzeków, moim zdaniem mam, palce jak serdelki kostki tez lekko opuchniete, ale to nie sa duze spuchniecia. w ogole ta lekarka to jakas dziwna jest. od poczatku ciazy najpierw wypisuje karte ciązy pozniej bada. pisze ze szyjka zachowana, ze obrzeków i zylaków brak, ze tetno dziecka 140, cisnienie prawidłowe, a dopiero pozniej to wszystko bada... i za kazdym razem twierdzi ze cisnienie mam 120/80. gdzie w domu mierze i jest wyzsze, ale nie przekracza norm. no ale nic pociesza mnie ze to koncówka ciąży. :->

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-01-04, 14:31   

:shock:
Gdyby nie to, że końcówka, radziłabym ją zmienić...
Swoją drogą u nas jest tak, że od skończenia 36 tyg chodzi się już do poradni przy wybranym szpitalu i w razie jakiegokolwiek problemu od razu siup, na IP.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-01-04, 14:37   

danka88, Dobrze że poszłaś, podleczysz się i będzie wszystko dobrze.
Lekarka rzeczywiście dosyć dziwna, ale nie ma sensu zmieniać teraz bo chyba nawet by Cię nikt nie przyjął w tak zaawansowanej ciąży. Szybkiego powrotu do zdrówka życzę.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 718 dni temu

Profil:
Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-11-16, 17:36   

odebrałam wyniki moczu
ph 6
bakterie b. liczne i nabłonki liczne
reszta ok brak białka więc zatrucia ciążowego nie mam jak sugerował lekarz ze jak będzie białko i skoki ciśnienia sie powtórzą to dobrze nie będzie więc jeden problem mam z głowy.Co do dzisiejszego wyniku to dzwoniłam do gina bo poczytałam ze jak bakterie liczne to może być zapalenie układu moczowego ale jak mu przeczytałam to stwierdził że skoro nie mam objawów zapalenia ani w moczu leukocytów czy jeszcze czegoś tam to ok i te bakterie to pewnie z okolicy cewki i mam sie nie stresowac ...wizytę mam w czwartek więc troche się uspokoiłam ze nie jest żle.
obejrzałam wszystkie wyniki moczu z całej ciąży i ph mi rośnie zaczynałam od 4 a teraz mam 6, ostatnio 5,5 było chyba dużo od diety zależy <bezradny>

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-12-08, 13:10   

pH rośnie, jak jesz dużo warzyw...
Natomiast co do bakterii to jeśli dobrze pobrałaś mocz (podmyta i ze środkowego strumienia, nie trzymałaś w domu w cieple długo zanim zaniosłaś do labu), to nie powinno być bakterii. A z tego co wiem, bakteriomocz w ciąży się leczy nawet jak nie ma objawów, przy Zosi kilkakrotnie miałam podobną sytuację...

Jak tam od tamtej pory, bo już sporo czasu minęło - miałaś może kontrolne badanie?

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 718 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-12-08, 13:16   

chyba żle pobrałam wtedy mocz...bo przy następnym badaniu było wszystko w normie i bakterii nie było...jak znam życie to zamiast najpierw trochę wysikać do muszli to ja od razu do kubka bo się bałam ze za mało bedzie <bezradny>

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-12-08, 13:21   

Aaa... a to mogło byc zanieczyszczone :)
Po nocy to marne szanse, żeby za mało było :>

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 718 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-12-08, 13:24   

ale ja wtedy marnie spałam i łaziłam siku co godzine a jak zasnełam to o 4 rano dużo a o 7 kropelki były i tylko się stresowałam...ogólnie badANIE MOCZU TERAZ RAZ w tygodniu kazali robić właśnie o 16stej mam mieć dzisiejszy wynik

monika24 

Informacje:
Dołączyła 581 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-12-12, 19:53   

Ja miałam w ostatnim wyniku ślady drożdży i białka.Dostałam leki i mam nadzieje ze wszystko bedzie oki:)

Odpowiedz do tematu