Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-25, 21:32 Zmiany w naszym wyglądzie
no nie dopatrzyłam się takiego tematu więc zakładam, w razie czego proszę o przeniesienie...
Jedna z pierwszych zmian to piersi, pobolewają, stały sie wrażliwsze i pełniejsze w sensie "nie puste" bo rozmiaru na razie nie zmieniają i całe szczęście.
Z upragnieniem czekam na poprawę wyglądu i budowy paznokci, przy Nuśku były piękne, po ciąży łamliwe, miękkie, rozdwajające się...blee
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 750 dni temu Posty: 433 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-26, 09:23
No to ja podobnie...piersi się zrobiły takie pełne i jędrne...może nawet troszkę większe, i najlepsze to paznokcie - długie, mocne, a że zawsze miałam kruche i cienkie to teraz korzystam z okazji i mam ładne i dłuugie cała reszta na razie bez zmian bo tylko w brzuszek idzie...no zobaczymy jak będzie później
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1289 dni temu Posty: 90
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-04-30, 16:48
Jako że moja ciężarna koleżanka ma problem a nie ma internetu ani konta na Bejbi necie
postanowiłam jej pomóc
Renia ma termin na 4.05.2010
ale ma pewien problem z wyglądem
od jakiegoś już czasu zaczęły pojawiać sie piegi i takie wieksze plamy jak piegi na twarzy i na piersiach
czy któraś z mam miała coś takiego w ciąży lub obecne ciężaróweczki
może wystarczy jakiś krem lub maść...
ona się troche denerwuje i nie wie czy to normalne
może któraś z was pomoże ?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-30, 20:09
Znam tylko z teorii...
Zdarza się w ciąży - ot, taka uroda niektórych mam, jak ciemna kresa na brzuszku
Ostrożnie ze słońcem, krem z mocnym filtrem i pociecha, że po porodzie większość/wszystko się cofnie, ew. co się opali to można po uspokojeniu się hormonów wybielać.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-30, 20:18
Ja mam kilka nadprogramowych małych pieprzyków odkąd mi brzuszek rośnie.
A z pozytywnych zmian: pełniejszy biust, lepsza cera: koniec z trądzikiem!!! Mam super gładką skórę, zostały mi jedynie różowo-fioletowe blizny po trądziku sprzed ciąży. Mam zamiar po ciąży je wybielać czy zeskrobać jakimiś laserami, ale poki co ciesze się, że mam gładką buzię I poza tym: super gęste włosy, dużo mocniejszy skręt loków. Włosy mi w ogóle nie wypadają tylko gęstnieją. I dobrze - będzie miało co wypadać po porodzie
Paznokcie zawsze miałam mocne i bardzo szybko mi rosły i to się nie zmieniło. Ale włosy mnie bardzo cieszą
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 737 dni temu Posty: 2454 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-01, 19:37
a u mnie...
piersi pełne, ladne, lubie i ja i połowek
blada jestem okrutnie
jak nigdy nie miałam problemów z cerą, tak teraz moja twarz...pozostawia wiele do życzenia, jakieś takie plamki i wogóle...
większych zmain jak dotąd niezaobserwowałam:)
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-05-03, 13:10
Piersi fakycznie szybko staly sie pelne i jedrne - jak silikonki W ozniejszym etapie ciazy wlosy bardzo zgestnialy i sliczny polysk mialy,paznkocie tez staly sie mocniejsze,a jesli chodzi o cere to wiekszych zmian nie bylo,moze troszke mniej wypryskow,ale mimo wszystko jakies tam byly. Ach przypomnialo mi sie jeszcze,ze przez jakis czas owlosienie na nogach jakby stanelo w miejscu i prawie wogule nie musialam nog depilowac
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-04, 11:22
U mnie włosy i paznokcie bez zmian, ale chyba nigdy nie miałam z nimi większego problemu. No może jedynie kiedyś więcej wypadało (włosów oczywiście) teraz prawie wcale. Cera to zależy mam wrażenie że im bliżej końca ciąży tym robi się gorsza, wcześniej wiele osób zwracało uwagę, na poprawę moje skóry. Teraz pojawiają się wypryski, cienie pod oczami i wyglądam na taką bardzo zmęczoną. Pojawiły się pojedyncze rozstępy na pupie, ale myślę, że szybko je zmniejszę albo zniszczę. Gorzej z piersiami, tam rozstępy są już większe i biust zwiększył się o trzy rozmiary. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać, mam nadzieję, że uda mi się utrzymać je w dobrej formie. No i rzecz z której naprawdę się cieszę, brak rozstępów na brzuchu (zresztą nie za dużym).
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-06, 09:02
Kamyczek, czy Ty to widzisz? Same Maje dookoła...
Co do zmian w wyglądzie: przyszłe mamusie dbajcie o skórę!!! Ja dbałam o brzuszek, bo tam się skóra najbardziej rozciąga. A teraz walczę z fioletowymi rozstępami na biodrach, bo o nich wcześniej zapomniałam!!!
Wysłany: 2010-05-10, 22:32 cera
Jak w temacie. Od kiedy jestem w ciąży bardzo zepsuła mi się cera. Mam pickle (wypryski) na twarzy, szyji, dekolot jak tarka. Peeling nie bardzo pomaga... Może macie jakiś dozwolony (nie leki) sposób na poprawę skóry?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum