Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 730 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-04, 14:05
Ja jednak rezygnuje z porodu w wodzie . Poprosze o Epidural ( ZZO) jak zaczne rodzic.
Jest to calkowicie bezpieczne dla dziecka , co jest dla mnie najwazniejsze . A tez kazda , ktora to miala jest zachwycona i nie ma zadnych skutkow ubocznych. W najgorszym wypadku przez tydzien bedzie Cie glowa bolala albo dadza za mala dawke i wszystko bedziesz czuc lub za duza i nie bedziesz nic czuc.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 976 dni temu Posty: 1872 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-26, 14:48
dzisiaj rozmawiałam z moim ginem o ZZO. i chyba mnie namówił całkowicie bezpieczne, a w bardzo dużym stopniu znosi ból. muszę tylko mieć 4 zaliczone zajęcia w szkole rodzenia i potem konsultację z anestezjologiem.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 976 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-26, 23:12
Ja miałam takie znieczulenie. Działało godzinę, po upływie godziny było za późno na drugi zastrzyk( za duże rozwarcie). Odjęło ból na 1.20min, czyli odpoczęłam i nabrałam sił. Ale i bez tego bym dała radę jednak, tym bardziej, że zastrzyk w kręgosup nie należy do miłych, poza tym nie wolno ani drgnąć podczas zastrzyku. Mi nie mogła się wbić, i kuła chyba z 8 razy
Moja mama powiedziała,że wolałaby rodzic bez znieczulenia ( rodziła bez i ze znieczuleniem ) zastrzyk sam w sobie nie bolał ja wcale ale strasznie było jak znieczulenie puszczało juz po porodzie. każdy reaguję inaczej. Ja sobie nawet nie mogę wyobrazić tego bólu.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 976 dni temu Posty: 1872 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-28, 14:27
a ja się już nie będę kierowała żadnymi opiniami: co kobieta, to będzie miała inne doświadczenia, inne zdanie na ten temat jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie - to poproszę o znieczulenie. a jak się nie uda (np. przyjedziemy za późno do szpitala, będzie już duże rozwarcie), to dam też radę i urodzę bez
ja sobie zawsze wyobrażałam ,że te bóle porodowe są do przejścia ale za to to jak dziecko wychodzi kanałem rodnym to muuusi baaarddzzoo bolec . Nie mogę uwierzyć ,że po podaniu znieczulenia nic sie nie czuje
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-28, 20:02
Jak już dziecko wychodzi to juz po wszystkim. Najgorsze jest, co jest przed tym momentem. Po podaniu znieczulenia nie czujesz nic, NIC A NIC, aż trudno uwierzyć, prawda
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-30, 12:27
Znieczulenie można podać dopiero przy 4cm. Do tego momentu ból jest straszny.
Myślę, że to też kwestia nastawienia i podejścia do porodu. To ból, ale z każdą sekundą zbliża Cię do dziecka, i tak naprawde nie ważne jest to że boli- tylko to, żeby dziecko było zdrowe i wszystko skończyło się szcześliwie.
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-01, 15:23
W szpitalu, gdzie rodziłam, mój lekarz prowadzący, ordynator oddziału, powiedział, że dopiero przy 4cm. I dlatego musiałam czekać dobre kilka godzin od 00 do chyba 6 rano, żeby mieć to rozwarcie. Zdaje się, że też wie co mówi i robi
Madzia Jestes pewna że 1,2? Tyle to miałam jak weszłam na salę porodową.
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 730 dni temu Posty: 284 Skąd: łódz
Profil: Imię: Iza
Im. dziecka: Mateusz
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-01, 15:42
Izabela napisz mi prosze czy tam gdzie rodzilas,to placilas za znieczulenie czy to jest na ubezpieczenie?Tam gdzie ja rodzilam jezeli kobieta chce ze znieczuleniem to trzeba zaplacic a jezeli jest zagrozenie dziecka i matki wtedy dostaje sie je za darmo jednak w kazdym szpitalu jest chyba inaczej.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum