Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-01-15, 12:10 Znieczulenie
Warto o tym pomysleć?
Mój lekarz twierdzi, że nie zawsze jest ono potrzebne, ( czego nie wiemy tak naprawde przed porodem), mogą również wystąpić jakieś powikłania związane ze znieczuleniem, czy np znieczulenie może zadziałać jedynie częściowo, co tez nie jest za dobre...
hmmm.. mysl o bólu jest trochę przerażająca..zwłaszcza dla osób szczególnie wrażliwych na ból....
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1489 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-04-30, 08:18
Nudna Baba myśle że w każdym szpitalu jest inaczej. Ja w moim szpitalu to wcale nie słyszalam o znieczuleniu. Pewnie jest ale chyba nie zabardzo chcą go podawać.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-04-30, 22:19
dodatkowo? nie wiem... wiem, że to przesada trochę. powinno być za darmo.
Na szczescie tu, w Katowiccach tak jest. Bez znieczulenia- nie wyobrażam sobie porodu
Mam chyba niski próg wytrzymalości na ból- jesli coś takiego istnieje.
Byle co się dzieje, a ja juz panika- nawet przy pobieraniu krwi- wstyd.
A pani pielegniarka mów:" to jak pani chce rodzić?:)"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1287 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-08-01, 08:54
Izabela to ja mam tak samo nawet przy mierzeniu cisnienia , nieznosze jak mnie cos sciska a wciazy tyle tych badan hehe ale mi nic nie mowia cale szzcescie tylko sie usmiechaja i mowia ze kazdy czegos nie lubi
Jak czytam jakie sa ceny w Polsce to szok normalnie , nawet za porod rodzinny !!
Tutaj w anglii wszystko jest bezplatne , nawet porod w domu , czy w basenie , wszystkie znieczulenia itd.
Ja chyba sie zdecyduje na znieczulenie , ale jeszcze zobacze co powiedza na szkole rodzenia .
Nastrój:
Wysłany: 2008-08-13, 12:02
Ja tez jestem w pierwszej ciazy , boje sie ewntualnych komplikacji , niekompetencji lekarzy....
A bolu? jestem zdecydowana na porod zzo , nie dlatego ze jakos bardzo boje sie ze nie wytrzymam z bolu , po prostu chce to pelniej przezyc nie skupiac sie na tym... wiem ze duzo z was jest przeciwne temu , ale ja jestem zdecydowana..
myslalas o tym?
Nastrój:
Wysłany: 2008-08-16, 21:59
mialo byc porod z zzo . chodzi o znieczulenie zewnatrzoponowe , wprowadza sie z tylu plecach cewnik ktorym dozuje sie srodek przeciwbolowy . generalnie prawie nic nie czujesz od pasa w dol
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum